reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Czesto jest tak ze jak sie robi badania ze skierowania na nfz to wyniki potem laduja prosto u lekarza i nieraz nie chca wydawać tych wyników [emoji19]a wez sie chodz i proś...

To zaliczasz druga wizyte i masz prawo wybrac swoje wyniki badan. Zreszta zostana wpisane w karte ciazy, a grupe krwi musisz miec przy sobie wiec jak maja nie wydac...

reklama
To zaliczasz druga wizyte i masz prawo wybrac swoje wyniki badan. Zreszta zostana wpisane w karte ciazy, a grupe krwi musisz miec przy sobie wiec jak maja nie wydac...
No niestety i z takimi przypadkami ostatnio sie spotykam wiec to chyba tez duzo zalezy od przychodni. W niektorych potrafia nawet powiedziec ze nie wydadza bo juz znaja takie zagrywki ze kobiety przychodza byle miec badania za free [emoji53]

Dziewczyny te ciężarne szczególnie ;) ile płacilyscie za badania te pierwsze ? Mi w Diagnostyce wyliczyła ponad 360 zł :/
Ja bylam na wizycie prywatnie i pieresze badania mialam wypisane na nfz bo lekarz ma też przychodnie a teraz całkiem na nfz jestem jedynie 3 usg prenatalne robie prywatnie.

Ja oczywiście spac nie mogę. Jutro wizyta jestem ciekawa co z szyjka.

No niestety i z takimi przypadkami ostatnio sie spotykam wiec to chyba tez duzo zalezy od przychodni. W niektorych potrafia nawet powiedziec ze nie wydadza bo juz znaja takie zagrywki ze kobiety przychodza byle miec badania za free [emoji53]

No, ale co w tym dziwnego. Ja poszlam i powiedzialam wprost, ze jestem tylko dlatego zeby miec za darmo badania. Na to placi sie skladki i oni łaski nie robia.
Dzisiaj bylam tez na wizycie, zeby dostac zastrzyk za darmo.
Powinno sie z tego korzystac i nie dac sobie wmowic, ze jest sie jakim sepem, bo to jest zupelnie normalne.
Wlasnie kobiety nauczyly lelarzy tych wizyt prywatnych, dlatego na nfz to teraz wyglada jak wyglada, chcesz dokladniej zaplac. Obled.. sama od poczatku sie na to lapie, bo dziecko najwazniejsze a oni zbieraja kokosy.

No, ale co w tym dziwnego. Ja poszlam i powiedzialam wprost, ze jestem tylko dlatego zeby miec za darmo badania. Na to placi sie skladki i oni łaski nie robia.
Dzisiaj bylam tez na wizycie, zeby dostac zastrzyk za darmo.
Powinno sie z tego korzystac i nie dac sobie wmowic, ze jest sie jakim sepem, bo to jest zupelnie normalne.
Wlasnie kobiety nauczyly lelarzy tych wizyt prywatnych, dlatego na nfz to teraz wyglada jak wyglada, chcesz dokladniej zaplac. Obled.. sama od poczatku sie na to lapie, bo dziecko najwazniejsze a oni zbieraja kokosy.

Ja na poczatku tez chcialam chodzic na nfz zeby miec badania ale po takich tekstach stwierdzam ze szkoda moich nerwów [emoji854] wole zapłacić niz sie uzerac i tlumaczyc co mi sie należy [emoji57] raz poszlam do lekarza (diabetologa) ktory przyjmuje na nfz w szpitalu... to co sie dzieje w takiej poczekalni i ile nerwow to kosztuje ciężarne to jest masakra..nigdy wiecej [emoji19]
Ja mam o tyle dobrze ze za badania place duzo mniej no i za wizyty u prywatnych lekarzy nie place wcale [emoji854]

Ja na poczatku tez chcialam chodzic na nfz zeby miec badania ale po takich tekstach stwierdzam ze szkoda moich nerwów [emoji854] wole zapłacić niz sie uzerac i tlumaczyc co mi sie należy [emoji57] raz poszlam do lekarza (diabetologa) ktory przyjmuje na nfz w szpitalu... to co sie dzieje w takiej poczekalni i ile nerwow to kosztuje ciężarne to jest masakra..nigdy wiecej [emoji19]
Ja mam o tyle dobrze ze za badania place duzo mniej no i za wizyty u prywatnych lekarzy nie place wcale [emoji854]

Tez mam ubezpieczenie z pzu i za darmo, ale nie u tych lekarzy ktorzy przyjmuja w szpitalu w ktorym bede rodzila wiec musze placic u innego. Teraz sie dowiedzialam, ze i tak jest jakis zwrot, ale jeszcze te 4 wizyty dam sobie spokoj z tymi fakturami.

Tez mam ubezpieczenie z pzu i za darmo, ale nie u tych lekarzy ktorzy przyjmuja w szpitalu w ktorym bede rodzila wiec musze placic u innego. Teraz sie dowiedzialam, ze i tak jest zwrot, ale jeszcze te 4 wizyty dam sobie spokoj z tymi fakturami.

Dla mnie akurat nie jest konieczne chodzenie do gin ktory przyjmuje w szpitalu [emoji854] zreszta ja szpital w ktorym planuje rodzic mam ponad godzine drogi od nowego mieszkania wiec na wizyty nie chcialo by mi sie tyle jeździć [emoji57]

Dla mnie akurat nie jest konieczne chodzenie do gin ktory przyjmuje w szpitalu [emoji854] zreszta ja szpital w ktorym planuje rodzic mam ponad godzine drogi od nowego mieszkania wiec na wizyty nie chcialo by mi sie tyle jeździć [emoji57]

Ja na poczatku tez chodzilam do innego. Do momentu jak trafilam do szpitala, wtedy juz bylo jasne na czym to wszystko polega.

reklama
Ja bylam na wizycie prywatnie i pieresze badania mialam wypisane na nfz bo lekarz ma też przychodnie a teraz całkiem na nfz jestem jedynie 3 usg prenatalne robie prywatnie.

Ja oczywiście spac nie mogę. Jutro wizyta jestem ciekawa co z szyjka.
No to trzymam kciuki [emoji8][emoji8]

A jak twoje cukry ? Moje odziwo, mimo ze zadnej zmiany w wieczornej diecie nie wprowadziłam to od jakis 3tygodni ciagle sa ponizej 90 [emoji57]
Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę! :) Ja wczoraj spać nie mogłam, mój mąż jak wrócił z pracy dzisiaj to łzy w oczach miał bo dowiedział się, że Adamowicz nie żyje, przejęci tym co się w kraju dzieje...
Ja dzis tak samo... ryczalam jak sie dowiedzialam ze nie żyje... nie wiem co sie w tym kraju dzieje[emoji20]

Do góry