reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wiem jakie masz widełki, ale TSH jest w porządku ;) kontroluj sobie tylko co jakiś czas bo ja też miałam coś koło 2, a nagle zrobiło się 4 więc różnie z tą tarczyca jest :) w listopadzie spadła mi poniżej normy endo odstawiła mi leki 2 tyg później 2 krechy na teście, utrzymywała się taka niska aż do stycznia, tydzień temu powtarzałam badanie i mam 1,57 i nadal bez leków mam nadzieję, że jednak tak zostanie i nie będę skazana na tab do końca życia ;) szczególnie, że USG już w porządku i przeciwciał też nie mam więc nie powinna hulać ;)
Zrobiłam zdjęcie wyników badań :) robiłam je 6.02 w moim 9 dc. właśnie sprawdzając tsh 4 miesiące temu miałam 1 z hakiem. Wiadomo tarczyca to takie gruczoły, który lubi popalić. Ja już zrobię wszystko byle się w końcu się udalo [emoji6] Każde wasze rady są bardzo cenne naprawdę!
20190210_223227.jpeg

reklama
no ja tez mialam teraz leukocyty i dodatkowo bardzo liczne szczawiany wapnia.
Ja biorę od 3 tyg Urospet 6 tab dziennie powtórzę za tydzień w poniedziałek i zobaczę czy pomogło :)
ja zachodzac w ciaze mialam tsh 2,32 mlU/ml, ft3 4,28 pg/ml i ft4 1,29 ng/dl.

ok 9tc tsh juz bylo 1.70.
Co ile kontrolujesz TSH? Ja miałam takie niskie teraz wróciło do normy bez leków 1,57 i mam zrobić kolejne badanie za 3 msc nie wiem czy to nie za długi okres czasu, ta moja endo twierdzi, że jeśli chodzi o tarczycę w ciąży najgorsze za nami, ale wolę na zimne dmuchać :)...

Ja biorę od 3 tyg Urospet 6 tab dziennie powtórzę za tydzień w poniedziałek i zobaczę czy pomogło :)Co ile kontrolujesz TSH? Ja miałam takie niskie teraz wróciło do normy bez leków 1,57 i mam zrobić kolejne badanie za 3 msc nie wiem czy to nie za długi okres czasu, ta moja endo twierdzi, że jeśli chodzi o tarczycę w ciąży najgorsze za nami, ale wolę na zimne dmuchać :)...
tylko 2 razy robilam. nie mialam nigdy problemow z tarczyca.
zobaczymy w piatek co zleci mi doktorek bo mam wizyte u swojego. i potem najlepsze odliczanie do prenatalego.

Zrobiłam zdjęcie wyników badań :) robiłam je 6.02 w moim 9 dc. właśnie sprawdzając tsh 4 miesiące temu miałam 1 z hakiem. Wiadomo tarczyca to takie gruczoły, który lubi popalić. Ja już zrobię wszystko byle się w końcu się udalo [emoji6] Każde wasze rady są bardzo cenne naprawdę! Zobacz załącznik 941754
Zbij prolaktynę i zobaczysz, że szybko zaskoczy :)

Ja też miałam stresująca robotę wierz mi ;) teraz też mam urwanie głowy i jeszcze wiesz przejmowałam się że jak tu powiedzieć że pracuje pół roku a jestem w 3 msc ciąży, ale jakoś to przyjęli powoli też chce się ewakuować bo stres i siedzenie wieczne przed komputerem robi swoje i czasami padam na twarz ;) dobrze, że się badasz bo to pierwsza rzecz, o którą warto zadbać a myślałaś o badaniu nasienia partnera/męża ? Ja miałam w planach mojego wysłać jakby coś znowu długo nie wychodziło naszczescie nie było takiej potrzeby ;)
Tak stresująca praca bardzo odbija się na wszystkim. Szczególnie na zdrowiu. Rozważamy ta opcję jeśli po wyregulowaniu mojej prolaktyny dalej nie będzie się udawać :)

tylko 2 razy robilam. nie mialam nigdy problemow z tarczyca.
zobaczymy w piatek co zleci mi doktorek bo mam wizyte u swojego. i potem najlepsze odliczanie do prenatalego.
Zapytam jeszcze mojego gina mam do niego większe zaufanie niż do endokrynolog, przyjeżdża z Poznania, ale czy ona taka dobra to nie wiem

Chciałabym wierzyć, że się uda :) Podbrzusze delikatnie boli mnie dalej testowałam dzisiaj ale już jest jaśniejsza troszkę kreska.
czyli pik lh spada. serduszkujcie ile sie da:)
fakt na wynikach prolaktyna wysoka i tym trzeba sie zajac.

ja np zaszlam w ciaze a lekarz nie dawal mi szans bo pecherzyk byl za maly.. i twierdzil ze rosnie na kolejny cykl.. podamal mnie tym niesamowicie... potem urlop.. wyszlalam sie... i w dniu powrotu test a tam 2 kreski :)

reklama
czyli pik lh spada. serduszkujcie ile sie da:)
fakt na wynikach prolaktyna wysoka i tym trzeba sie zajac.

ja np zaszlam w ciaze a lekarz nie dawal mi szans bo pecherzyk byl za maly.. i twierdzil ze rosnie na kolejny cykl.. podamal mnie tym niesamowicie... potem urlop.. wyszlalam sie... i w dniu powrotu test a tam 2 kreski :)
Często tak bywa, lekarze nie dają szans a jednak się udaje :) Ja już chciałam odpuścić testowanie i w sumie tak z ciekawości zrobiłam a tu niespodzianka bo dzień wcześniej była jeszcze bladsza testowa :)

Do góry