reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Jivka przykro mi, że macie tak smutne doświadczenia. Trzymam kciuki!
Im więcej czytam historii innych tym bardziej boję się, że i u nas będą problemy. Szczególnie, że w ciągu ostatnich dwóch lat spędziłam ponad 1500 godzin na różnych oddziałach szpitalnych i wiele tragedii widziałam. Mam nadzieję, że wszystko z Wami tu na forum i ze mną zawsze będzie w porządku. Stałam się jakaś przewrażliwiona chyba.

reklama
@Jivka ale się złożyło :) w takim razie trzymam kciuki za Twoje dwie kreski.
Mój syn też ostatnio ciągle chory, az się martwię co będzie jak się zacznie szkoła.
@Maliina mi też jakoś nie po drodze było. Najpierw wcale nie chcieliśmy więcej dzieci, później już tak, ale ja wymyśliłam sobie, że po kilku latach przerwy w edukacji pójdę na dzienne studia. Zostało mi kilka miesięcy do końcowych egzaminów i wzięliśmy się do roboty.
U nas akurat syn nie chce rodzeństwa, ale mam nadzieję, że mu się odmieni. Jak to dziecko, często zmienia zdanie :)
Ja tez chcialam caly czas 1 dziecko :p corcka dala popalic w okresie niemowlecym. Ale w marcu zeszłego roku skonczylam 30lat i poczulam to! Ze to jest ta chwila.. M nie był przekonany ale od maja ruszylismy ze staraniami bo oznajmil mi ze jest gotowy.

Corcia bardzo chciala rodzenstwo.. Glownie siostre.. A w rodzinie wszyscy marzyli o synku.. M jest jedyny by przedluzyc nazwisko :p

I tak sie zlozylo ze w 3cs udalo nam sie i jeszcze jest synek:)

Życzę owocnych staranek i bezproblemowych.

Ja tez chcialam caly czas 1 dziecko :p corcka dala popalic w okresie niemowlecym. Ale w marcu zeszłego roku skonczylam 30lat i poczulam to! Ze to jest ta chwila.. M nie był przekonany ale od maja ruszylismy ze staraniami bo oznajmil mi ze jest gotowy.

Corcia bardzo chciala rodzenstwo.. Glownie siostre.. A w rodzinie wszyscy marzyli o synku.. M jest jedyny by przedluzyc nazwisko :p

I tak sie zlozylo ze w 3cs udalo nam sie i jeszcze jest synek:)

Życzę owocnych staranek i bezproblemowych.
Dziękuję :*

Świetnie rozumiem te strachy. Ja żyłam w błogiej nieświadomości. Myślałam, że jak chce się dzidziusia to kocha się w dni płodne a potem pyk i już jest. A teraz doskonale wiem, że niestety tak to nie działa. Żeby zajść w ciążę trzeba najpierw sprawdzić to i owo, bo ja zmarnowałam parę cykli przez nieświadomość problemów z tarczycą. Teraz już prawie unormowane więc powiedzmy, że to 1 cs z czystym kontem. Ale też teraz siostra męża poroniła, żona kumpla też coś miała z poronieniem samoistnym więc czekam na swoje dwie kreski ale nie będę pewnie na spokojnie się z nich cieszyć póki nie minie jakiekolwiek zagrożenie.
Ciągle się tylko słyszy co robić żeby w ciążę nie zajść. Tabletki, prezerwatywy, to i tamto a kompletnie nic o tym jak w nią skutecznie zajść i donosić. Dopiero na forach takich jak to, od innych kobiet na ich doświadczeniach można się czegokolwiek dowiedzieć.
U mnie 13 dc, spokojnie sobie serduszkujemy co dwa dni czekając na owulację ;)

U mnie średnio nawet na forum nie chce mi sie pisać bo same zal posty by mi wychodzily. Przerażona jestem ze jeszcze 2 miesiące a ja chodzić nie mogę juz.. Bardzo sie boje czy to rozejscie spojenia jest w granicach normy czy jednak nie.. Ledwo wstaje i ledwo chodzę.. Nie spaceruje praktycznie, zatrzymuje mi się woda w organizmie i moje minus 4kg w calej ciąży właśnie są na zero bo wczoraj stanelam na wage to waze dokladnie tyle co przed ciaza.. A nie jem nic zakazanego bo cukrzyca.. Choc moje cukry gwałtownie spadly w dol i to bardzo mnie cieszy.
Corcia mi sie znow pochorowala mialam 3 dni walki z takim zapaleniem gardla ale dzis przespała cala noc więc wychodzimy na prostą.
O kurcze to kiepsko :( współczuję ci bardzo, ale pewnie wszystko przede mną, a ty będziesz już tulić swoje maleństwo ! Trzymajcie się dzielnie wierzę, że te 2 msc zleci Wam szybciutko :)

Hej dziewczyny;) melduje się, ze byłam zbadać tsh, prolaktyne i progesteron :) wyniki po południu :)) bardzo ciekawi mnie te moje tsh czy spadło

reklama
Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, bo w sumie dalej przerwa w starankach więc dalam sobie wolne od forum. I tak dzis weszłam zeby zobaczyc co sie dzieje. Widze nowe staraczki dołączyły. Witam was.
@Migdalove i jak tata? Jejjku współczuję. Żeby szybko sie goiło.
@martoosia04, @Maliina jak wasze zdrówka??
@Peony tez mamy syna 7 lat i będziemy się starać o drugie szczęście. Powodzenia.

U mnie ok, aczkolwiek często boli mnie żołądek, nie mogę za bardzo się przejeść, bo potem dzień mam z głowy. Czuje jakby mi wszystko stało pod gardłem. Zgaga niestety meczy :/ najgorzej rano wstać :/
Jutro ide na badania, w pt wizyta. Juz sie nie moge doczekac!

Do góry