reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam nowe koleżanki :-)
wczoraj zaczął mi się @ jak zawsze lekkim pobolewaniem brzucha i krwią w sluzie byłam pewna że się rozkręci jak zawsze i poszłam do pracy, jednak @ się nie rozkrecila po powrocie do domu zlapaly mnie tylko mdłości ( zawsze występują przy @) i do tej pory @ nie ma. .... już nie wiem co o tym myśleć co się dzieje z moim organizmem. .... już 4 dzień rano jestem taka rozbita trzęsą mi się ręce ipobolewa ppodbrzusze jednak po ok pół godziny to wszystko znika. .... a lekarz dopiero za 4 tygodnie. ...

reklama
Moim przeciwem jest to ze my w piatek juz na wesele bysmy musieli jechac i dopiero w niedziele bysmy wrocili. Synek caly weekend byl by z kims. Ja to chyba przewrazliwiona matka jestem:/
Ok, to inna sprawa, pol dnia a ponad dwa dni. Kurcze ciezko doradzic, ale stawiam ze krzywdy mu nie wyrzadzisz :) mozesz tez z nim porozmawiac i spytac, czy nie bedzie tesknil za Toba i czy ucieszylby sie weekendem spedzonym z babcia.

Nie jestes przewrazliwiona ;) ja z tego samego powodu odpuscila Openera w tym roku

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jesteś sama, bo ja też tak mam. Moj ma prawie 8 lat, ale często odpuszczam wyjście na imprezę z uwagi na to że może być mu przykro i będzie musiał siedzieć z babcią, może nie to że z babcią tylko beze mnie. Cały czas mam wrażenie że to jeszcze maleństwo.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu jak dobrze ze nie jestem sama i Ty tez tak myslisz. Tez mysle caly czas ze to jeszcze taki maly chlopiec. Zawsze zanim podejmie decyzje i analizuje pod wzgledem synka i wlasnie tez bardzo sie boje ze bedzie mu przykro.

wczoraj zaczął mi się @ jak zawsze lekkim pobolewaniem brzucha i krwią w sluzie byłam pewna że się rozkręci jak zawsze i poszłam do pracy, jednak @ się nie rozkrecila po powrocie do domu zlapaly mnie tylko mdłości ( zawsze występują przy @) i do tej pory @ nie ma. .... już nie wiem co o tym myśleć co się dzieje z moim organizmem. .... już 4 dzień rano jestem taka rozbita trzęsą mi się ręce ipobolewa ppodbrzusze jednak po ok pół godziny to wszystko znika. .... a lekarz dopiero za 4 tygodnie. ...
Magda, brzmi obiecująco! Moze sie nie rozkręci. A planujesz testowac? Miałabys najlepszy prezent na święta

U mnie też sypie porządnie. Ale wiosna, nie ma co...;). Tak czekam na ciepełko już. Mam dosyć codziennego kutania się przed wyjściem.

@Kasienka3b gdybym miała z kim zostawić dzieci, to bym pojechała z radością :). Ja uważam, podobnie jak Wiktorka88, że zwyczajnie chwila oddechu się rodzicom należy, żeby się wyluzować i trochę podbudować związek. My np. jedziemy na weekend w maju tylko we dwoje, a dzieciaki zostają u dziadków. One będą miały frajdę i my. Jedyne czego sobie faktycznie nie wyobrażam bez dzieci to walacje, jakiś dłuższy wyjazd o charakterze rekreacyjnym. Wtedy nie ma dla mnie innej opcji, jak wyjazd razem.

@Magda 2197 a kiedy robiłaś testy ciążowe? Rozumiem, że negatywne były? Jak tak, to pewnie hormony szaleją trochę. Mi często okres rozpoczyna się od kapryśnych plamień. Może być to spowodowane niskim progesteronem w 2 fazie.

@Migdalove super, że imprez się udała :). Dużo osób było, czy kameralnie?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

A może jednak jesteś w ciąży. Owu miałaś później i dlatego negatywne testy. Ja bym jeszcze zrobiła na twoim miejscu jak się nie rozkręci do piątku.

Ech, a ja kolejny dzień bez okresu. Piersi tak cholernie bolą, ze nawet nie myśle dzisiaj o staniku. Na szczęście dzień w domu. Do piątku czekam, jak dalej nie będzie znowu przetestuje. Daje sobie czas do świat z nadzieja, ze była pozna owu. A potem się zapisuje do ginekologa.
Dziewczyny macie jakieś super sprawdzone pomadki na mega suche usta? Normalnie godzine po peelingu ich już mam takie skórki suche ze same odpadają. I tak się mecze od półtorej tygodnia smarując kremami, miodem, pomadkami.

Ok, to inna sprawa, pol dnia a ponad dwa dni. Kurcze ciezko doradzic, ale stawiam ze krzywdy mu nie wyrzadzisz :) mozesz tez z nim porozmawiac i spytac, czy nie bedzie tesknil za Toba i czy ucieszylby sie weekendem spedzonym z babcia.

Nie jestes przewrazliwiona ;) ja z tego samego powodu odpuscila Openera w tym roku

Na szczescie czas na odpowiedz co do wesela mamy do 30.04 wiec spokojnie sie namyslimy. Bede musiala pogadac z mezem a potem pogadamy z synem.

U mnie też sypie porządnie. Ale wiosna, nie ma co...;). Tak czekam na ciepełko już. Mam dosyć codziennego kutania się przed wyjściem.

@Kasienka3b gdybym miała z kim zostawić dzieci, to bym pojechała z radością :). Ja uważam, podobnie jak Wiktorka88, że zwyczajnie chwila oddechu się rodzicom należy, żeby się wyluzować i trochę podbudować związek. My np. jedziemy na weekend w maju tylko we dwoje, a dzieciaki zostają u dziadków. One będą miały frajdę i my. Jedyne czego sobie faktycznie nie wyobrażam bez dzieci to walacje, jakiś dłuższy wyjazd o charakterze rekreacyjnym. Wtedy nie ma dla mnie innej opcji, jak wyjazd razem.

@Magda 2197 a kiedy robiłaś testy ciążowe? Rozumiem, że negatywne były? Jak tak, to pewnie hormony szaleją trochę. Mi często okres rozpoczyna się od kapryśnych plamień. Może być to spowodowane niskim progesteronem w 2 fazie.

@Migdalove super, że imprez się udała :). Dużo osób było, czy kameralnie?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Mega kameralnie. [emoji23] Tylko my i moi rodzice. Tutaj nie mamy tak znajomych, narzeczonego koledzy mieszkają 400km od nas. :D

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ech, a ja kolejny dzień bez okresu. Piersi tak cholernie bolą, ze nawet nie myśle dzisiaj o staniku. Na szczęście dzień w domu. Do piątku czekam, jak dalej nie będzie znowu przetestuje. Daje sobie czas do świat z nadzieja, ze była pozna owu. A potem się zapisuje do ginekologa.
Dziewczyny macie jakieś super sprawdzone pomadki na mega suche usta? Normalnie godzine po peelingu ich już mam takie skórki suche ze same odpadają. I tak się mecze od półtorej tygodnia smarując kremami, miodem, pomadkami.
Ja polecam pomadke ochronna z regenerum albo z neutrogeny. Jedna i druga szybko goja suche,pieczace i popekane wargi.

Do góry