reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mi jak już uda się zajść w tą upragnioną ciążę to też będę chciała iść od razu na zwolnieninie. Tym bardziej, że będzie to pierwsza ciaza. Ja z kolei pracuje z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie. Zdarzają się historie, że ktoś popchnie, szturchnie, nie mówiąc o autystykach, którzy potrafią być agresywni i używają siły. @Xinak gratuluję i trzymam kciuki! :-*

reklama
Dziewczyny, w koooońcu dostałam normalny okres! Równe 13 dni po odstawieniu dupka. Wariactwo jakieś... Cieszę się, że w końcu przyszedł, bo od piątku zaczynam brać clostilbegyt, pierwszy raz. Może macie jakieś doświadczenia z tym lekiem i chcecie się podzielić swoimi spostrzeżeniami? :)
ja brałam/biorę drugi cykl :) owulacja mocno przyspieszona, bo juz w 9dc, jak teraz się nie uda, to przyspieszamy USG, żeby zobaczyć ten pęcherzyk, bo póki co jak ide na monitoring to juz było po wszystkim, a brałam pół tabletki dziennie od 5-10dc, troszkę się martwię ze za szybko ta owulacja, i jajeczko nie nadąża dojrzeć hmm

No to czekam za wynikiem bety, dopiero jutro po 16 mam do odbioru. Niby nowoczesność a kiedyś dawali tego samego dnia wynik.
Trzymam kciuki[emoji110][emoji110]

Co do wizyty to za okolo 2-3tygodnie juz bedzie widac serduszko a wczesniej moze gin wypatrzyc sam pecherzyk i mysle ze jesli chodzisz do dobrego gina to wypisze ci bez problemu l4 [emoji6]

A tak z innej beczki... Zakładając pozytywny scenariusz, kiedy najlepiej iść do lekarza potwierdzić? Bo z moją praca to wolałabym mieć jak najszybciej info co i jak, ciężarnym na tramwaju nie wolno (kierownictwo chce mieć czyste łapki)
Z synem byłam w 5tc. Prócz pęcherzyka nic nie było wiadomo.
Z córką byłam w 7tc z tc a z wieku ciąży potem się okazało że był 8 tc i było serduszko :)

@Xinak myślę że tak jak dziewczyny piszą, jak dobry lekarz to da L4, a jak nie to do zwykłego że rzygasz jak kot i nie jesteś w stanie funkcjonować i też da.

Ja mam bardzo stresującą pracę, do tego korpo, na początku mówiłam że pójdę na L4 jak tylko będzie serduszko, ale teraz twierdzę że tak 11-13tc jest ok, ale to wszystko też zależy od samopoczucia.

@Tinia może zrób betę?

U mnie praca jakaś specjalnie ciężka nie jest. Dobieram aparaty słuchowe. Praca głównie ze starszymi ludźmi, może nie tyle stresująca co wymagająca dużej cierpliwości i faktycznie są dni że się lata po całym gabinecie. Natomiast gdybym zaszła w ciążę natychmiast odstawiam treningi sztuk walki. Nic miłego dostać w brzuch a o dzidzię tym bardziej strach.

Właśnie zrobił jakiś Bobo test i jedna kreska

@Xinak myślę że tak jak dziewczyny piszą, jak dobry lekarz to da L4, a jak nie to do zwykłego że rzygasz jak kot i nie jesteś w stanie funkcjonować i też da.

Ja mam bardzo stresującą pracę, do tego korpo, na początku mówiłam że pójdę na L4 jak tylko będzie serduszko, ale teraz twierdzę że tak 11-13tc jest ok, ale to wszystko też zależy od samopoczucia.

@Tinia może zrób betę?

W pierwszej ciąży trafiłam do gina który twierdził że ciąża to nie choroba i l4 nie da. W 10tc niestety doszło do straty, więc teraz jestem mądrzejsza. Uwielbiam swoją pracę, ale też stresu nie brakuje :/ mam koordynatorke dla której jestem jakimś zagrożeniem (ciągle poniża i czepia się o każdy najmniejszy szczegół) do tego zwierzęta, z którymi kontakt w ciąży nie jest wskazany i są dni, że wjeżdża paleta 45 szt worków karmy po 15kg i musimy same to przełożyć. No a ze same kobiety pracujemy to lekko nie jest :)

reklama
Dziewczyny, weźcie mnie ogarnijcie bo zwariuje. Wczoraj różowy śluz, dziś bardziej czysty, temperatura znów spadła, dziś 30 dc termin @ a żadnego krwawienia nie widzę i nie wiem czy mam sobie robić nadzieję czy co...
Może przez zatoki coś się opóźnia, u mnie 30 dc to już zwykle połowa @

Do góry