reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam nowe koleżanki :-)
wczoraj zaczął mi się @ jak zawsze lekkim pobolewaniem brzucha i krwią w sluzie byłam pewna że się rozkręci jak zawsze i poszłam do pracy, jednak @ się nie rozkrecila po powrocie do domu zlapaly mnie tylko mdłości ( zawsze występują przy @) i do tej pory @ nie ma. .... już nie wiem co o tym myśleć co się dzieje z moim organizmem. .... już 4 dzień rano jestem taka rozbita trzęsą mi się ręce ipobolewa ppodbrzusze jednak po ok pół godziny to wszystko znika. .... a lekarz dopiero za 4 tygodnie. ...

reklama
Moim przeciwem jest to ze my w piatek juz na wesele bysmy musieli jechac i dopiero w niedziele bysmy wrocili. Synek caly weekend byl by z kims. Ja to chyba przewrazliwiona matka jestem:/
Ok, to inna sprawa, pol dnia a ponad dwa dni. Kurcze ciezko doradzic, ale stawiam ze krzywdy mu nie wyrzadzisz :) mozesz tez z nim porozmawiac i spytac, czy nie bedzie tesknil za Toba i czy ucieszylby sie weekendem spedzonym z babcia.

Nie jestes przewrazliwiona ;) ja z tego samego powodu odpuscila Openera w tym roku

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jesteś sama, bo ja też tak mam. Moj ma prawie 8 lat, ale często odpuszczam wyjście na imprezę z uwagi na to że może być mu przykro i będzie musiał siedzieć z babcią, może nie to że z babcią tylko beze mnie. Cały czas mam wrażenie że to jeszcze maleństwo.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu jak dobrze ze nie jestem sama i Ty tez tak myslisz. Tez mysle caly czas ze to jeszcze taki maly chlopiec. Zawsze zanim podejmie decyzje i analizuje pod wzgledem synka i wlasnie tez bardzo sie boje ze bedzie mu przykro.

wczoraj zaczął mi się @ jak zawsze lekkim pobolewaniem brzucha i krwią w sluzie byłam pewna że się rozkręci jak zawsze i poszłam do pracy, jednak @ się nie rozkrecila po powrocie do domu zlapaly mnie tylko mdłości ( zawsze występują przy @) i do tej pory @ nie ma. .... już nie wiem co o tym myśleć co się dzieje z moim organizmem. .... już 4 dzień rano jestem taka rozbita trzęsą mi się ręce ipobolewa ppodbrzusze jednak po ok pół godziny to wszystko znika. .... a lekarz dopiero za 4 tygodnie. ...
Magda, brzmi obiecująco! Moze sie nie rozkręci. A planujesz testowac? Miałabys najlepszy prezent na święta

U mnie też sypie porządnie. Ale wiosna, nie ma co...;). Tak czekam na ciepełko już. Mam dosyć codziennego kutania się przed wyjściem.

@Kasienka3b gdybym miała z kim zostawić dzieci, to bym pojechała z radością :). Ja uważam, podobnie jak Wiktorka88, że zwyczajnie chwila oddechu się rodzicom należy, żeby się wyluzować i trochę podbudować związek. My np. jedziemy na weekend w maju tylko we dwoje, a dzieciaki zostają u dziadków. One będą miały frajdę i my. Jedyne czego sobie faktycznie nie wyobrażam bez dzieci to walacje, jakiś dłuższy wyjazd o charakterze rekreacyjnym. Wtedy nie ma dla mnie innej opcji, jak wyjazd razem.

@Magda 2197 a kiedy robiłaś testy ciążowe? Rozumiem, że negatywne były? Jak tak, to pewnie hormony szaleją trochę. Mi często okres rozpoczyna się od kapryśnych plamień. Może być to spowodowane niskim progesteronem w 2 fazie.

@Migdalove super, że imprez się udała :). Dużo osób było, czy kameralnie?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

A może jednak jesteś w ciąży. Owu miałaś później i dlatego negatywne testy. Ja bym jeszcze zrobiła na twoim miejscu jak się nie rozkręci do piątku.

Ech, a ja kolejny dzień bez okresu. Piersi tak cholernie bolą, ze nawet nie myśle dzisiaj o staniku. Na szczęście dzień w domu. Do piątku czekam, jak dalej nie będzie znowu przetestuje. Daje sobie czas do świat z nadzieja, ze była pozna owu. A potem się zapisuje do ginekologa.
Dziewczyny macie jakieś super sprawdzone pomadki na mega suche usta? Normalnie godzine po peelingu ich już mam takie skórki suche ze same odpadają. I tak się mecze od półtorej tygodnia smarując kremami, miodem, pomadkami.

Ok, to inna sprawa, pol dnia a ponad dwa dni. Kurcze ciezko doradzic, ale stawiam ze krzywdy mu nie wyrzadzisz :) mozesz tez z nim porozmawiac i spytac, czy nie bedzie tesknil za Toba i czy ucieszylby sie weekendem spedzonym z babcia.

Nie jestes przewrazliwiona ;) ja z tego samego powodu odpuscila Openera w tym roku

Na szczescie czas na odpowiedz co do wesela mamy do 30.04 wiec spokojnie sie namyslimy. Bede musiala pogadac z mezem a potem pogadamy z synem.

U mnie też sypie porządnie. Ale wiosna, nie ma co...;). Tak czekam na ciepełko już. Mam dosyć codziennego kutania się przed wyjściem.

@Kasienka3b gdybym miała z kim zostawić dzieci, to bym pojechała z radością :). Ja uważam, podobnie jak Wiktorka88, że zwyczajnie chwila oddechu się rodzicom należy, żeby się wyluzować i trochę podbudować związek. My np. jedziemy na weekend w maju tylko we dwoje, a dzieciaki zostają u dziadków. One będą miały frajdę i my. Jedyne czego sobie faktycznie nie wyobrażam bez dzieci to walacje, jakiś dłuższy wyjazd o charakterze rekreacyjnym. Wtedy nie ma dla mnie innej opcji, jak wyjazd razem.

@Magda 2197 a kiedy robiłaś testy ciążowe? Rozumiem, że negatywne były? Jak tak, to pewnie hormony szaleją trochę. Mi często okres rozpoczyna się od kapryśnych plamień. Może być to spowodowane niskim progesteronem w 2 fazie.

@Migdalove super, że imprez się udała :). Dużo osób było, czy kameralnie?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Mega kameralnie. [emoji23] Tylko my i moi rodzice. Tutaj nie mamy tak znajomych, narzeczonego koledzy mieszkają 400km od nas. :D

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ech, a ja kolejny dzień bez okresu. Piersi tak cholernie bolą, ze nawet nie myśle dzisiaj o staniku. Na szczęście dzień w domu. Do piątku czekam, jak dalej nie będzie znowu przetestuje. Daje sobie czas do świat z nadzieja, ze była pozna owu. A potem się zapisuje do ginekologa.
Dziewczyny macie jakieś super sprawdzone pomadki na mega suche usta? Normalnie godzine po peelingu ich już mam takie skórki suche ze same odpadają. I tak się mecze od półtorej tygodnia smarując kremami, miodem, pomadkami.
Ja polecam pomadke ochronna z regenerum albo z neutrogeny. Jedna i druga szybko goja suche,pieczace i popekane wargi.

Do góry