reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę! :) Ja wczoraj spać nie mogłam, mój mąż jak wrócił z pracy dzisiaj to łzy w oczach miał bo dowiedział się, że Adamowicz nie żyje, przejęci tym co się w kraju dzieje...
My też bardzo przeżywamy w domu tą sytuację z Adamowiczem [emoji3525][emoji3525][emoji3525]

@Maliina trzymam kciuki za wizytę [emoji110]

reklama
Jak czytam u was o tej glukozie to przez weekend nie jem owoców i słodyczy bo przed ciążą miałam 93 a nie jadłam za dużo słodyczy więc aż się boje co będzie teraz jak ja na śniadanie zajadam się bułka z nutellą :/
Ale to takie jakby oszustwo [emoji12] musisz te dni przed badaniem glukozy jeść normalnie tak jak zawsze bo co z tego ze wtedy zrezygnujesz ze slodyczy czy owocow i badanie wyjdzie ci ok a pozniej zaczniesz znow jesc slodycze i inne a glukoza bedzie ci skakac a nie bedziesz tego świadoma [emoji57] wedlug mnie nie ma co w ten sposób kombinować [emoji57]

Ale to takie jakby oszustwo [emoji12] musisz te dni przed badaniem glukozy jeść normalnie tak jak zawsze bo co z tego ze wtedy zrezygnujesz ze slodyczy czy owocow i badanie wyjdzie ci ok a pozniej zaczniesz znow jesc slodycze i inne a glukoza bedzie ci skakac a nie bedziesz tego świadoma [emoji57] wedlug mnie nie ma co w ten sposób kombinować [emoji57]
Postaram się jeść normalnie ale u mnie to też zależy od dnia, ale słodycze odpuszczę :p

Bedzie pieknie biło [emoji175][emoji175][emoji175] no i ciagle trzymam kciuki i przesylam fluidy rozowe [emoji12][emoji179][emoji179]
Choć sama jeszcze nie jestem pewna co tam u mnie siedzi [emoji85]
Który masz tydzień ? Niektórzy już wiedzą na tych pierwszych prenatalnych, a u mnie lekarz mówi najwcześniej 16 tc a tak na 100% na połówkowych

Znalazłam taką grafikę na Pinterest - z ułożenia chłopcy mi się potwierdzają bo oboje ułożyli się w górnym prawym rogu. Teraz fasolka jest na dole po prawej [emoji177]

Ciężarne, sprawdza się u Was?
IMG_3176.JPG

Postaram się jeść normalnie ale u mnie to też zależy od dnia, ale słodycze odpuszczę :p
Slodycze ogolnie warto odpuszczac i jesc mniej [emoji12]
Który masz tydzień ? Niektórzy już wiedzą na tych pierwszych prenatalnych, a u mnie lekarz mówi najwcześniej 16 tc a tak na 100% na połówkowych
Dzis 19+5 (za dwa dni bedzie rowno połowa [emoji33])
U mnie na prenatalnych w 13tc lekarz po wyrostku stwierdzil ze dziewczynka. Tydzien poziej w 14tc moja gin potwierdziła ze dziewczynka.
W 16tc bylam u nowego gina stwierdził ze dziewczynka a teraz bylam u niego tydzien temu w 18+4 a on stwierdzil ze poki co nie jest pewny i nie wie czy sie ostatnio nie pomylił i no i dzidzia nie chce sie ułożyć wiec tylko cos mu tam mignelo [emoji57]
Polowkowe mam za 8dni to moze juz wtedy sie dowiem (znow u innego gina, ciekawe co on stwierdzi [emoji23])
Znalazłam taką grafikę na Pinterest - z ułożenia chłopcy mi się potwierdzają bo oboje ułożyli się w górnym prawym rogu. Teraz fasolka jest na dole po prawej [emoji177]

Ciężarne, sprawdza się u Was?
Zobacz załącznik 933525
Hmm powiem ci ze ja sie na tych zdjeciach nie znam, wrzuce ci fotke jak to u mnie wygladalo w 7+3 [emoji57][emoji12]
IMG_20190115_095032.jpeg

Slodycze ogolnie warto odpuszczac i jesc mniej [emoji12] Dzis 19+5 (za dwa dni bedzie rowno połowa [emoji33])
U mnie na prenatalnych w 13tc lekarz po wyrostku stwierdzil ze dziewczynka. Tydzien poziej w 14tc moja gin potwierdziła ze dziewczynka.
W 16tc bylam u nowego gina stwierdził ze dziewczynka a teraz bylam u niego tydzien temu w 18+4 a on stwierdzil ze poki co nie jest pewny i nie wie czy sie ostatnio nie pomylił i no i dzidzia nie chce sie ułożyć wiec tylko cos mu tam mignelo [emoji57]
Polowkowe mam za 8dni to moze juz wtedy sie dowiem (znow u innego gina, ciekawe co on stwierdzi [emoji23]) Hmm powiem ci ze ja sie na tych zdjeciach nie znam, wrzuce ci fotke jak to u mnie wygladalo w 7+3 [emoji57][emoji12]Zobacz załącznik 933528

Z usg mi tu pasuje chłopiec [emoji23][emoji23] moi byli tak samo ułożeni [emoji23][emoji23][emoji23] ale oczywiście trzymam kciuki za róż!
I już połowa za tobą! [emoji33][emoji33][emoji33] a pamietam jeszcze dzień twojego testu! [emoji33] toż to jakby wczoraj było!

reklama
Do góry