reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja też karmiłam 20 mcy teraz też zamierzam. Raz nie mogłam karmić 3 dni i to był koszmar dla mnie. Choć czasami miałam dosyć, a ból na początku był niesamowity to nie żałuje ani dnia.

reklama
Ja też karmiłam 20 mcy teraz też zamierzam. Raz nie mogłam karmić 3 dni i to był koszmar dla mnie. Choć czasami miałam dosyć, a ból na początku był niesamowity to nie żałuje ani dnia.
Zdecydowanie pierwszy miesiąc dramat, poranione piersi i płacz. Ale warto było :)
Oczywiście dla mnie nie ma znaczenia czy ktos kp czy mm, wszystkie jesteśmy po prostu mamami :)

Raczej chodzi tutaj o zalecenia who i pozytywne aspekty kp. Położne muszą namawiać bo takie ich zadanie takie mają wytyczne. Niestety bardzo mało mam decyduje się kp przynajmniej do 6 miesiaca. Fakt faktem mogły by być po prostu milsze i zamiast krzyczeć czy obrażać po prostu na spokojnie porozmawiać z kobietą.
polzone namawiaja do kp?
to ja zyje w fikcyjjnym swiecie;p
bratowa urodzila 4mce temu... mala miala kolki i nietolerancje laktozy walczyla kazdy dzien o kp a polozna przychodzila dawala 20 ulotek o mleku modyfikowanym konkretnej marki i zachecala zeby sprobowala.. doradzali dokarmianie itp i calkowite przejscie na i ze mleko modyfikowane nie jest zle. ale nie dala sie i przetrwala wszystko. malutka juz kolek nie ma i dalej karmiona piersia.

Ostatnia edycja:
Z tymi wymiotami to mam nadzieję, że mnie ominą... :D Czy przy tej pozamacicznej gdzie byłam w ciąży do 10tc czy w ostatniej ciąży do 6tc, nie miałam nawet ani razu uczucia mdłości. Ale może być tak, że jak już zajdę szczęśliwie to będę za przeproszeniem rzygać jak kot. :D

Ja juz drugi raz to nawet nie chce myslec o tym. Po 5 razy dziennie :/ teraz raz na dwa dni.

Mallina zależy jaki szpital. Nasz jest na prawde świetny i położne też są dobre !
Fakt terror jest, ale dzięki temu że ja od początku kp to opiekę miałam wzorową

Mallina zależy jaki szpital. Nasz jest na prawde świetny i położne też są dobre !
Fakt terror jest, ale dzięki temu że ja od początku kp to opiekę miałam wzorową
ale nie mozna rbic tak ze jesli ktos nie chce bo ma swoje powody to sie traktuje go zle.
boze co za swiat... ja rozumiem ze kp niesie za soba wiele korzysci i ja zamierzam kp ale to ze ktos nie chce nie moze byc gorszym sortem.
traumy sa rozne.. kobiety maja baby blues, depresje popordowe a inne traume zwiazana z kp.
ja z corka zle wpsominam tez czas walka 3 tyg na prozno.. zapalenie 40 stopni goraczki i brak pokarmu.. ale z bezsilnosci juz nawet nie robilam nic.. i nie ubolewam ale polozne maja pomoc a nie terroryzowac matki.

reklama
Do góry