reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej Wam! @Tinia @IrenaX tabelka zaktualizowana. :)
@IrenaX widzę, że w sumie na tym samym wózku jedziemy praktycznie, ty 27cs a ja 28cs... Kiedy w końcu nam się uda no?! U mnie dzisiaj 15dc, ale w tym cyklu tak mało przytulanek... Ale taką mamy kiepską sytuację w domu, nie fajną atmosferę, że na prawdę seks jest ostatnią rzeczą o jakiej myślimy. Za dużo na głowie, już myślałam, że będzie tylko lepiej jeśli chodzi o rodzinne więzi a tu jest jeszcze gorzej. Nawet nie mam z kim póki co pogadać, najbliższe koleżanki mają swoje też problemy a to dzieci chore, a też nie chcę kogoś jeszcze dołować swoimi problemami. Wiadomo, z mężem ciągle o tym gadamy ale wiecie jak to jest pogadać z koleżanką, jak kobieta z kobietą. ;) Brakuje mi trochę tego.
Dziekuje❤️ No właśnie kiedy.... ja od tego mca znowu zacznę testy owulacyjne chyba robić, za 2 tyg myśle do lekarza jechac bo mam akurat na rano do pracy. To jest po prostu szok - tyle czasu i d... może zacząć brać na własna rękę te tabsy na owu, jeśli nie sa na receptę 8-):sorry2:

Zrobiłam sobie ciepły okład i na prawdę dużo lepiej ;) zwykle mnie takie bóle łapią ale przy okresie albo tuż przed nim.
Ja też wyjątkowo i bardzo ładne testy owulacyjne mi wyszły i temperatura też dużo lepiej wygląda niż w poprzednim cyklu, liczę na to że tym razem się uda ;)
Jakoś na flo ten wykres lepiej mi się czyta bo na ovufriend taki rozwleczony się wydaje i trudno wszelkie skoki na pierwszy rzut oka zauważyć
Najgorsze że zostawiłam swój termometr owulacyjny u rodziców, ponad sto km od Warszawy i jutro będę musiała użyć innego elektronicznego Zobacz załącznik 941722Zobacz załącznik 941723
Ale piękny wykres z ❤️❤️❤️ chciałabym zeby u mnie tak było...

Idę do lekarza 22 lutego wcześniej nie miał terminu. Nigdy wcześniej nie miałam dwóch kresek na teście, wyśle Ci zdjęcie jakie były. Zawsze miałam testową słabszą. A wczorajszy dzień był jakimś cudem. No zobaczę. Jeszcze 3 miesiące temu prolaktyne miałam 11 ech :(
Ja miałam 22 a norma 26

Przykro mi z powodu straty dzieciątka.. my staramy się już rok, do tej pory nie trafiłam na dobrego lekarza ginekologa. Zrobiłam na własną rękę badania i pójdę już z nimi bo za nim bym się doprosila i kolejny raz szła już z badaniami to wolalam sama zrobić prywatnie. Ciekawa jestem co tym razem wymyśla bo tak 22 endokrynolog a 28 ginekolog bo już pół roku mnie nie widział. Oby wszystko dobrze było. Najgorsze, że mam stresująca pracę i czasami chociażbym chciała się nie przejmować to się nie da. Wysoki kortyzol też sieje spustoszenie w organizmie. No jestem ciekawa co wymyśla i czy dostanę jakieś tabletki. Bo jak miałam niski progesteron to mi lekarz powiedział, że może taki mój urok.. Więc zmieniłam lekarza.
Jak zaszłam w ciąże w czerwcu tamtego roku to mój 2 gin powiedział ze mój progesteron jest w normie(5ng) z duphastonem (8ng) :( niestety ciąża obumarła. W 8tyg. się o tym dowiedziałam. Tez zmieniam lekarza- dosyć mam bezczynności i gadania ze wszystko dobrze. Badania na własna rękę, bo nawet tego nie zlecił :/

A czy ten castagnus można zażywać z euthyroxem? I czy zakupic do tego dodatkowo wiesiołka? Co myślicie?

I czy któraś z Was po castangusie zaszła w ciąże? :)

A czy ten castagnus można zażywać z euthyroxem? I czy zakupic do tego dodatkowo wiesiołka? Co myślicie?

I czy któraś z Was po castangusie zaszła w ciąże? :)
Ja pije wiesiolka już 4 cykl i teraz w tym cyklu ten castagnus. Do tego suplementacja witamina b6, witamina e bo podobna zbijaja naturalnie prolaktyne. Co nie zmienia faktu, że do lekarza tak idę bo nie wszystko można na własną rękę zrobić. Tak mają lekarze ja chodzę cały czas prywatnie. Od swojej dawnej ginekolog kiedyś usłyszałam, że jajnik jeszcze jest w normie ale kto go wie bo ma dużo pęcherzyków.. rozmowy z ta ginekolog i próby dowiedzenia się co mi jest graniczyly z cudem. Do tego na ostatniej mojej wizycie która była z 5 lat temu, ochrzanila mnie że nie poukladalam datami badań które jej przynioslam. Wolalam to przemilczeć bo byłam przerażona młodsza o wiele dziewczyna, ktorej zlecono markery nowotworowe jajnika a dla niej najważniejsza było aby badania miałam poukładane.. szkoda słów.

reklama
Myslisz, ze mogłabym brać? Czy zaszkodziło mi?
Jest to lek ziołowy często to polecaja na etapie starań od tak ja tego nie brałam bo brałam bromka ;) żyje po bromer*gonie więc myślę że to w ogóle by nie zaszkodziło, na twoim miejscu jeszcze spróbowała bym coś w stylu Miova*rian, Ova*run zobacz który ma więcej tego składnika aktywnego, mój gin mi polecał na etapie starań ja nie próbowałam, ale u ciebie już taki długi czas że można ze wszystkim próbować może akurat coś pomoże

Do góry