reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Pierwsze słyszę o takim ograniczeniu, moja gin ma prywatny gabinet i pracuje w szpitalu. Podziwiam Twoja cierpliwość - ja bym jednak wolała powalczyć o owulacje u innego giną. Troche szkoda czasu.
Dzięki, dałaś mi lekkiego kopa :) pójdę na konsultację do polecanej ginki przez moją panią endokrynolog. A myślę że moja "cierpliwość" wynika z tego że usłyszałam od męża ostatnio że on chyba nigdy nie będzie gotowy na dziecko na tyle, żeby powiedzieć "okej, robimy sobie dziecko", ale widzi że ja chcę więc się nie zabezpieczamy. Mam wrażenie przez to wszystko że ja jako jedyna naprawdę chcę tego dziecka :)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny! Witam się w 1dc. Trochę mnie tu nie było dlatego przede wszystkim
GRATULUJĘ 2 kreseczek wszystkim szczęśliwym brzuszkom! Życzę wam nudnej ciąży :)

Ja zaczynam dziś 3 cykl starań, pierwszy w którym chcę wziąć się za temat dużo bardziej zorganizowana. Widziałam, że wiele z Was korzysta z OvuFriend i też chcę spróbować. Od jutra będę mierzyć temperaturę (o ile nie zapomnę :p).

Chciałam Was zapytać o 2 sprawy: jakie naturalne suplementy polecacie? Czytałam, że bierzecie wiesiołka i siemię lniane... I druga sprawa - jakie paski owulacyjne są wg Was najlepsze? Czy obojętnie jakie z apteki czy jednak polecacie jakieś szczególnie?

Generalnie jakaś jestem pozytywnie nakręcona i zdeterminowana, żeby się udało ;) chociaż te moje długie cykle są męczące.... Łapcie pozytywne nastawienie!

@Migdalove jeśli możesz, zaktualizuj mi proszę dane - kolejna @ 20.04. 3 cykl starań.

Dzięki za pozytywne nastawienie:) Mnie dzisiaj dobił ten 1dc:( Tabelkę możesz już edytować sama, Migdalove chwilowo z nami nie ma. Polecam budzik na mierzenie temp.;) Jeśli chodzi o suplementy, to ja biorę wit b6 na wydłużenie fazy lutealnej i może to przypadek, ale od 2 cykli chyba działa:)

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Nie chodzę na NFZ właśnie... Jestem w Luxmedzie, ale tam lekarka twierdzi że jeszcze nie minął pełen rok i ona każe się przestać stresować, robić badania i o tym myśleć (tylko że jak nie ma owulacji to nie wiem z czego ta ciąża ma być..) i w Medicoverze - tutaj lekarka powiedziała właśnie że tylko placówki w których jest dostęp do gina 24h na dobę mogą przepisywać tego typu leki i ona by na razie monitoring w następnym cyklu robiła. Nie wiem czy nie traktują mnie poważnie, czy faktycznie czas na zmianę lekarza

Nie wiem jak to jest od strony formalnej, ale jakoś nie wydaje mi się, że te leki mogą przepisywać tylko placówki 24h... Wtedy chyba nie byłoby to takie powszechne... Ja chodzę do prywatnego gabinetu, nie jest otwarty 24h, ale fakt faktem mam numer na komórkę do mojego gina i mogę do niego dzwonić gdyby działo się coś niepokojącego. Co do Medicover to mam tam abonament z firmy, nawet taki wypasiony, ale co z tego jak lekarze tam są średni, bynajmniej u mnie w mieście. A u ginekologa w Medicover byłam raz i jak poprosiłam o usg to usłyszałam, że nie widzi potrzeby, że wystarczy zwykle badanie.... Chyba usg miała w oczach;)
Ja na twoim miejscu poszukalabym jakiegoś innego ginekologa, chociaż żeby zobaczyć co drugi Ci powie. A najlepiej poszukać jakiegoś takiego polecanego w Twojej okolicy. To też zależy w jakim wieku jesteś, bo jak już ciut dojrzalsza;):p to szkoda czekać ten rok moim zdaniem, zwłaszcza jak już wiesz że jest jakiś problem. Czasami samo wyprowadzenie organizmu na prostą zajmuje kilka miesięcy.

Nie wiem jak to jest od strony formalnej, ale jakoś nie wydaje mi się, że te leki mogą przepisywać tylko placówki 24h... Wtedy chyba nie byłoby to takie powszechne... Ja chodzę do prywatnego gabinetu, nie jest otwarty 24h, ale fakt faktem mam numer na komórkę do mojego gina i mogę do niego dzwonić gdyby działo się coś niepokojącego. Co do Medicover to mam tam abonament z firmy, nawet taki wypasiony, ale co z tego jak lekarze tam są średni, bynajmniej u mnie w mieście. A u ginekologa w Medicover byłam raz i jak poprosiłam o usg to usłyszałam, że nie widzi potrzeby, że wystarczy zwykle badanie.... Chyba usg miała w oczach;)
Ja na twoim miejscu poszukalabym jakiegoś innego ginekologa, chociaż żeby zobaczyć co drugi Ci powie. A najlepiej poszukać jakiegoś takiego polecanego w Twojej okolicy. To też zależy w jakim wieku jesteś, bo jak już ciut dojrzalsza;):p to szkoda czekać ten rok moim zdaniem, zwłaszcza jak już wiesz że jest jakiś problem. Czasami samo wyprowadzenie organizmu na prostą zajmuje kilka miesięcy.
Zarejestrowałam się na poniedziałek. Jestem lekko przerażona ceną, bo 200zł konsultacja plus 100zł usg, ale chyba zaryzykuję [emoji14] mam niecałe 25 lat, więc mam nadzieję że do "dojrzalszych" jeszcze się nie zaliczam :) Jestem z Krakowa, jeśli macie kogoś polecanego to chętnie skorzystam!

Dzięki za pozytywne nastawienie:) Mnie dzisiaj dobił ten 1dc:( Tabelkę możesz już edytować sama, Migdalove chwilowo z nami nie ma. Polecam budzik na mierzenie temp.;) Jeśli chodzi o suplementy, to ja biorę wit b6 na wydłużenie fazy lutealnej i może to przypadek, ale od 2 cykli chyba działa:)

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 2 miesięcy łykam jedynie kwas foliowy. Zastanawiam się też nad wiesiołkiem, tylko że mam bardzo nieregularne cykle i boję się, że jeśli za długo będę go brała (bo źle ocenię drugą facę cyklu) to będzie z tego więcej szkody niż pożytku...

reklama
Cześć dziewczyny... jestem tu nowa. Postanowiłam napisać, może dodacie mi trochę otuchy, nadziei.... starania od sierpnia 2016... bez skutków. W styczniu hsg, wszystko ok. Drugi cykl na clo właśnie się zaczął... :-\
Witaj! Ja również starania od sierpnia 2016... Ile masz lat? Masz juz dzieci?

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry