reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam się w 1dc. Dziewczyny, muszę się wycofać. Od maja zaczynam nową pracę, i chciałabym trochę popracować. W międzyczasie zrobię dodatkowe badania hormonalne i wyślę M na badanie nasienia. A póki co życzę Wam owocnych starań [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia Madziu! Praca potrafi nieźle wciągnąć, więc i głowa trochę odpocznie :) życzę Ci wszystkiego dobrego i wracaj do nas z dobrymi wiesciami :))

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny, wesołego po Świętach :)
Trochę mnie tu nie było, a tu taki piękny wysyp kreseczek - wszystkim przyszłm mamusiom gratuluję i trzymam kciuki za spokojne ciąże! I mam nadzieję, że nas porządnie pozarażacie ;)
@Migdalove będziesz pięknie wyglądać na ślubie! A zaproszenie są boskie :D Super czas przygotowań ślubnych - swoje wspominam baaaaardzo dobrze.

A u mnie dziś 20dc a owu jeszcze nie było. Ale moje cykle są bardzo długie Dziś wreszcie pojawiła się blada druga kreska na teście owulacyjnym i zaczął zmieniać się śluz, więc jest jeszcze nadzieja, że owu się pojawi.
A póki co czekam na ciepełko i słnecvzko, które niby ma być w tym tygodniu, bo już mi mega brak prawdziwej wiosny!

Udanego tygodnia dziewczyny :* :)

Witam się w 1dc. Dziewczyny, muszę się wycofać. Od maja zaczynam nową pracę, i chciałabym trochę popracować. W międzyczasie zrobię dodatkowe badania hormonalne i wyślę M na badanie nasienia. A póki co życzę Wam owocnych starań [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Rozumiem Cię, mam podobne podejście kończę na tym cyklu. Chciałabym zmienić pracę i przede wszystkim zrobić wszystkie badania hormonalne.
Trzymaj się :-)

Tak miałam z synem :). Jedyny plus, to oduczyła się słodkiego i nauczyłam się regularnie jeść posiłki [emoji14] Ale czego się nie robi dla dziecka :)

No ja też się pochwaliłam mamom. Teściowej testa pokazałam, a mojej zdjęcie wysłałam. A ona na to, że się nie zna i że mam się nie martwić, że jak mam być to będę i ze mam cudownego syna :p. Sprowadziłam już ją na ziemie i uświadomiłam, że się udało :)
@Dagaa11 , @ForgetMeeNot to jutro dzień wyników :). Za wszystkie trzymam kciuki! A starającym życzę spokojnej głowy. Jednak prawdą jest i kolejny raz u mnie się sprawdziło. Rezygnacja i nie myślenie czyni cuda. Szkoda, że nie ma takiego przycisku na niemyślenie ;)
Rozumiem ale nie jest powiedziane że teraz będziesz miała. Znam osoby które wcześniej miały cukrzyce ciążowa A w kolejnych ciazach już nie.

To prawda, że na tej diecie można nauczyć się regularnego jedzenia i oduczyć pochłaniania słodyczy. Początki są bardzo trudne.

rr7luqh.png

Witam w lany poniedzialek!
Ja juz pachne mesko-damskimi perfumami i ino synek oblal mnie delikatnie woda:)
Dzis 29dc i @ brak ale pewnie zaatakuje w nie oczekiwanym momencie.
@Ilma a te badania masz zlecone przez lekarza czy we wlasnym zakresie robisz?
Co do mojej @ to napewno przyjdzie bo ten cykl byl po operacji wiec z mezem sie niestaralismy.
@Otoona to oby ta cukrzyca juz nie dawala Ci tak popalic i super ze mdlosci juz sobie poszly:)
Co do mnie to czekam na ta @ choc powinna byc wczoraj i potem czas start starania. Mam cicha nadzieje ze uda sie szybko:)
@Migdalove u nas smingus dyngus piekny bo sloneczko jest ale wiaterek dosc mocny.
@Stonkabiedronka to 3mam kciuki by @ nie przyszla i by okazalo sie ze to ciaza.
@EklerkaDaria ciemniejsza krecha jak byk wiec jeszcze raz gratulacje:)
Życzę Ci żebyś jak najszybszej zaszła w ciążę. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści[emoji5].

Ja proszę o trzymanie kciuków w czwartek bo mam badania prenatalne a cholernie się boję przez tą cukrzycę że będzie coś nie tak z dzieckiem.

rr7luqh.png

Powodzenia Madziu! Praca potrafi nieźle wciągnąć, więc i głowa trochę odpocznie :) życzę Ci wszystkiego dobrego i wracaj do nas z dobrymi wiesciami :))

Ja w zeszłym roku tez bylam nastawiona na ciążę, ale zmiana stanowiska, zmiana otoczenia w pracy. Ten czas tak szybko zlecial ze dla mnie to za szybko... Ostatnio rozmawialam z koleżanką z pracy i sama powiedziala ze dla nej juz jest za pozno na drugiego potomka (nie wnikalam czy ma problemy, wiem patrzac na siebie ze to drazliwy temat) i powiedziala zebym sie nad tym nigdy nie zastanawiała. Bo z kwestii ciąży z zewnątrz jestem negatywnie nastawiona, im mniej osob wie tym lepiej dla mnie bo po co te pytania... a tak mam spokoj jak ucinam temat ;D

A jak ktos z rodziny proboje podlapac temat to tez ciagle mowie ze chce maksymalnie sie skupic na pracy by dziecku w przyszlosci niczego nie brakowało
Życzę Ci żebyś jak najszybszej zaszła w ciążę. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści[emoji5].

Ja proszę o trzymanie kciuków w czwartek bo mam badania prenatalne a cholernie się boję przez tą cukrzycę że będzie coś nie tak z dzieckiem.

rr7luqh.png
Beda koniecznie trzymane [emoji110][emoji110]

@Otoona Już zaczynam trzymać [emoji173]
@Stokrotenka23 Też już zaczęłam ucinać... Myślałam że takie pytania nigdy nie będą stanowić dla mnie problemu, ale po kilku bezowocnych miesiącach jednak zaczęły. I głupie teksty znajomych którzy już mają dzieci też mnie wkurzają :/ moi rodzice na szczęście są taktowni, teściowie też w miarę

Hej kochane po świętach trochę mało tu przebywam ale niestety choróbsko mnie popadło psikam kicham masakra :(. Syn też na antybiotyku :(. Nie mogę sie doczekać usg które mam nadzieje będzie wkrótce :) bo nie mogę się dodzwonić do przychodni. Pozdrawiam :)

U mnie 17dc kropla krwi na bieliźnie, ale nie robię sobie nadzie bo miałam plamienie podczas owulki no i zawczesniej u mnie na takie objawy :-( znowu mnie to martwi.
Jeszcze choróbsko nas z mężem dopadło :-(.

reklama
Do góry