reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja dziewczyny już mam jakieś początki psychozy. Brzuch przestał boleć, coś tam czasem jakiś skurcz, piersi ciężkie, ze stanika wyłażą i bolą po bokach i przy sutkach, które też są megawrażliwe i odganiam od nich męża jak tylko mogę. Te starania już mi tak na mózg siadają, że się popłakałam na widok porodu w tv. W ogóle ciągle mi mokro jakoś w środku. Nie wytrzymam do tego 24.01.

reklama
Ja już przerabiałam wszystkie możliwe oznaki ciąży od bólów brzucha po ich brak tak samo piersi ... Mokrości i mdłości :/ ale to tylko były moje urojenia. A tak to nie wiem jakby było jakbym serio zaszła w ciaze. Szkoda że nie ma czegoś takiego jak aplikacja która by ci mówiła "teraz owulacja " zostało zapłodnione jajko" " zagnieżdżenie" " zrób test jesteś w ciąży" to by ułatwiło dużo hahaha

Rozumiem Was dziewczyny. Ale dopiero kiedy zaszlam w ciaze juz wiedzialam, ze nie ma objawow. Zaczynaja sie okolo tygodnia po spodziewanej @. Bol na okres ten sam, piersi tez, mdlosci to od nakrecania sie. Jedyne co sobie przypominam to wrazliwosc na zapachy juz przed @.

U mnie objawy pojawiły się w ostatniej ciąży już 22dc, ale to objawy typu bolesność piersi, sennosć. Mimo wszystko większość kobiet ma typowego pmsa w takim wczesnym okresie ciąży. ;)

Okolo 40dc sie zaczelo u mnie. Nie nadawalam sie do zycia az do 6 miesiaca. Wszystkie najgorsze objawy mnie nie mijaja. No, ale wszystko trzeba przezyc, zeby tylko było dobrze. Chociaz chcialabym byc juz po :)

Hej w niedzielny wieczór ;-) i mnie 8 dpo temp do góry (jeszcze w żadnym cyklu tak wysokiej nie miałam) ale jest jedna rzecz która mnie niepokoi.... Od kilku cykli po owulacji boli mnie podbrzusze podczas i po serduszkowaniu :-( w tym cyklu od trzech dni jest to samo a dziś rano mocno bolał mnie prawy jajnik, takie Kłucie, dopiero po spacerze przestał a teraz znowu taki dyskomfort w podbrzuszu..... Dobrze że w lutym idę na usg to może dowiem się co się dzieje, choć mam nadzieję że to nic groźnego..... :-(

u mnie to samo. tak to mialam wsyztsko poza bolesnoscia piersi i du..pa...
jak lekarz spisal cykl na straty nie bralam go mocno pod uwage no bo coz.. lekarz powiedzial ze pecherzyki w tym cyklu nie urosna...
a w 12dpo wracalam do domu z Holandii i podroz nasza trwala ponad 10godz... bylam pewna ze bole brzucha i wzdecia to stres bo ja sie panicznie boje jezdzic autem w tak dalekie podroze... ale dojechalam do PL i stres nie minal.. objawy wciaz te same.. dziewczyny tyle gazow nie mialam w calym moim zyciu co przez te 10godzin. i zamiast do domu zajechalismy do apteki po testy. i tylko wpadlam do domu i zaczelam je robic bo byly 2 w paczce... byly pozytywne :)
i zycze wam byscie szybko mogly sie nimi rowniez cieszyc. bylam pewna ze ja ostatnia z tego forum zajde.. jakies takie przeczucie za mna biegalo. takze do roboty zebym zanim urodze sporą czesc z was mogla wygratulowac :)

a cycki zaczely mnie bolec jakos kolo 7tc dopiero i do dzis bola.
teraz doszly juz wycieki.. mam sutki wiecznie pozaklejane..

reklama
Rozumiem Was dziewczyny. Ale dopiero kiedy zaszlam w ciaze juz wiedzialam, ze nie ma objawow. Zaczynaja sie okolo tygodnia po spodziewanej @. Bol na okres ten sam, piersi tez, mdlosci to od nakrecania sie. Jedyne co sobie przypominam to wrazliwosc na zapachy juz przed @.
Ja do @ mam jeszcze 10 dni, ale wczoraj nie byłam w stanie wejść do Kauflandu. Przy wejściu jest piekarnia i jak poczułam zapach pieczywa tak w momencie wylądowałam w toalecie i już było po zakupach :( po południu rozmawiałam z mamą i śmiałam się, ze głowa płata figle na co usłyszałam że ona we wszystkich 4 ciążach od 2 do 5 dni po stosunku wiedziała już, ze jest w ciąży po piersiach. Ale ta nasza natura jest dziwna ;)

Do góry