reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja do @ mam jeszcze 10 dni, ale wczoraj nie byłam w stanie wejść do Kauflandu. Przy wejściu jest piekarnia i jak poczułam zapach pieczywa tak w momencie wylądowałam w toalecie i już było po zakupach :( po południu rozmawiałam z mamą i śmiałam się, ze głowa płata figle na co usłyszałam że ona we wszystkich 4 ciążach od 2 do 5 dni po stosunku wiedziała już, ze jest w ciąży po piersiach. Ale ta nasza natura jest dziwna ;)

W to nigdy nie uwierze ;) do 5 dni to jeszcze hormony nie ruszaja.
Oby to byla ciaza w Twoim przypadku.
Prawda jest taka, ze jak się czegoś bardzo chce, albo wrecz przeciwnie wtedy widzi sie wszystko co ku temu sprzyja. A jak juz jest sie w ciazy to doszukuje sie objawow jakie mogly wczesniej o niej swiadczyc i tez sie trochę wymysla ;)
Ostatnio wiele ludzi z mojego otoczenia ktorzy sie dlugo starali, mowia ze sie udalo jak pojechali na wczasy, mieli urlop, albo zmienili prace. U mnie bylo podobnie maz byl na chorobowym miesiac, a pozniej pojechaliśmy do mojej mamy. Zero testow i mysli o tym.
Czekam z kazdym dniem na Wasze pozytywny. Styczen i tak sie ladnie zaczal ;););) sa juz serducha ;)

reklama
u mnie to samo. tak to mialam wsyztsko poza bolesnoscia piersi i du..pa...
jak lekarz spisal cykl na straty nie bralam go mocno pod uwage no bo coz.. lekarz powiedzial ze pecherzyki w tym cyklu nie urosna...
a w 12dpo wracalam do domu z Holandii i podroz nasza trwala ponad 10godz... bylam pewna ze bole brzucha i wzdecia to stres bo ja sie panicznie boje jezdzic autem w tak dalekie podroze... ale dojechalam do PL i stres nie minal.. objawy wciaz te same.. dziewczyny tyle gazow nie mialam w calym moim zyciu co przez te 10godzin. i zamiast do domu zajechalismy do apteki po testy. i tylko wpadlam do domu i zaczelam je robic bo byly 2 w paczce... byly pozytywne :)
i zycze wam byscie szybko mogly sie nimi rowniez cieszyc. bylam pewna ze ja ostatnia z tego forum zajde.. jakies takie przeczucie za mna biegalo. takze do roboty zebym zanim urodze sporą czesc z was mogla wygratulowac :)

a cycki zaczely mnie bolec jakos kolo 7tc dopiero i do dzis bola.
teraz doszly juz wycieki.. mam sutki wiecznie pozaklejane..

U mnie nic nie wycieka, ale zrobily sie wielkie i ciemne sutki i ich obwodka tez.

A to moze swiadczyc o tym, ze nie bede miala mleka ? Wczesniej sie nad tym nie zastanawialam
Nie no spokojnie to ze teraz jeszcze nic nie masz nie znaczy ze po porodzie nie bedziesz [emoji6] ja w pierwszej ciazy nie mialam takich wycieków a po porodzie mialam normalnie pokarm [emoji6]
Z tym ze ja teraz nie chce w ogole kp i dla mnie to wcale nie fajne jak juz na tym etapie cos zaczyna sie dziac [emoji53]

Ja do @ mam jeszcze 10 dni, ale wczoraj nie byłam w stanie wejść do Kauflandu. Przy wejściu jest piekarnia i jak poczułam zapach pieczywa tak w momencie wylądowałam w toalecie i już było po zakupach :( po południu rozmawiałam z mamą i śmiałam się, ze głowa płata figle na co usłyszałam że ona we wszystkich 4 ciążach od 2 do 5 dni po stosunku wiedziała już, ze jest w ciąży po piersiach. Ale ta nasza natura jest dziwna ;)

No ciezko mi w to uwierzyć ze po 2 dniach wiedziala ze jest w ciąży [emoji57] przeciez wtedy raczej jeszcze nic sie nie zadzialo bo nawet zagniezdzenia nie bylo, wiec ciezko zeby juz sie piersi zmieniły [emoji6]

Ile u Ciebie dpo ? Zycze ci ciąży ale na takie objawy serio jest za wcześnie [emoji6] mialam tak często ale to tylko wina glowy ktora bardzo byla nastawiona na ciaze [emoji57]

Liczba spokojnie nastroj sie pozytywnie i na pewno uda się kp.
Kamila nigdy nie zrozumiem jak można nie chcieć kp, ale szanuje wybór.
Ja w obie ciaże zaszlam z zaskoczenia.
Mimi ja też niestety nie wierze e takie rzeczy

No ciezko mi w to uwierzyć ze po 2 dniach wiedziala ze jest w ciąży [emoji57] przeciez wtedy raczej jeszcze nic sie nie zadzialo bo nawet zagniezdzenia nie bylo, wiec ciezko zeby juz sie piersi zmieniły [emoji6]

Ile u Ciebie dpo ? Zycze ci ciąży ale na takie objawy serio jest za wcześnie [emoji6] mialam tak często ale to tylko wina glowy ktora bardzo byla nastawiona na ciaze [emoji57]
U mnie jeszcze kawałek. Teraz się już przestałam nakręcać bo chyba coś mnie bierze ale tak jak już rozmawialyscie o objawach to napisałam. A w kwestii mojej mamy jakoś mnie to nie dziwi bo jest ewenementem. W każdej z ciąż tyła 1kg a po chudla od razu 11 Tak więc...

reklama
Liczba spokojnie nastroj sie pozytywnie i na pewno uda się kp.
Kamila nigdy nie zrozumiem jak można nie chcieć kp, ale szanuje wybór.
Ja w obie ciaże zaszlam z zaskoczenia.
Mimi ja też niestety nie wierze e takie rzeczy
Ja mlodego kp, 3msc...z tego jakies 2 przeryczalam i ja i on bo on sie nie najadal a ja czulam sie beznadziejna matka bo pokarmu bylo coraz mniej... mam traume i nigdy wiecej sie na to nie zdecyduje.

Do góry