reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam się w 1dc. Dziewczyny, muszę się wycofać. Od maja zaczynam nową pracę, i chciałabym trochę popracować. W międzyczasie zrobię dodatkowe badania hormonalne i wyślę M na badanie nasienia. A póki co życzę Wam owocnych starań [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia Madziu! Praca potrafi nieźle wciągnąć, więc i głowa trochę odpocznie :) życzę Ci wszystkiego dobrego i wracaj do nas z dobrymi wiesciami :))

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny, wesołego po Świętach :)
Trochę mnie tu nie było, a tu taki piękny wysyp kreseczek - wszystkim przyszłm mamusiom gratuluję i trzymam kciuki za spokojne ciąże! I mam nadzieję, że nas porządnie pozarażacie ;)
@Migdalove będziesz pięknie wyglądać na ślubie! A zaproszenie są boskie :D Super czas przygotowań ślubnych - swoje wspominam baaaaardzo dobrze.

A u mnie dziś 20dc a owu jeszcze nie było. Ale moje cykle są bardzo długie Dziś wreszcie pojawiła się blada druga kreska na teście owulacyjnym i zaczął zmieniać się śluz, więc jest jeszcze nadzieja, że owu się pojawi.
A póki co czekam na ciepełko i słnecvzko, które niby ma być w tym tygodniu, bo już mi mega brak prawdziwej wiosny!

Udanego tygodnia dziewczyny :* :)

Witam się w 1dc. Dziewczyny, muszę się wycofać. Od maja zaczynam nową pracę, i chciałabym trochę popracować. W międzyczasie zrobię dodatkowe badania hormonalne i wyślę M na badanie nasienia. A póki co życzę Wam owocnych starań [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Rozumiem Cię, mam podobne podejście kończę na tym cyklu. Chciałabym zmienić pracę i przede wszystkim zrobić wszystkie badania hormonalne.
Trzymaj się :-)

Tak miałam z synem :). Jedyny plus, to oduczyła się słodkiego i nauczyłam się regularnie jeść posiłki [emoji14] Ale czego się nie robi dla dziecka :)

No ja też się pochwaliłam mamom. Teściowej testa pokazałam, a mojej zdjęcie wysłałam. A ona na to, że się nie zna i że mam się nie martwić, że jak mam być to będę i ze mam cudownego syna :p. Sprowadziłam już ją na ziemie i uświadomiłam, że się udało :)
@Dagaa11 , @ForgetMeeNot to jutro dzień wyników :). Za wszystkie trzymam kciuki! A starającym życzę spokojnej głowy. Jednak prawdą jest i kolejny raz u mnie się sprawdziło. Rezygnacja i nie myślenie czyni cuda. Szkoda, że nie ma takiego przycisku na niemyślenie ;)
Rozumiem ale nie jest powiedziane że teraz będziesz miała. Znam osoby które wcześniej miały cukrzyce ciążowa A w kolejnych ciazach już nie.

To prawda, że na tej diecie można nauczyć się regularnego jedzenia i oduczyć pochłaniania słodyczy. Początki są bardzo trudne.

rr7luqh.png

Witam w lany poniedzialek!
Ja juz pachne mesko-damskimi perfumami i ino synek oblal mnie delikatnie woda:)
Dzis 29dc i @ brak ale pewnie zaatakuje w nie oczekiwanym momencie.
@Ilma a te badania masz zlecone przez lekarza czy we wlasnym zakresie robisz?
Co do mojej @ to napewno przyjdzie bo ten cykl byl po operacji wiec z mezem sie niestaralismy.
@Otoona to oby ta cukrzyca juz nie dawala Ci tak popalic i super ze mdlosci juz sobie poszly:)
Co do mnie to czekam na ta @ choc powinna byc wczoraj i potem czas start starania. Mam cicha nadzieje ze uda sie szybko:)
@Migdalove u nas smingus dyngus piekny bo sloneczko jest ale wiaterek dosc mocny.
@Stonkabiedronka to 3mam kciuki by @ nie przyszla i by okazalo sie ze to ciaza.
@EklerkaDaria ciemniejsza krecha jak byk wiec jeszcze raz gratulacje:)
Życzę Ci żebyś jak najszybszej zaszła w ciążę. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści[emoji5].

Ja proszę o trzymanie kciuków w czwartek bo mam badania prenatalne a cholernie się boję przez tą cukrzycę że będzie coś nie tak z dzieckiem.

rr7luqh.png

Powodzenia Madziu! Praca potrafi nieźle wciągnąć, więc i głowa trochę odpocznie :) życzę Ci wszystkiego dobrego i wracaj do nas z dobrymi wiesciami :))

Ja w zeszłym roku tez bylam nastawiona na ciążę, ale zmiana stanowiska, zmiana otoczenia w pracy. Ten czas tak szybko zlecial ze dla mnie to za szybko... Ostatnio rozmawialam z koleżanką z pracy i sama powiedziala ze dla nej juz jest za pozno na drugiego potomka (nie wnikalam czy ma problemy, wiem patrzac na siebie ze to drazliwy temat) i powiedziala zebym sie nad tym nigdy nie zastanawiała. Bo z kwestii ciąży z zewnątrz jestem negatywnie nastawiona, im mniej osob wie tym lepiej dla mnie bo po co te pytania... a tak mam spokoj jak ucinam temat ;D

A jak ktos z rodziny proboje podlapac temat to tez ciagle mowie ze chce maksymalnie sie skupic na pracy by dziecku w przyszlosci niczego nie brakowało
Życzę Ci żebyś jak najszybszej zaszła w ciążę. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści[emoji5].

Ja proszę o trzymanie kciuków w czwartek bo mam badania prenatalne a cholernie się boję przez tą cukrzycę że będzie coś nie tak z dzieckiem.

rr7luqh.png
Beda koniecznie trzymane [emoji110][emoji110]

@Otoona Już zaczynam trzymać [emoji173]
@Stokrotenka23 Też już zaczęłam ucinać... Myślałam że takie pytania nigdy nie będą stanowić dla mnie problemu, ale po kilku bezowocnych miesiącach jednak zaczęły. I głupie teksty znajomych którzy już mają dzieci też mnie wkurzają :/ moi rodzice na szczęście są taktowni, teściowie też w miarę

Hej kochane po świętach trochę mało tu przebywam ale niestety choróbsko mnie popadło psikam kicham masakra :(. Syn też na antybiotyku :(. Nie mogę sie doczekać usg które mam nadzieje będzie wkrótce :) bo nie mogę się dodzwonić do przychodni. Pozdrawiam :)

U mnie 17dc kropla krwi na bieliźnie, ale nie robię sobie nadzie bo miałam plamienie podczas owulki no i zawczesniej u mnie na takie objawy :-( znowu mnie to martwi.
Jeszcze choróbsko nas z mężem dopadło :-(.

reklama
Do góry