reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Zamówiłam miliony testów owulacyjnych z allegro i będę robić codziennie. Macie jakieś dobre rady?
A ja czytałam dużo i słyszałam że najlepiej robić testy rano (Nie z pierwszego moczu) i wieczorem.

Jeśli masz regularne miesiączki to nie trzeba robić od początku. Ale jak borykasz się z nieregularnymi okresami to warto robić od początku cyklu aż do ujrzenia pozytywnego testu owulacyjnego.

Dla mnie najbardziej optymalny czas to 18-19 [emoji846] ja robie od 8 dc bo nie wiem kiedy co gdzie i jak
No każda robi jak uważa. Ja przy nieregularnych cyklach bym musiała robić dwa razy dziennie od 1dc aż do ujrzenia pozytywnego testu. Dlatego wzięłam się za wyregulowanie okresu A jak już będę miałam minimum 3 miesiące okres regularny to spróbuję z testami owulacyjnymi.

Hej kochane, u mnie taka sytuacja:
987740

Czas leci jak szalony, mam wrażenie, że kilka dni temu zaczęłam cykl a tu już druga połowa leci. :)

Jakie macie plany na długi weekend? O ile macie długi weekend,bo ja w piątek do pracy. :p

Zamówiłam miliony testów owulacyjnych z allegro i będę robić codziennie. Macie jakieś dobre rady?

Zacznij testować raz dziennie np od 7-10 dc (zalezy jak dlugie miewasz, jak krotkie to wcześniej, jak dlugie to mozesz ciut później) i mozesz pierwsze testy robic raz dziennie o stalej porze (ponoć najlepsza pora jest kolo południa) - tylko nie pij przesadnie przed testem zeby mocz nie byl zbyt rozwodniony. A gdy zaczna Ci juz bardziej ciemniec kreseczki to wtedy testu 2 x dziennie (do południa i wieczorem)

Zobacz załącznik 987740
Czas leci jak szalony, mam wrażenie, że kilka dni temu zaczęłam cykl a tu już druga połowa leci. :)

Jakie macie plany na długi weekend? O ile macie długi weekend,bo ja w piątek do pracy. :p

Ojj jak tez bym chciala zeby mi ten czas przeleciał zeby już chociaż bylo po @.

Gosia łączę się w bólu ja też w piątek praca

Dziewczyny, czy to możliwe żeby wcześniejszy okres (przylazł w 21szym dniu cyklu, jak nigdy :eek:) trwał dłużej niż wcześniejszy, po 2 tygodniach spóźnienia?
Ostatnio dostalam Ultrogestan żeby 'dołożyć' więcej progesteronu. Bo miałam tylko Luteine 50 na kilka dni. Brałam to wszystko łącznie przez 10 dni. Odstawilam, dostałam okres. Pani doktor w kolejnym cyklu kazała zacząć brać progesteron od 16 dnia cyklu, przez 10 dni. Tak też zrobiłam. A tu nagle bum, okres przylazł wcześniej. I myslalam, że będzie krótki.. a tu już piąty dzien i końca nie widać. Co się moglo poprzestawiac?
Jak w tamtym roku bralam progesteron, to wszystko się unormowalo.. bralam, odstawialam i dostawalam @. Po 3miesiecznej kuracji też wszystko w porzadku. A teraz to już naprawde nie wiem co sie dzieje. Jakie mogę zrobić badania? Doradzcie coś prosze..
Kochana ja przy braniu progesteronu Progesterone Besins miałam skrócone cykle z 29 na 22 dniowe i krwawienie trwało około 6 dni (dosyć obfite krwawienia) potem jeszcze dwa dni plamień więc to możliwe, że to wpływ leku na tak szybkie przyjście miesiączki i wydłużenie krwawienia. Złe działanie danego progesteronu, jedynie duphaston mi nie skraca cykli i normalnie wygląda krwawienie.

reklama
Zobacz załącznik 987740

No leci leci. A ja i jutro i w pt i sobotę niedzielę w pracy więc wolnego u mnie nie widać no chyba że zobaczę dwie kreski na teście :D

Do góry