reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też mi się wydaje że 10 dc będzie widział czy wystąpi owulacja albo czy w ogóle jajniki się jej podejmuja... Mam jeszcze jedno pytanie czy lekarz na USG zauważy czy jest drożność jajowodów? Czy trzeba robić inne badanie ?

Też mi się wydaje że 10 dc będzie widział czy wystąpi owulacja albo czy w ogóle jajniki się jej podejmuja... Mam jeszcze jedno pytanie czy lekarz na USG zauważy czy jest drożność jajowodów? Czy trzeba robić inne badanie ?
To jest zupełnie inne badanie trzeba kontrast wstrzyknąć i zobaczyc. Na usg nie widać drożności. To sie chyba hsg nazywa. Ja to robilam już dawno. Dość nieprzyjemne, ale da się przeżyć. Faktycznie może powinnaś zrobić po takim czasie choć pociśnij chlopa o badania.

To jest zupełnie inne badanie trzeba kontrast wstrzyknąć i zobaczyc. Na usg nie widać drożności. To sie chyba hsg nazywa. Ja to robilam już dawno. Dość nieprzyjemne, ale da się przeżyć. Faktycznie może powinnaś zrobić po takim czasie choć pociśnij chlopa o badania.
Pójdę do gina i popytam o więcej badań. Po pozamacicznej nikt nawet z ginow nie pomyslal żeby mi wykonać drożność a może w tym tkwi problem...

Hej Wam!
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze u kolezanki. Ja mam sceptyczne podejscie do seksu w ciazy, szczegolnie na poczatku. A juz tym bardziej po poronieniu bym sie bala. Wgl o tym nie mysle, ale wiem ze sa kobiety ktore w ciąży maja wrecz odwrotnie. Zycie erotyczne czasem dopiero wtedy rozkwita.
Ja też się boje w ciaży seksu. Ochota jest, ale jakoś ciężko mi sie psychicznie przemóc.
Mam dokładnie tak samo, strasznie się boję i chyba przez to ochota - 1000000...
No. Dalej nie wiem. Zbadał mnie, powiedzial że w pochwie są resztki takiej brązowej wydzieliny, kazał wziasc teraz 4tabl dupastanu, potem co 8h po jednej, dalej ta luteinę i acard i leżec. W środę przyjść na USG :(
Dużo leż i wypoczywaj! Będzie dobrze! Przesyłam mnóstwo pozytywnych myśli [emoji8]
Mój też wszystko ogarnia. Oczywiście nie robi tego idealnie no np pozmywa podłogi i odkurzy ale na kanapie już sierść, okruchy, blaty pozalewane, kurz wszędzie. Ale siedzę cicho i jak nie widzi to poprawiam bo inaczej by miał wymówkę żeby nie robić nic. Gotuje i zmywa gary, przywozi mi obiadki do pracy jak ma wolne :D nie narzekam nawet na wszechobecne gacie wiszące na gałkach od kaloryfera, w których "jeszcze można się karnąć"
Jakbym widziała mojego [emoji16] odkurza ale to co u góry to nie widzi, a raczej z tych pedantycznych... Na szczęście sprząta kuwetę, myje okna i czasami gotuje. Nie mam najgorzej ale widzę że niektóre z Was o wiele lepiej[emoji16]

Popytaj ja to robilam prywatnie w Wrocku koszt to 450 zł jestem po laparoskopii i balam sie zrostow.
Ja jestem po cesarce i mam zrosty w bliźnie lekarz mówił że nie widzi zrostów w macicy bo to też utrudnia zajście w ciążę bo nie potrafi się zagnieździc zarodek w macicy. Ale może mogą być w jajowodach bo też sprawdzał ale nic nie mówił. Popytam go bo jak hormony ok to musi być coś innego albo coś z owulacja albo z jajowodami...

Ja jestem po cesarce i mam zrosty w bliźnie lekarz mówił że nie widzi zrostów w macicy bo to też utrudnia zajście w ciążę bo nie potrafi się zagnieździc zarodek w macicy. Ale może mogą być w jajowodach bo też sprawdzał ale nic nie mówił. Popytam go bo jak hormony ok to musi być coś innego albo coś z owulacja albo z jajowodami...

Ile sie juz starasz ? Skoro byla ciaza pozamaciczna to raczej z hormonami nic nie jest.

reklama
Do góry