reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Wystarczyłoby jakbyś napisała że się pomyliłaś i tyle ale nie, bo Tobie trzeba link dać, bo nie było. To jak próbujesz załagodzić swój błąd? Domagając się linka na pierwszej stronie? Pisząc ze Ciebie nie interesuje jakis link tylko konkretny? Naprawdę? Ja mam być życzliwa ale Ty nie musisz mieć ani odrobiny empatii? Fajnie, takie egoistyczne podejście jest wspaniałe 🙄
Napisałam już wcześniej „Powinniśmy jako kobiety się wspierać . Zrobiłam błąd, okey. Już mam tamtą grupę i nie musicie komentować mnie na siłę że wy macie rację . Nie chciałam źle 😢” oraz „Mogłam się upewnić zadając pytanie czy łaskawie mogę tu być jak już zrobiłam test i drugi błąd że lepiej się nie przyłożyłam do poszukania grupy listopadowych ” i „. Dajmy już sobie żyć i bądźmy życzliwi , ja się staram chociaż załagodzić swój błąd . Sama bym wyszła jakoś z tego wątku ale nie wiem jak i czy się da . Mimo wszystko życzę wam jak najlepiej”jak to jest nic to ja nie wiem , mam empatię i zrozumiałam swój błąd co jeszcze mam zrobić ? Jak przepraszać ?

Napisałam już wcześniej „Powinniśmy jako kobiety się wspierać . Zrobiłam błąd, okey. Już mam tamtą grupę i nie musicie komentować mnie na siłę że wy macie rację . Nie chciałam źle 😢” oraz „Mogłam się upewnić zadając pytanie czy łaskawie mogę tu być jak już zrobiłam test i drugi błąd że lepiej się nie przyłożyłam do poszukania grupy listopadowych ” i „. Dajmy już sobie żyć i bądźmy życzliwi , ja się staram chociaż załagodzić swój błąd . Sama bym wyszła jakoś z tego wątku ale nie wiem jak i czy się da . Mimo wszystko życzę wam jak najlepiej”jak to jest nic to ja nie wiem , mam empatię i zrozumiałam swój błąd co jeszcze mam zrobić ? Jak przepraszać ?
Możesz wyjść z wątku po prostu na nim nie pisząc, nikt Cię nie musi banować ani wywalać. Możesz też cofnąć się do tego, w którym wrzuciłaś zdjęcie testu, wejść w edycję, skasować zdjęcie a treść zastąpić kropką (bo zupełnie postu usunąć się nie da, to może admin).

A jaki macie problem żeby podać tam drugi link ? Fakt. Mogłam się upewnić zadając pytanie czy łaskawie mogę tu być jak już zrobiłam test i drugi błąd że lepiej się nie przyłożyłam do poszukania grupy listopadowych .Głupie bo jakbym się zapisała 7.03 że 8 robię test to wszystko byłoby cacy . Słabo że tak plujecie jadem . Powinniśmy jako kobiety się wspierać . Zrobiłam błąd, okey. Już mam tamtą grupę i nie musicie komentować mnie na siłę że wy macie rację . Nie chciałam źle 😢
Wystarczy logicznie pomyśleć. Aha jestem teraz w ciąży to szukam coś związanego z listopadem. Nie wiem kiedy rodzę? Wchodzę na kalkulator ciąży, liczę i wychodzi mi listopad.
Nie ja siłę, nikt na siłę nie komentuje a rację no mamy my.

Na drugi raz zastanów się za nim cokolwiek napiszesz. Pomyśl, poczytaj i dopiero wtedy pisz tam gdzie trzeba.

Jakbyś się czuła gdybyś załóżmy starała się 5 lat, siedzisz tutaj właśnie te parę lat i nagle BUM ktoś z testem wjeżdża pozytywnym mimo ,że Ty przez całe 12 miesięcy w roku widzisz tylko jedną kreskę. No jak ?

Wystarczy logicznie pomyśleć. Aha jestem teraz w ciąży to szukam coś związanego z listopadem. Nie wiem kiedy rodzę? Wchodzę na kalkulator ciąży, liczę i wychodzi mi listopad.
Nie ja siłę, nikt na siłę nie komentuje a rację no mamy my.

Na drugi raz zastanów się za nim cokolwiek napiszesz. Pomyśl, poczytaj i dopiero wtedy pisz tam gdzie trzeba.

Jakbyś się czuła gdybyś załóżmy starała się 5 lat, siedzisz tutaj właśnie te parę lat i nagle BUM ktoś z testem wjeżdża pozytywnym mimo ,że Ty przez całe 12 miesięcy w roku widzisz tylko jedną kreskę. No jak ?
Teraz włożę kolejny kij w mrowisko dla niektórych , z góry przepraszam ale powiem tak :
Nie jestem żadna z was i nigdy nie będę a wy nie będziecie mną i nie przeżyjecie tego co ja a ja tego co wy.
Kiedyś to forum funkcjonowało trochę inaczej i dla staraczek był dział staraczki a nie kreski bo kreski to szerokie pojęcie , też w końcu mam „kreski”. Ale wiem- to mnie nie tłumaczy , powinnam lepiej czytać, ze zrozumieniem i lepiej oraz więcej myśleć
I ten kij o którym mówiłam, tak się składa że mam już jedno dziecko … nawet nie wiecie jak długo się o nie starałam i ile testów wykonałam a z góry założyłyście że jestem bezdzietna lambadziara bez mózgu co to nie wie jak to jest się starać i widzieć u kogoś pozytywne testy samemu takiego nigdy nie widząc . Nie będę przytaczać tu innych przykrych sytuacji z mojego życia związanych z testami i staraniami ale nie oceniajcie człowieka po jednym błędzie którego nie chciał . To mogło się zakończyć na jednym komentarzu że to nie ta grupa i listopadowe już istnieją i że mam sobie poszukać . Po co drążyć drame .
Na prawdę mi przykro jeśli poczułyście się urażone, czy jakkolwiek źle przeze mnie. Nie chciałam bo wiem jak to jest się starać długo i bezskutecznie i nikogo nie oceniam. Do was wszystkich mam ogromny szacunek i trzymam szczere kciuki.
Liczę że Juz więcej żadnego posta tutaj nie skomentuję , mam nadzieję że bez urazy i z szacunkiem a nawet z sympatią i wsparciem spotkamy się na drugiej grupie której nazwę strach tutaj wymawiać .

Ostatnia edycja:
To może opowiedz cos o sobie ;)
Hmm, staramy się o drugie dziecko na poważnie mniej więcej od listopada/grudnia. Wcześniej bardziej na luzie, więc już zaczynam schizować. Od tego cyklu zaczęłam już nawet robić testy owulacyjne. Zatestowałam sobie jak jakaś wariatka prawie tydzień przed planowaną miesięczką, sama nie wiem po co 🤦🏻‍♀️ Ale czułam jakąś taką potrzebę. Szczerze to dopiero, co dostałam okres, więc nie wiem, czy chce się zapisywać na testowanie…

reklama
Hmm, staramy się o drugie dziecko na poważnie mniej więcej od listopada/grudnia. Wcześniej bardziej na luzie, więc już zaczynam schizować. Od tego cyklu zaczęłam już nawet robić testy owulacyjne. Zatestowałam sobie jak jakaś wariatka prawie tydzień przed planowaną miesięczką, sama nie wiem po co 🤦🏻‍♀️ Ale czułam jakąś taką potrzebę. Szczerze to dopiero, co dostałam okres, więc nie wiem, czy chce się zapisywać na testowanie…
To na razie zapiszę Cię na ławeczkę, bo pewnie i tak kolejne testowanie wypadałoby Ci już na kwiecień 😉

Do góry