reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Gratulacje :) robiłaś w 25dc tak? Ja jutro 26dc i zastanawiam się czy sikać :) a jak długie cykle masz?
Tak, 25dc. Moje cykle sa bardzo nieregularne, potrafilam nie miec okresu 3-5miesiecy. Teraz bralam aromek na stymulacje owu i wedlug mnie byla w 15-16dc, a gin nie zauwazyl i powiedzial ze raczej nie będzie owu bo pecherzyk byl zapadniety. [emoji4]
A jak u Ciebie to wyglada? Sikaj! Co Ci szkodzi [emoji4] ja stwierdziłam ze jak nic nie będzie to przeciez jest jeszcze za wczesnie, a tu taki szok i niespodzianka [emoji4]

reklama
Mam nadzieje, że się chociaż trochę poprawią, gorzej, jak w drugą stronę. Pewnie podejmę decyzję jak już będę je miała w ręku i może umówię się kontrolnie na wizytę u gina. Zobaczę jeszcze :)
no i oczywiście trzymam za Ciebie kciuki w tym cyklu, oby zakończył się dwoma kreseczkami :)

u mnie dzisiaj 29dc, @ powinnam mieć jakoś na dniach dosłownie. Póki co to od wczoraj brzuch boli jak na @ ale nie plamię na chwilę obecną, temp dzisiaj 36,95, czyli utrzymuje się wysoko.. mogłaby się już pojawić. Męczy mnie takie czekanie bo niestety należę do tych mało cierpliwych :))

to w takim razie trzymam kciuki za pozytywną końcówkę cyklu :) a jak długie masz cykle? Gin potwierdził owu? duży pęcherzyk?
A test robilas? [emoji4] trzymam kciuki zebys tak jak ja zobaczyla ten piekny widok [emoji173]

Dziewczyny, powiecie, że jestem jakaś nienormalna, ale, że należę do gatunku moli książkowych i ciężko mi przejść obok empiku tak po prostu i traf chciał, że dzisiaj stanął na mojej drodze to wyszłam zaopatrzona w taką o to lekturę: ( przejrzałam na miejscu i po porostu nie mogłam się oprzeć) [emoji4] począwszy od przygotowań do ciąży do momentu kiedy mały człowieczek już z nami jest [emoji4] do tego z poczuciem humoru [emoji4]

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/12862/ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-okolicach

Mnie kupił i rozbawił sam początek [emoji846] wrzucam foto, może któraś z Was się uśmiechnie [emoji846]

Zobacz załącznik 853723 Zobacz załącznik 853723 Zobacz załącznik 853724 Zobacz załącznik 853725
To mozemy przybic piatke bo tez jestem mol ksiazkowy:) Dzis tez bylam w empiku i ogladalam ja ale nie kupowalam.

Endometrium ok, a pęcherzyk jakiej wielkości?? Trzymam kciuki żeby szybko zaskoczyło! :)

Ja nawet nie probowalam;) też mam jakieś opory psychiczne, choć wiem, że to normalne i wiele można sie dowiedzieć, ale póki co takie czary mary to sobie darowałam;)

A może się nie pojawi;) z tymi dwoma kreseczkami u mnie to jakoś coraz bardziej nierealne mi się wydaje;) chociaż nadzieja zawsze jest;)

Jak ci się udało go wysłać? ;)Macie już wyniki? Czy pisałaś już a mi to umknęło gdzieś? Czasami takie "odpuszczone" cykle są najbardziej owocne;) i oby tak było u Ciebie:tak: dla mnie ciąża równa się zmiana pracy, tzn wiem, że jak już zajdę i pójdę na zwolnienie to już tam nie wrócę ;) a po macierzyńskim mam już swoje plany;) tylko czy mi się kiedyś uda zajść?? Trochę się boję że będę się kisić w tej pracy za długo, ale teraz trochę głupio by było zmieniac- nierozsądnie;)
Jakos sam z siebie chcial ;-) wyniki dopiero w tyg odbiore i zobaczymy ;-) tez mysle ze nierozsadnie teraz zmieniac ale juz tak sie w niej mecze... ze bije sie caly czas z myslami co zrobic ;-)

Inka a jakie Ci wyniki tarczycy wyszły? Miałaś tylko tsh czy tez FT3 i FT4? Mi te dwa ostatnie wyszydza wysokie i So endo idę 25.05 dopiero

TSH mam 2,1 a Ft4 12,6 bodajże, Ft3 z kolei nie robiłam. Ja bym do endo w ogóle nie poszła, ale wyczulam guza w okolicy tarczycy i się przestraszylam i polecialam od razu.
W ogóle to jak to jest z wizytami na nfz? Do gina nie trzeba mieć skierowania, prawda? Muszę jeszcze zaliczyć kardiologa, ortopede, okuliste i laryngologa w porywach. Lista dłuższa niz u mojej babci :D do tej pory chodziłam głównie prywatnie, albo wcale, ale przy tylu specjalistach to zbankrutuje. Czyli najpierw rodzinny i on wystawia skierowanie? Zupełnie nie wiem jak to działa...

Inka, tylko do gina chyba i do okulisty można bez skierowania, a do każdego innego daje internista. Czyli idziesz do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on Ci wystawia co chcesz [emoji3]

TSH masz trochę za wysokie moim zdaniem, a Ft 4 mocno za wysokie [emoji57]

Część dziewczyny podłączam się pod Wasmuszę się wygadać bo chyba wariuje. Tydzień temu test wyszedł pozytywny udałam się do lekarza=nic nie widać wczesna ciąża. Kazał robić betę czy są przyrosty i tak robiłam 476-815-1600. Ostatnia miesiączka 13marzec z tym że mam tak cykle nie regularne że według mnie owulacja była około 15 kwietnia czyli po 30 dniu cyklu.. czy ktotas tak miała?

Część dziewczyny podłączam się pod Wasmuszę się wygadać bo chyba wariuje. Tydzień temu test wyszedł pozytywny udałam się do lekarza=nic nie widać wczesna ciąża. Kazał robić betę czy są przyrosty i tak robiłam 476-815-1600. Ostatnia miesiączka 13marzec z tym że mam tak cykle nie regularne że według mnie owulacja była około 15 kwietnia czyli po 30 dniu cyklu.. czy ktotas tak miała?
Ale jak miala? Przyrosty masz w normie. Jak owu byla pozno to ciaza mlodsza niz z om, musisz cierpliwie czekać i tyle :) ppwtorz usg za 2,3 tygodnie najlepiej.

reklama
Do góry