reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No to trzymam kciuki [emoji8][emoji8]

A jak twoje cukry ? Moje odziwo, mimo ze zadnej zmiany w wieczornej diecie nie wprowadziłam to od jakis 3tygodni ciagle sa ponizej 90 [emoji57]Ja dzis tak samo... ryczalam jak sie dowiedzialam ze nie żyje... nie wiem co sie w tym kraju dzieje[emoji20]
trzymam fason codziennie 101-102 niezaleznie co zjem i czy zjem pozno ostatni posilek dodatkowy czy tez go wcale nie zjem nic sie nie zmienia. po posilkach przewaznie do 116 nawet jak sie najem cos slodkiego bo nie powiem podjadam odkad wiem ze glukoza wyszla po 1h i po 2h ok.
przestalam sie jzu tym cukrem przejmowac. licze ze syzbko dobiegnie koncowka ciazy i rozwiazanie szczesliwe i zapomne o tym koszmarze.. liczeniu co zjem i kiedy.. bleh

Ostatnia edycja:
reklama
trzymam fason codziennie 101-102 niezaleznie co zjem i czy zjem pozno ostatni posilek dodatkowy czy tez go wcale nie zjem nic sie nie zmienia. po posilkach przewaznie do 116 nawet jak sie najem cos slodkiego bo nie powiem podjadam odkad wiem ze glukoza wyszla po 1h i po 2h ok.
Hmm [emoji848] a u diabetologa juz z tym bylas ? [emoji848] nie sa to duzo przekroczenia ale no jednak nie jest to ponizej 90[emoji53]

Mi.moj gin poki co nie kaze isc znow do diabetologa skoro jak narazie cukry sa ok caly czas [emoji57] no i jak dalej beda dobre to za kilka tygodni czeka mnie powtorka krzywej [emoji57]

Hmm [emoji848] a u diabetologa juz z tym bylas ? [emoji848] nie sa to duzo przekroczenia ale no jednak nie jest to ponizej 90[emoji53]

Mi.moj gin poki co nie kaze isc znow do diabetologa skoro jak narazie cukry sa ok caly czas [emoji57] no i jak dalej beda dobre to za kilka tygodni czeka mnie powtorka krzywej [emoji57]
moj gin twierdzi ze z tym cukrem na czczo to nie jest tragedia zebym sie katowala u diabetologa.

No niestety i z takimi przypadkami ostatnio sie spotykam wiec to chyba tez duzo zalezy od przychodni. W niektorych potrafia nawet powiedziec ze nie wydadza bo juz znaja takie zagrywki ze kobiety przychodza byle miec badania za free [emoji53]
Kamila masz niestety rację, u mnie tak to działa, trudno trzeba zapłacić ale pójdę do innego labo w takim razie bo rzeczywiście koleżanki też mi mówiły że aż tyle za to badanie nie płaciły :) u mnie nawet lekarz rodzinny potrafi zrobić problem o wypisanie morfologii więc daruje sobie ;) ale dzięki za informacje widocznie ta baba coś pomieszała z tym jednym badaniem ;)

No, ale co w tym dziwnego. Ja poszlam i powiedzialam wprost, ze jestem tylko dlatego zeby miec za darmo badania. Na to placi sie skladki i oni łaski nie robia.
Dzisiaj bylam tez na wizycie, zeby dostac zastrzyk za darmo.
Powinno sie z tego korzystac i nie dac sobie wmowic, ze jest sie jakim sepem, bo to jest zupelnie normalne.
Wlasnie kobiety nauczyly lelarzy tych wizyt prywatnych, dlatego na nfz to teraz wyglada jak wyglada, chcesz dokladniej zaplac. Obled.. sama od poczatku sie na to lapie, bo dziecko najwazniejsze a oni zbieraja kokosy.
Ja kiedyś byłam u gina na NFZ uparłam się żeby zlecił mi badania hormonalne bo miałam jazdy z @ to z łaską dał mi na prolatyna, poszłam po odbiór a babka w rejestracji, że absolutnie mi nie wyda, że idzie to do lekarza, a ja mam się umówić na wizytę więc niestety :/ na wizycie też nie dostałam do ręki tylko przepisał mi bromka płatnego 100% czyli prawie 20 zł za opakowanie gdzie mój prywatny gin wypisuje wszystko ze zniżką i płace 3 zł więcej tam nie poszłam :p

Ja bylam na wizycie prywatnie i pieresze badania mialam wypisane na nfz bo lekarz ma też przychodnie a teraz całkiem na nfz jestem jedynie 3 usg prenatalne robie prywatnie.

Ja oczywiście spac nie mogę. Jutro wizyta jestem ciekawa co z szyjka.
Mój też niby na NFZ przyjmuje, ale niestety badań w prywatnym gabinecie na NFZ nie chce zlecić :/

Hej kochane dawno mnie tu nie było. Dziś po polowkowych badaniach. Maleństwo zdrowe. Wszystko ok. Ma 394 gramy. Córcia. Druga cora. Hehe cieszymy się bardzo!! Troszkę mnie martwi moje łożysko bo mam nisko na przedniej ścianie. Lekar ki mówił że u 95 % kobiet podnosi się wraz z dzieckiem. Więc jestem dobrej myśli!!! U nas aktualnie 21 tydzień. W 11 tygodniu całkowicie ustąpiły wymioty i mdłości. Teraz to cieszymy się z ruchów!! I z naszego małego cudu!!
U koleżanki na połówkowych też było za nisko i też lekarz stwierdził, że ma czas do następnej wizyty się podnieść martwiła się a nie było czym na kolejne wizycie już wszystko super :)

Straszne co opowiadacie !
Ja w pierwszej ciąży byłam u gina państwowo po skierowanie na badania. Bez problemu wydali mi wyniki. Teraz robilam prywatnie po prostu nie chcialo mi sie czekać w tej kolejce na państwową wizyte. I chyba kily nie robilam. Hiv tokso różyczka grupa krwi coś bardziej w tym stylu.
W szpitalu u nas też świetna opieka niezależnie jaki lekarz cie prowadzi.
Migdalove mi też jest strasznie przykro. Na prawde nie wiem skąd w ludziach tyle nienawiści. Powiem Wam, że jestem przerażona w jakim kraju przyjdzie żyć moim dzieciom. Różne partie polityczne nami rządziły, ale tylko ta tak bardzo potrafila podzielić polaków.

reklama
Jak czytam u was o tej glukozie to przez weekend nie jem owoców i słodyczy bo przed ciążą miałam 93 a nie jadłam za dużo słodyczy więc aż się boje co będzie teraz jak ja na śniadanie zajadam się bułka z nutellą :/

Do góry