reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ogólnie chcą żebym pracowała do kwietnia,ale raczej na kolejnej wizycie wezmę L4 nie będę jednak robić więcej niż mogę nikt w sumie mi za to nie podziękuję i dziewczyny mnie raczej przekonały, że mam brać zwolnienie i się nie przejmować, a rzeczywiście są takie dni tak jak dziś, że chciałabym zostać w łóżku, mogłabym posprzątać spokojnie w domu i trochę odciążyć męża i to będzie najlepsze rozwiązanie, mnie na początku ciąży spanie nie muliło więc myślałam że tak zostanie a teraz zasypiam przed komputerem :( na kiedy ty masz kochana termin ? :) Fajnie u mnie jeszcze nie ma ciążowe brzuszka :) ale podpytam od kiedy czułaś ruchy bo czytałam że niektórzy czują bardzo szybko, ja na razie rzecz jasna nie czuję, ale chciałabym chociaż wiedzieć kiedy mniej więcej zacznę ;)

U mnie pierwsze ruchy okolo 16 pojedyncze. Jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to to, bo pierwsza ciaza. A takie juz bardzo to okolo 20 :)

reklama
U mnie ok, aczkolwiek często boli mnie żołądek, nie mogę za bardzo się przejeść, bo potem dzień mam z głowy. Czuje jakby mi wszystko stało pod gardłem. Zgaga niestety meczy :/ najgorzej rano wstać :/
Jutro ide na badania, w pt wizyta. Juz sie nie moge doczekac!
Jej Martusia też mam problemy z zaladkiem. Codziennie na wieczór tak mnie ściska że czasem nawet łzy lecą. Myślałam że to przez zła dietę ale tlstaram się zdrowo jeść i mało ale dalej trzyma. Może też przez z leki? Ciekawe czy w ciąży można brać coś osłonowe przy lekach.
No i zaparcia mam, rany nigdy w życiu nie miałam z tym problemu wręcz przeciwnie[emoji23]

Jej Martusia też mam problemy z zaladkiem. Codziennie na wieczór tak mnie ściska że czasem nawet łzy lecą. Myślałam że to przez zła dietę ale tlstaram się zdrowo jeść i mało ale dalej trzyma. Może też przez z leki? Ciekawe czy w ciąży można brać coś osłonowe przy lekach.
No i zaparcia mam, rany nigdy w życiu nie miałam z tym problemu wręcz przeciwnie[emoji23]

Okolo 12 tygodnia tak mnie dopadl zoladek, ze siedziałam i plakalam. Niezbyt mozna brac cos na to. Pilam len przed kazdym posilkiem i pomoglo. Wrocilo dopiero teraz, mam nadzieje ze tez szybko sie z tym uporam. Probiotyki mozna brac.

Aa i mam dziewczyny patent jak zobaczyc suwaczki na tel. Wystarczy obrocic tel bokiem i wczytuja sie.. Ja sobie w ten sposob podgladam bo juz mnie irytowalo szukanie i pytanie kto jak wysoko w ciazy.
@Maliina córka też chciała siostrzyczkę, ale jak się dowiedziała że będzie brat to też była szczęśliwa. Niestety radość nie trwała długo.

@IrenaX też zastanawiam się nad badaniami, przede wszystkim progesteron bo znowu mam śluz plodny i czytam że to wina zbyt niskiego progesteronu... A mam dzisiaj 21dc...

@Magdalena2991 trzymam kciuki za owocne staranka
emoji110.png
Hmm... u mnie 23dc, kurde to dziwnie u Ciebie:/ ja to w ogóle nie mam tego sluzu:/ jakie to wszystko jest trudne :/

reklama
Do góry