reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witajcie dziewczyny ;) byłam wczoraj na monitoringu cyklu, jest ładny, duzy, pęcherzyk dominujący 18mm :)
w niedziele mamy się starać - szkoda tylko, ze mój już w pon rano wyjeżdża ;( w środę pójdę sprawdzić czy pęcherzyk pękł (oby). A co tam u Was? :)

Witaj, pewnie ze pamiętamy [emoji3590] Czasami zaglądam tam do Was na drugie forum :)
Ja was tu podczytuje ale jakoś się nie odzywala już długo [emoji57]wybaczcie [emoji8]
Witajcie dziewczyny ;) byłam wczoraj na monitoringu cyklu, jest ładny, duzy, pęcherzyk dominujący 18mm :)
w niedziele mamy się starać - szkoda tylko, ze mój już w pon rano wyjeżdża ;( w środę pójdę sprawdzić czy pęcherzyk pękł (oby). A co tam u Was? :)
Super, no teraz trzeba się wziąć do działania [emoji8]oby wkoncu się wam udało [emoji8][emoji8]

U mnie powoli do przodu [emoji6] młoda za moment już 3 miesiące skończy, nie wiem kiedy to minęło [emoji6]

Ooo to trzymam kciuki za owocne starania [emoji123]

Ja was tu podczytuje ale jakoś się nie odzywala już długo [emoji57]wybaczcie [emoji8]Super, no teraz trzeba się wziąć do działania [emoji8]oby wkoncu się wam udało [emoji8][emoji8]

U mnie powoli do przodu [emoji6] młoda za moment już 3 miesiące skończy, nie wiem kiedy to minęło [emoji6]
Fakt, czas leci jak szalony ❤️

Jak tam kochane u was? Mi strasznie powoli ta temperatur wzrasta [emoji17] nie wiem czy coś z tego będzie. Ważne że tsh początkiem miesiąca spadło już do 2,6 także coraz lepiej. W poniedziałek idę zrobić progesteron zobaczę co wykaże.
Screenshot_20190824_170945_pl.ovufriend.app.jpeg

Jak tam kochane u was? Mi strasznie powoli ta temperatur wzrasta [emoji17] nie wiem czy coś z tego będzie. Ważne że tsh początkiem miesiąca spadło już do 2,6 także coraz lepiej. W poniedziałek idę zrobić progesteron zobaczę co wykaże. Zobacz załącznik 1013873
Ale ovufriend wyznaczył owulację więc jest wszystko ok [emoji6] ważne że utrzymują się wyższe temperatury

Cześć dziewczyny. Opowiem Wam co ja ostatnio przechodze... W tamten piątek wyszłam ze szpitala po tej infekcji moczowo - płciowej. Ale w weekend zaczęła mnie boleć lewa warga sromowa. Bolała, puchla, aż wyrósł mi na niej guzek. Z dnia na dzień było coraz gorzej i we wtorek byłam u lekarza. Okazało się, że to zapalenie gruczołu bartholina. Zebrała się tam jakaś ropa. [emoji79] Lekarz na ,,żywca,, ściągnął mi tą ropę igłą, ulga w zasadzie była niesamowita juz na fotelu. Dostałam antybiotyk, bo mam ciągle ogólny stan zapalny całego organizmu, pomimo że z układu moczowego wszystko zeszło. Wiadomo stan zapalny trzeba zlikwidować, bo to przechodzi na dziecko i mała może urodzić się np. z za paleniem płuc [emoji17] ALE powiedział mi dwie opcje, jakie mogą się pojawić. Pierwsza optymistyczna - antybiotyk szybko zadziała i nie będzie nawrotu, co zdarza się dość często, ale druga - pesymistyczna, która zdarza się tak samo często - za 3-4 dni może być nawrót i wtedy mam nie oglądać się na nic i jechać prosto do niego na oddzial, a tam czeka mnie zabieg usunięcia tego, nacięcia, zakładania szwów. Pod pełną narkoza. Lekarz też tego bardzo nie chce ze względu na dziecko. Naprawdę modlę się, aby się nie odbudowalo. [emoji17] Dziś już jest trzeci dzień z antybiotykiem. Przemywam octaniseptem, szałwia i smaruje maścia ichtiolowa. Opuchlizna otęchła, więc chyba po malutku mija, ja już też denerwuje się mniej... Z grzybicy w zasadzie też już się wyleczylam, teraz stosuje tylko probiotyki na odbudowanie flory bakteryjnej i nawilżenie śluzówki. Podobno sporo jest takich przypadków, z tym zapaleniem, ale czy akurat w ciąży musiało się to przyplatac? Podczytuje Was, ale nie zawsze się udzielam. [emoji846] Oczywiście mocno trzymam kciuki za Was wszystkie [emoji3590]
Ooo matko :o nie masz lekko w tej ciąży, oby wszystko się zaleczyło, dobrze, że masz dobrą opiekę lekarską.

reklama

Ooo no to może akurat uda Wam się w końcu wystrzelić, trzymam kciuki za owocne działania ;)

Do góry