reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
O kurcze! To nietypowe, ja choćbym chciała to jakoś bym się wstydziła od razu przed rozmową kwalifikacyjną chodzić po domu. :D Ale może niepotrzebny ten mój wstyd, teraz tyle tych wirusów, że po każdym przyjściu skądkolwiek to trzeba myć ręce.
Dokładnie! To obecna grypa to jakiś horror!! Mój młody 2 tygodnie w łóżku z gorączką i niestety z antybiotykiem - jego pierwszy w życiu, ale bez niego mysię, że byśmy sobie nie poradzili.
Jak mamy z uśmiechem zapytasz o toaletę i wspomnisz, że teraz tyle wirusów i nie chciałabyś ich wnosić do domu to na bank złapiesz + na start ;)

reklama
Dziewczyny, jakie macie porady dla mnie jako przyszłej niani 13 miesięcznego chłopca? Tak bardzo zależy mi na tej pracy! [emoji813]
Wszystko zależy jak rodzice wychowują dziecko.
Ja np nie jestem typem 'bezstresowej' mamy. Jak mówię dziecku, że nie to jest nie. Może się rzucać, piszczeć, drżeć. Ja to ignoruję. Natomiast są rodzice, którzy nie dopuszcza do płaczu no bo jak... I tak dziecko może wszystko, nawet na głowę wejść.
Myślę że najlepiej zapytać rodziców wprost o ich oczekiwania i to jak w jakich sytuacjach się zachowują i jak Ty masz się wtedy zachować.
Ty na pewno musisz być kreatywna. 13 miesięcznie dziecko potrzebuje dużo uwagi, jakis zabaw :) ja mimo że jestem mamą to tak nie potrafię [emoji23] ale mam koleżankę która jest opiekunka i ona ma tysiąc pomysłów jak dzieciaka zająć :D

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dokładnie! To obecna grypa to jakiś horror!! Mój młody 2 tygodnie w łóżku z gorączką i niestety z antybiotykiem - jego pierwszy w życiu, ale bez niego mysię, że byśmy sobie nie poradzili.
Jak mamy z uśmiechem zapytasz o toaletę i wspomnisz, że teraz tyle wirusów i nie chciałabyś ich wnosić do domu to na bank złapiesz + na start ;)
Mam nadzieję, że tak to odbierze, są różni ludzie. Dziękuję za radę! :)

Wszystko zależy jak rodzice wychowują dziecko.
Ja np nie jestem typem 'bezstresowej' mamy. Jak mówię dziecku, że nie to jest nie. Może się rzucać, piszczeć, drżeć. Ja to ignoruję. Natomiast są rodzice, którzy nie dopuszcza do płaczu no bo jak... I tak dziecko może wszystko, nawet na głowę wejść.
Myślę że najlepiej zapytać rodziców wprost o ich oczekiwania i to jak w jakich sytuacjach się zachowują i jak Ty masz się wtedy zachować.
Ty na pewno musisz być kreatywna. 13 miesięcznie dziecko potrzebuje dużo uwagi, jakis zabaw :) ja mimo że jestem mamą to tak nie potrafię [emoji23] ale mam koleżankę która jest opiekunka i ona ma tysiąc pomysłów jak dzieciaka zająć :D

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Lubię 'zabawiać' dzieciaki, zawsze miałam do tego podejście, a to jakieś klocki, puzzle, czytanie książeczek, rysowanie w zależności od wieku dziecka. :) Mój narzeczony to z podziwem patrzy na mnie jak przyjeżdżają dzieciaki mojej kuzynki teraz już mają 7 i 4 lata, chłopcy, ale wcześniej to zawsze jakieś zajęcie dla nich miałam. Zawsze są dla nich nowe wydrukowane kolorowanki bo to uwielbiają. :)

Czekam z niecierpliwoscią i trzymam kciuki za jutro ;-)
Daj koniecznie znac jak poszlo!
Oby się udało! :) Uwielbiam dzieci, pracę z dziećmi, chociaż styczność miałam tylko z dziećmi kuzynki bo u nas w rodzinie nie ma tak dzieci, kolejne będą u mnie, chyba że kuzynka nas zaskoczy trzecim lub kuzyn i jego dziewczyna będą mieli dzieciątko. :) Jestem trochę nastawiona na sukces w tej sprawie bo mama, która do mnie dzwoniła sama mnie znalazła na niania.pl a ja tam nie zaglądałam od ponad roku, więc prawdopodobnie zależy im na młodej dziewczynie. :) Tak się stresuję bo bardzo mi zależy. :D

Migdalove trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę [emoji5]. Będzie dobrze [emoji5]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny co tam u Was? Ktoraś testuje lub moze zobaczyła upragnione 2 kreseczki:)Ja już od 3 dni pracuje wdrażam się po urlopie macierzyńskim i jest nawet ok. Synuś na szczęście aż tak bardzo nie tęskni za mną :D @Migdalove trzymam kciuki za to obyś dostała pracę.

Do góry