reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Do mnie właśnie zawitała @, czyli zaczynam 1dc, oby szczęśliwy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To zaczynamy tego samego dnia cykl;) ja zaplanowałam, że dla mnie będzie szczęśliwy ;) a tak serio to taka mam nadzieję ;) może będziemy testować tego samego dnia ;)
Mam wyniki badan

Tsh 2.45
Testosteron 23.2 (norma 8.4-48.1)
Prolaktyna 260 (norma 102-496)
Lh 8.05 (nie ma norm)
Fsh 5.25 (nie ma norm)
Wartowaloby zbić to TSH, ogólnie przyjęte jest, że dla starających się poniżej 2 powinno być, ale mój lekarz mówi że powinno być ok 1 raz skoczylo mi do 1,26 to mówił że to już górna granica. Reszty hormonów nie wiem jak ocenić, wiem tylko że stosunek LH do FSH powinien być ok 1 i wiem tylko tyle, że jak ta wartość jest jakaś duża to jest to związane z PCOS, ale to tylko w połączeniu z obrazem usg bierze się pod uwage. Dokładnie nie wiem, musiałabyś sama doczytać o tym, a najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem.

reklama
To zaczynamy tego samego dnia cykl;) ja zaplanowałam, że dla mnie będzie szczęśliwy ;) a tak serio to taka mam nadzieję ;) może będziemy testować tego samego dnia ;)

Wartowaloby zbić to TSH, ogólnie przyjęte jest, że dla starających się poniżej 2 powinno być, ale mój lekarz mówi że powinno być ok 1 raz skoczylo mi do 1,26 to mówił że to już górna granica. Reszty hormonów nie wiem jak ocenić, wiem tylko że stosunek LH do FSH powinien być ok 1 i wiem tylko tyle, że jak ta wartość jest jakaś duża to jest to związane z PCOS, ale to tylko w połączeniu z obrazem usg bierze się pod uwage. Dokładnie nie wiem, musiałabyś sama doczytać o tym, a najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem.
Ide do endo w piatek.

Dzięki, chodzilo mi jedynie o to czy mam sie o co martwic... mam jedynie o to fsh i lh.
Ale jestem dumna z testosteronu ! Takie zaskoczenie

Jesli mokro to znaczy ze na pewno nie ciaza ?:( w takim razie swoja nadzieje moge zgasic..
Ja przed kazdym okresem mialam potop jesli chodzi o sluz, a w tym cyklu, w ktorym zaszlam w ciaze bylo dokladnie to samo- taki sam sluz jak co miesiac przed okresem, takze nie jest to moim.zdaniem zadnym wyznacznikiem ciąży :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) ale mam nadrabiania, muszę poczytać kilka ostatnich stron jak się ogarnę. Ja jestem 6 dni przed @. Nie chcę się nakręcać, bo pewno szansa niewielka. Boli mnie prawy jajnik i piersi ciążą jak dwa kamienie..ale to może być na okres :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kobietki! [emoji813] U mnie nadal brak @, więc czekam do środy.
Jakie plany na dzisiaj macie?

2018-08-31-003-005.jpg

U mnie 5dni do @ zero bólu piersi, brzuch ciągle czuję jak ćmi, temp. 37,2 we wtorek USG.
Piękna pogoda w Waw słonecznie i ciepło, trochę jestem przeziębiona ale ruszam 4 litery w plener :-)

Dzień dobry kobietki! [emoji813] U mnie nadal brak @, więc czekam do środy.
Jakie plany na dzisiaj macie?

2018-08-31-003-005.jpg
Dzien dobry!

Wlasnie zamawiam sobie niepokalanka :D

Poki co pije kawke. Kurcze apteka gemini ladnie wyprzedzila doz.pl :o a jeszcze z pol roku temu doz.pl byl wg mnie najlepiej zaopatrzony z odbiorem w aptece. Dawno lekow nie zamawialam...
Jakie witaminki podajecie mezom?
W ogole jak z braniem? Biorą bo biorą czy jednak wiedzą co i na co ? Bo moj to nie przywiazuje uwagi... troche u nas jak pensjonariusz [emoji23] ja szykuje-on lyka

Btw: nadal zachwycam sie swoim unormowanym testosteronem!

reklama
A my chyba dzisiaj znowu pójdziemy na spacer, jeśli nie będzie mocno wiało. U mnie przeziębienia oczywiście ciąg dalszy, katar okropny, już nie wodnisty tylko typowy dla zapalenia. Sutki są mega czerwone, bolesne, narzeczony mówi że piersi są jakby spuchnięte. Ostatni raz tak miałam zanim brałam euthyrox czyli ponad pół roku temu.
Jak myślicie kochane mogę ponownie brać duphaston tak w razie czego?

2018-08-31-003-005.jpg

Do góry