reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziewczyny a ja mam do Was pytanie o tsh, przed pierwsza ciążą nie miałam problemu z tarczycą, jak zaszłam w ciąże z córką byłam może tak w 6 tyg ciąży zrobiłam ogólnie badania na zlecenie lekarza i tsh wyszło 4,8 coś takiego i on wtedy szybko skierował mnie do endokrynologa i dostałam autyrox, który brałam przez cała ciąże i tsh utrzymywało się ładnie na poziomie 1,5-2.Jak urodziłam przestałam brać eutyrox, trochę tez swoje zaniedbanie a trochę też nie chciałam tego łykać tylko wzięłam się bardziej za niekonwencjolne metody leczenia ale badałam przez ten czas tsh i było spoko tak 2,5 a dla zdrowego człowieka norma jest do 5.Nawet z miesiąc temu badałam to tsh ft3 ft4 i jestem w normie, mimo że mój endokrynolog mówiła, że jak już zaczęłam brać eutyrox to będę musiała DJ-e leczyc do końca życia i nie wiem co o tym myśleć...bo skoro jest w normie to po co mam się faszerować jakimiś lekami.Dziewczyny spotykałyście z taka sytuacja ?

Ja to czuję się jakbym juz okres miała. Apowinnam dostać w poniedizalek. Aż latam czesto do kibelka sprawdzić, a tu dupa. Mokro w cholercię, pobolewa, szczypie i kłuje jak tuz przed @ albo na początku, a wkladka czysta jak łza.
A nie miałaś tak wcześniej przed miesiączką?ja czasem właśnie na pare dni przed się tak już czuje

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie o tsh, przed pierwsza ciążą nie miałam problemu z tarczycą, jak zaszłam w ciąże z córką byłam może tak w 6 tyg ciąży zrobiłam ogólnie badania na zlecenie lekarza i tsh wyszło 4,8 coś takiego i on wtedy szybko skierował mnie do endokrynologa i dostałam autyrox, który brałam przez cała ciąże i tsh utrzymywało się ładnie na poziomie 1,5-2.Jak urodziłam przestałam brać eutyrox, trochę tez swoje zaniedbanie a trochę też nie chciałam tego łykać tylko wzięłam się bardziej za niekonwencjolne metody leczenia ale badałam przez ten czas tsh i było spoko tak 2,5 a dla zdrowego człowieka norma jest do 5.Nawet z miesiąc temu badałam to tsh ft3 ft4 i jestem w normie, mimo że mój endokrynolog mówiła, że jak już zaczęłam brać eutyrox to będę musiała DJ-e leczyc do końca życia i nie wiem co o tym myśleć...bo skoro jest w normie to po co mam się faszerować jakimiś lekami.Dziewczyny spotykałyście z taka sytuacja ?
Jeżeli się nie starasz i tsh nie przekracza norm, choć ja normom nie wierzę, bo nie są dla mojego organizmu, i czujesz się dobrze to nie bierz leków i tylko sprawdzaj jak to wygląda. Jeśli zacznie rosnąć no to niestety leki będą potrzebne.
Co do norm, ja na przykład przy tsh zbliżającym siłę do 3 zaczynam się źle czuć, jestem senna, wypadają mocniej włosy, skóra sucha i zaparcia... Tak zaparcia chyba są największym objawem. No ale jak ja przestaje brać leki, to tsh skacze na prawdę wysoko, bo po prostu mam ją chorą, jak to nazwał endokrynolog - słabą. Tarczyca bardzo nie lubi przetworzonego żarcia, cukru, glutenu, czyli dużej ilości węglowodanów. I też widzę, że mimo brania leków a nie dbania o dietę ta tarczyca u mnie jest zaburzona, ale to mój przypadek. :)
U ciebie może to po prostu ciąża zaburzyła jej pracę a teraz wróci do normy. Musisz ją kontrolować. :)

A nie miałaś tak wcześniej przed miesiączką?ja czasem właśnie na pare dni przed się tak już czuje
A Ci powiem, że co najwyzej na dzień przed, albo jak mi się spozniala, a teraz jestem jeszcze kilka dni przed. I sie strasznie sluzowata zrobilam a cyce zaczely mnie boleć mocniej dzisiaj. Zwykle bolały od razu po owu. No chyba że w tym cyklu tka mam. Okaze sie w poniedzialek.

reklama
Do góry