reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Bo tak powinno być. Z tego co się orientuję to raz na rok i lekarz ustala termin cytologi. Tak jest w Pl bo tak miałam jak piszesz. Ale w DE lekarze nie informują. Miałam tu tyle badań a tylko przed krzywa cukrowa musiałam być na czczo resztę badań miałam po śniadaniu w godzinach po południowych.

Podam przykład. W Pl te badania LH FSH i inne karza robić w odpowiednich dniach cyklu a tu robią w każdym dniu cyklu bo wychodzą z tego założenia że jak ma wynik wyjść zły to wyjdzie a jak ma wyjść dobry to też wyjdzie prawidłowy.
Co kraj to inne zasady :)

reklama
To jest jeden powód ale raczej nie taki ważny, najważniejszym powodem jest to, że wymaz lub cytologia może wyjść nieprawidłowo przez współżycie. Dlatego powinnyśmy się powstrzymać że współżyciem na dzień przed wizytą. Oczywiście jeśli wiemy, że nie będzie wymazow czy cytologii to wspolzyc można a jeśli lekarz będzie chciał nagle zrobić jedno z tych dwóch badań powinniśmy powiadomić go o współżyciu.
Ja również tak uważam. Jeśli bym szła pierwszy raz, to bym się wstrzymała - co innego jak już się leczysz u niego i gin zaleca staranka :)

Tak :) drugi cykl. Byłam wczoraj na monitoringu jest parę pęcherzyków i jutro idę jeszcze raz zobaczyć czy rosną i czy będzie dominujący :)
O no to dobre wiadomości. Oby się udało. Choć dużo się słyszy że się udaje po odstawieniu clo. Ale może u ciebie będzie inaczej. Trzymam kciuki. Jak się uda to daj koniecznie znać. A jesteś na dawce 1x1 przez 5 dni?

O no to dobre wiadomości. Oby się udało. Choć dużo się słyszy że się udaje po odstawieniu clo. Ale może u ciebie będzie inaczej. Trzymam kciuki. Jak się uda to daj koniecznie znać. A jesteś na dawce 1x1 przez 5 dni?
Dziękuję ;*
Też tak słyszałam że lubi zaskoczyć po odstawieniu.
Tak 1x1 :) i są trzy pęcherzyki tylko, ze takie same :) zobaczymy co jutro powie :)

A co u Ciebie?

Dziękuję ;*
Też tak słyszałam że lubi zaskoczyć po odstawieniu.
Tak 1x1 :) i są trzy pęcherzyki tylko, ze takie same :) zobaczymy co jutro powie :)

A co u Ciebie?
A u mnie leci. Czekam na pierwszą miesiączkę po 4 stracie. Również dostałam clo od gin wykupiłam ale nie biorę. Zaczęłam zażywać metformine na IO

U mnie dziecko to już zostało w niespelnionych marzeniach.

reklama
Do góry