reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny. :)
Jestem tutaj nowa, trafilam tu w sumie przez przypadek. Bo tak mi jakoś przeszło przez myśl, że 'a może jednak..'
Nie staramy się jeszcze z partnerem jakoś intentyswnie o fasolkę. Bardziej na zasadzie 'jak będzie, to będzie'. Stosunek przerywany.
Moje cykle trwają średnio 32 dni. Dziś jest 37 dzień cyklu, a okresu dalej nie mam. Choć brzuch pobolewa. Zaczęłam sobie czytać o tym na Internecie, bo wcześniej tak nie miałam. Jak mi się czasami przestawial, to się po prostu przestawial i go nie było. Żadnych bóli, żadnych objawów jak przed miesiączka. I takim o to sposobem trafiłam tu, do Was. Przyznam, ze wcześniej nie wiedzialam że ciąża może dawać podobne objawy, jak te przed okresem. I szukałam jakichs informacji, bardziej na zasadzie 'a może jestem chora'
Bo codziennie wieczorem, od kilku dni jestem pewna, że okres przyjdzie w nocy. Rano się nudzę i nic. Za to dużo sluzu, mlecznego. Żadnych mdlosci, bólu piersi. Tylko zmeczenie, ale to pewnie przesilenie wiosenne.
Poczekam chyba jeszcze kilka dni i zrobię test. Jeśli okres się nie pojawi.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki żeby spełniły się Wasze marzenia!
Na twoim miejscu zrobiłabym już test albo poszłabym na betę. :) Powodzenia! <3

reklama
Na twoim miejscu zrobiłabym już test albo poszłabym na betę. :) Powodzenia! <3
Szczerze mówiąc, byłabym w ogromnym szoku.
Cykle mam troche rozregulowane, do tego stosunek przerywany. Żadnego bólu piersi. Jedynie ten brzuch. Szczerze mówiąc, jestem zielona w temacie bo nigdy jakos specjalnie nie interesowalam się objawami. Tzn, kojarzyły mi się zawsze filmowo :-) :):-) :) ze mdłości, napuchniety biust itd. I wszystkie koleżanki tez tak miały. A u mnie nic takiego nie ma. Dopiero dziś wyczytalam, tu u Was na którymś wątku, że bóle przed okresem i w ciąży bywają podobne.
Rozmawialismy o dziecku, ale jesteśmy w trakcie przygotowań do ślubu (za 3 miesiące) więc jakoś tak.. nigdy nie skupialam sie na tym za bardzo.
Jest w ogole możliwe przechodzić te pierwsze tygodnie bez ŻADNYCH typowych objawów? :confused:

Szczerze mówiąc, byłabym w ogromnym szoku.
Cykle mam troche rozregulowane, do tego stosunek przerywany. Żadnego bólu piersi. Jedynie ten brzuch. Szczerze mówiąc, jestem zielona w temacie bo nigdy jakos specjalnie nie interesowalam się objawami. Tzn, kojarzyły mi się zawsze filmowo :-) :):-) :) ze mdłości, napuchniety biust itd. I wszystkie koleżanki tez tak miały. A u mnie nic takiego nie ma. Dopiero dziś wyczytalam, tu u Was na którymś wątku, że bóle przed okresem i w ciąży bywają podobne.
Rozmawialismy o dziecku, ale jesteśmy w trakcie przygotowań do ślubu (za 3 miesiące) więc jakoś tak.. nigdy nie skupialam sie na tym za bardzo.
Jest w ogole możliwe przechodzić te pierwsze tygodnie bez ŻADNYCH typowych objawów? :confused:
Pewnie, że wiele kobiet nie ma w ogóle objawów żadnych. :) Ale też nie można nakręcać się, że akurat to ciąża bo można się niestety zawieźć. ;)

Witaj. Super że dołączyłas. Co raz więcej nas tutaj. Jeżeli chodzi o miesiączke to nie wiem co Ci doradzić. Ale jeśli masz dużo cierpliwości to z testem bym się jeszcze wstrzymała. Jest dużo przyczyn przez które mogą się @ spóźnić. Wiem że każda z nas jest inna ale ja miałam podobnie tak jak Ty. W marcu miałam ostatni okres 22 marca dostałam na 34dc myślałam że się udało bo w kwietniu długo mi się miesiączka nie pojawiała. Zrobiłam w kwietniu w 36dc test wyszedł negatywny 2 dni później dostałam okresu. Trzymam kciuki aby się udało i abyś była w ciazy[emoji110] [emoji173] i abyś nie musiała przechodzić tego co ja. U mnie z dniem pojawienia się @ zgasla nadzieja na ciążę ale przyjęłam to na luzie z myślą że kiedyś się uda aczkolwiek czasami mam dni zalamki że nie udaje się i wogule.
Cześć dziewczyny. :)
Jestem tutaj nowa, trafilam tu w sumie przez przypadek. Bo tak mi jakoś przeszło przez myśl, że 'a może jednak..'
Nie staramy się jeszcze z partnerem jakoś intentyswnie o fasolkę. Bardziej na zasadzie 'jak będzie, to będzie'. Stosunek przerywany.
Moje cykle trwają średnio 32 dni. Dziś jest 37 dzień cyklu, a okresu dalej nie mam. Choć brzuch pobolewa. Zaczęłam sobie czytać o tym na Internecie, bo wcześniej tak nie miałam. Jak mi się czasami przestawial, to się po prostu przestawial i go nie było. Żadnych bóli, żadnych objawów jak przed miesiączka. I takim o to sposobem trafiłam tu, do Was. Przyznam, ze wcześniej nie wiedzialam że ciąża może dawać podobne objawy, jak te przed okresem. I szukałam jakichs informacji, bardziej na zasadzie 'a może jestem chora'
Bo codziennie wieczorem, od kilku dni jestem pewna, że okres przyjdzie w nocy. Rano się nudzę i nic. Za to dużo sluzu, mlecznego. Żadnych mdlosci, bólu piersi. Tylko zmeczenie, ale to pewnie przesilenie wiosenne.
Poczekam chyba jeszcze kilka dni i zrobię test. Jeśli okres się nie pojawi.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki żeby spełniły się Wasze marzenia!

Pewnie, że wiele kobiet nie ma w ogóle objawów żadnych. :) Ale też nie można nakręcać się, że akurat to ciąża bo można się niestety zawieźć. ;)
Jasne, rozumiem :)
Do tej pory nie myślałam o ciąży, dopiero dziś jak zaczęłam szukać przyczyn 'okresu bez okresu' hehe, to pojawiło się kilka wątków na ten temat.
I tak mi przeszło przez myśl, że może warto sprawdzić tę ewentualność. Gdyby było, to bym sie cieszyła. Chociaż wolalabym po ślubie jednak :rolleyes:

Jasne, rozumiem :)
Do tej pory nie myślałam o ciąży, dopiero dziś jak zaczęłam szukać przyczyn 'okresu bez okresu' hehe, to pojawiło się kilka wątków na ten temat.
I tak mi przeszło przez myśl, że może warto sprawdzić tę ewentualność. Gdyby było, to bym sie cieszyła. Chociaż wolalabym po ślubie jednak :rolleyes:
Nigdy tego nie zaplanujesz. :) My tam przed ślubem się nie wstrzymywaliśmy, no i podróż poślubna zaowocowała tylko niestety nie utrzymała się ciąża. Zostań kochana tutaj z nami, zadawaj pytania my na pewno pomożemy, odpowiemy. :)

reklama
Do góry