reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja zwracam uwagę siła rzeczy, bo ja nigdy żadnych objawów nie miałam. Nigdy nie czułam owulacji itp. No może śluz był. Chyba to już wtedy był znak że coś jest nie tak, ale wtedy nie przyszło mi to do głowy. Ja zawsze miałam jeden objaw... Okres i to było tak, że zaczynał boleć mnie brzuch i albo od razu dostawałam okres albo góra za kilka godzin. Żadnego napięcia przed, bolących piersi nic... A teraz jak biorę te wszystkie leki to i owu czuje a po duphastonie mam jakieś skurcze i ciągnięcia w podbrzuszu no i lekkie mdlosci. W pierwszym cyklu serio się nakręciłam, że to ciąża, bo nigdy wcześniej tak nie miałam ;):p
Jedynie co dziwnego poczułam to w momencie kiedy mogłam mieć owulacje to miałam zawroty głowy cały poranek. A co do ciągnięcia w podbrzuszu, to jak tabletki nie wezmę na czas, tzn duphastonu to mnie jak na okres ciągnie.

reklama
@Migdalove Nie no spoko ;) 70 osób to nie jest dużo u nas właśnie z dziećmi i obsługa było ok 70 osób i to była tylko najbliższa rodzina i przyjaciele, tyle że moi rodzice mają dość liczne rodzeństwo więc to dlatego. Chodziło mi o takie wesela na 200-300 osób, kiedyś na takim byłam i nie zapomnę jak jeden z gości o północy nie wiedział, który to pan młody... Masakra...
To jest już ostra przeginka z taką gigantyczną liczbą ludzi. Po co prosić kogoś z kim się nie rozmawia, nie utrzymuje kontaktów a tym bardziej jak się kogoś nie lubi. U nas nie ma czegoś takiego 'bo wypada'. :D

A powiedz mi czy przez to ze te miesiaczki takie skape lub jest ich brak to nie wplywa to niekorzystnie na organizm? Czy tak wkladka moze dzialac jakos ze szybciej orgaznizm sie starzeje? Sorki za glupie pytania a le kolezanka truje mi dupe:p
Nic mi o tym nie wiadomo :) Na ulotce nie ma nic o tego typu skutkach ubocznych. Jedyne co pamietam to mozliwe problemy, zwiazane ze stanem zapalnym szyjki macicy.

Jesli Twoja kolezanka sie waha, to najlepiej byloby poczytac na zagranicznych forach

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A tak w ogóle to u mnie 20dc i 2 dzień brania duphastonu. Tak późno zaczęłam bo i owu później była, o ile w ogóle pękł ten pęcherzyk. Już tym razem wiem, że te dziwne objawy to od duphastonu a nie ciąża;) Ciekawe ile później będzie okres... Jak owulacjia była później. Nie nastawiam się na ten cykl, dlatego czekam już na kolejny;) a w kolejnym to już musi się udac;):p
To idziemy niemalze rowno z cyklem :) nie mozna tracić nadziei póki @ nie przyszla!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To jest już ostra przeginka z taką gigantyczną liczbą ludzi. Po co prosić kogoś z kim się nie rozmawia, nie utrzymuje kontaktów a tym bardziej jak się kogoś nie lubi. U nas nie ma czegoś takiego 'bo wypada'. :D

U nas zaproszonych było ok. 200 osób łącznie z dziećmi, przyszło jakieś 170, bo odpadła większość dzieci, choć i tak było koło 25 dzieci do lat 10 ;p - tak to jest jak się jest niemal najmłodszym z kuzynostwa. I mieliśmy z rodziny wyłącznie tych, z którymi utrzymujemy kontakt. No i dużo znajomych, bo akurat mamy liczne grono, z którym również utrzymujemy stały kontakt.
Wydawało mi się to na początku strasznie dużo, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo było super ;)

U nas zaproszonych było ok. 200 osób łącznie z dziećmi, przyszło jakieś 170, bo odpadła większość dzieci, choć i tak było koło 25 dzieci do lat 10 ;p - tak to jest jak się jest niemal najmłodszym z kuzynostwa. I mieliśmy z rodziny wyłącznie tych, z którymi utrzymujemy kontakt. No i dużo znajomych, bo akurat mamy liczne grono, z którym również utrzymujemy stały kontakt.
Wydawało mi się to na początku strasznie dużo, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo było super ;)
Ja to z tych mniej towarzyskich i mój tak samo, z przeginką mi chodziło o zapraszanie ludzi z którymi się nie utrzymuje kontaktu praktycznie. :) Fajnie mieć taką dużą rodzinę, u mnie malutko, a ze strony mojego pomimo, że sporo osób to nie utrzymują ze sobą kontaktów.

Ja to z tych mniej towarzyskich i mój tak samo, z przeginką mi chodziło o zapraszanie ludzi z którymi się nie utrzymuje kontaktu praktycznie. :) Fajnie mieć taką dużą rodzinę, u mnie malutko, a ze strony mojego pomimo, że sporo osób to nie utrzymują ze sobą kontaktów.

U mnie też mniej, u mojego Męża bardziej rodzinni chyba ;p i rodzina też większa ;p

reklama
Do góry