reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa! :) Trochę pozmieniać się ta moja stylówka ślubna. [emoji23]
Hej kochane!

Migdalove najwazniejsze ze juz znalazlas sukienke[emoji4]
Aga6 kochana.. bardzo mocno tule. Moze maluch mial jakies wady. Musisz dojsc do siebie Kochana..
Nie miałam w planach tak szybko ją znaleźć. [emoji23] Myślałam, że dopiero w sierpniu kupię, no i teraz mam zalecenie nie zmieniać swoich rozmiarów. [emoji23] Jak ja to zrobię [emoji23]

reklama
U mnie zapalenia pęcherza nie było, ale przy zagnieżdżaniu miałam parcie na pęcherz :D nawet jak się wysikałam miałam wrażenie że dalej coś w tym pęcherzu jest :D
Też uważam że u mnie to nie zapalenie pęcherza tylko ból i odczucia bardzo podobne. Nie brałam żadnych leków a po tyg zrobilam badania moczu i bakterii nie było więc zapalenia też [emoji6]...jak będę kiedyś po raz drugi w ciąży to już będę wiedziała jak to się u mnie zaczyna ale w pierwszej to wszystko nowe.

@Migdalove pięknie wyglądasz w tej sukience [emoji846] będziesz boska panna młodą [emoji846]
@aga6 nigdy nie byłam w takiej sytuacji i ciężko jest mi to sobie wyobrazić ale dziewczyny maja racje. Natura jest mądra i na pewno doczekasz się dzieciątka.

Ja natomiast jestem po wizycie u gina. Endometrium piękne i to by było na tyle bo pęcherzyk nie pękł. Teraz ma 22,59 i jesli pęknie to dzisiaj ale lepiej zeby w tym cyklu nam się nie udało. Mam za wysoka prolaktyna o dostałam Bronergon i Cyclodyne, ale to niestety pikus bo mimo, ze mam prawidłowe TSH to FT4 i FT3 są za wysokie i jakieś dziwne te wyniki. Mam przez miesiąc brać te leki, do tego Jodit200 i po 4 tygodniach powtórzyć badanie na hormony tarczycowe i prolaktyne. Z tymi wynikami to endokrynologa a potem do niego. Trochę się zestresowałam bo dziwne te wyniki nie powinny takie być. Rzadko się zdarza podwyższone FT4 przy prawidłowym TSH i może wskazywać na nadczynność tarczycy a w przypadku ciąży to średnio bardzo. Może tez wskazywać na guzki tarczycy [emoji853][emoji853][emoji853] kazał dać sobie w tym cyklu na wstrzymanie jednak. Gorzej jak się okaże, ze jednak jestem w ciąży... chociaż gon twierdzi, ze małe szanse ale wiadomo jak to z natura bywa... a znając moje szczęście to już w ogóle. Kurcze, szkoda, ze wcześniej na niego nie trafiłam [emoji22] teraz będę się stresować do końca cyklu i do wizyty u endokrynologa. Polecił mi jaka swoją koleżankę, podobno bardzo dobra.. ehhh... smutno mi [emoji853] i trochę się boje

@Migdalove pięknie wyglądasz w tej sukience [emoji846] będziesz boska panna młodą [emoji846]
@aga6 nigdy nie byłam w takiej sytuacji i ciężko jest mi to sobie wyobrazić ale dziewczyny maja racje. Natura jest mądra i na pewno doczekasz się dzieciątka.

Ja natomiast jestem po wizycie u gina. Endometrium piękne i to by było na tyle bo pęcherzyk nie pękł. Teraz ma 22,59 i jesli pęknie to dzisiaj ale lepiej zeby w tym cyklu nam się nie udało. Mam za wysoka prolaktyna o dostałam Bronergon i Cyclodyne, ale to niestety pikus bo mimo, ze mam prawidłowe TSH to FT4 i FT3 są za wysokie i jakieś dziwne te wyniki. Mam przez miesiąc brać te leki, do tego Jodit200 i po 4 tygodniach powtórzyć badanie na hormony tarczycowe i prolaktyne. Z tymi wynikami to endokrynologa a potem do niego. Trochę się zestresowałam bo dziwne te wyniki nie powinny takie być. Rzadko się zdarza podwyższone FT4 przy prawidłowym TSH i może wskazywać na nadczynność tarczycy a w przypadku ciąży to średnio bardzo. Może tez wskazywać na guzki tarczycy [emoji853][emoji853][emoji853] kazał dać sobie w tym cyklu na wstrzymanie jednak. Gorzej jak się okaże, ze jednak jestem w ciąży... chociaż gon twierdzi, ze małe szanse ale wiadomo jak to z natura bywa... a znając moje szczęście to już w ogóle. Kurcze, szkoda, ze wcześniej na niego nie trafiłam [emoji22] teraz będę się stresować do końca cyklu i do wizyty u endokrynologa. Polecił mi jaka swoją koleżankę, podobno bardzo dobra.. ehhh... smutno mi [emoji853] i trochę się boje
Bedzie dobrze :-) ustabilizuje ci sie wszystko i zajdziesz od razu ;-) mnie pokusilo na test bo jestem 11 dpo ale biel...nawet zadnego cienia

Nie smuć sie. Powinnas sie cieszyc, ze chce znalezc przyczyne niepowodzen, chce cie leczyc. Z hormonami nie ma zartow. Czasami to kwestia 2-3 miesiecy zeby wszystko ladnie wyregulowac. Nie martw sie. Powinnas to traktowac jak szanse za prawidlowa ciaze :*

Z tym śluzem miałam dokładnie tak samo, dziwne, oby to było to i nam się udało! :)
Cześć dziewczyny!
A wiecie, że u mnie jest podobnie? W czasie owu był co prawda odpowiedni przeźroczysty śluz, coś jak białko jaja, ale było go mało. Ale teraz (12 dpo) tego białego lekkiego śluzu jest sporo - ciągle mam wrażenie, że już @ się zaczyna. Do tego podbrzusze 2 dni bolało mnie tak, jak zwykle boli w czasie @. Miałam też wrażenie, że mam zapalenie pęcherza - niby mi się chciało a biegłam i dwie kropelki i uczucie, że niby jeszcze mi się chce, a nic z tego.
Generalnie wszystkie objawy typowe u mnie dla @, nawet odpowiednio rozdrażniona jestem :p Tylko samej @ nie ma....

@Dagaa11 dzięki za słowa otuchy. Ja to jeśli chodzi o kwestie zdrowotne to panikara trochę jestem bo kiedyś na sobie doświadczyłam błędu lekarskiego i o mały wlos znalazłabym się na tamtym świecie. Zobaczymy... ehh.
@flor87 dziękuje również [emoji846] a jeśli chodzi o Ciebie to może jeszcze być zbyt wcześnie, tym bardziej, że zagnieżdżenie mogło być później [emoji846] trzymam kciuki

@Asieeek kiedy testujesz??? [emoji846]

Cześć dziewczyny!
A wiecie, że u mnie jest podobnie? W czasie owu był co prawda odpowiedni przeźroczysty śluz, coś jak białko jaja, ale było go mało. Ale teraz (12 dpo) tego białego lekkiego śluzu jest sporo - ciągle mam wrażenie, że już @ się zaczyna. Do tego podbrzusze 2 dni bolało mnie tak, jak zwykle boli w czasie @. Miałam też wrażenie, że mam zapalenie pęcherza - niby mi się chciało a biegłam i dwie kropelki i uczucie, że niby jeszcze mi się chce, a nic z tego.
Generalnie wszystkie objawy typowe u mnie dla @, nawet odpowiednio rozdrażniona jestem :p Tylko samej @ nie ma....
Kiedy testujesz?
Ja wczoraj mialam temperaturę 37.1 a dziś mam 37.4 ale nie czuje się jakaś osłabiona

@Dagaa11 dzięki za słowa otuchy. Ja to jeśli chodzi o kwestie zdrowotne to panikara trochę jestem bo kiedyś na sobie doświadczyłam błędu lekarskiego i o mały wlos znalazłabym się na tamtym świecie. Zobaczymy... ehh.
@flor87 dziękuje również [emoji846] a jeśli chodzi o Ciebie to może jeszcze być zbyt wcześnie, tym bardziej, że zagnieżdżenie mogło być później [emoji846] trzymam kciuki

@Asieeek kiedy testujesz??? [emoji846]
Zaufaj swojemu lekarzowi, rozumiem, ze po tskich przezyciach bedzie ciezko, ale z tego ci piszesz trafilaś na specjaliste, ktory widzi problem i od razu chce go rozwiązać. Jestem pewna, że bedzie dobrze :)

reklama

Teraz masz świadomość, lepiej tak niż robić wszystko na oślep. Też mi się wczoraj te wyniki dziwne wydały.... Ale nie znam się aż tak więc nic nie pisalam. Też biorę ten cyclodynon mimo że prolaktynę mam 16, fajne ziołowy lek, po nim mam mniej bolesne miesiączki. Wszystko się ułoży, jak u niego zaczynałam w styczniu też latałabym po lekarzach i badaniach. Lekarzy fajnych poleca, ja byłam u kardiologia i zakaźnika z jego polecenia. Myślę że max 2 miesiącę i wszystko się ureguluje, a ta prolaktyna to nie jest jakaś mega wysoka, ja mam tylko trochę niższa i tylko ten cyclodynon biorę więc długo nie powinna Ci spadać. Mi jodid też bardzo pomógł na tarczyce. Wszystko będzie dobrze, zapisz się tylko szybko do tego endokrynolog. Parę tygodni i będziesz działać! ;):tak:

Do góry