reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja po wizycie nadal nic nie wiem. Nie zbadał mnie, spojrzał na wyniki bety, na 6testow ciążowych i złapał się za głowę [emoji23] powiedział że widać że beta ładnie rośnie i na razie nie będzie mi tam drażnił bo to zawsze jakaś ingerencja jest a wszystko tam delikatne w tym momencie. Zapisał mnie na środę na USG ale od razu zaznaczył że możemy jeszcze nic nie widzieć. Przypisał leki, zwiększył luteinę dowcipną do 2x1, dalej dupaston. I na środę mam zrobić morfologię, mocz, gluzkoze i jakiś zespół anty coś tam. TzN jutro mam iść na pobranie, ale kurcze nie kupiłam kubeczka na siku??!

reklama
Kamila wow to już taki klocuszek z tego dziecia twojego? Szybko ten czas leci ;) wyniki zaraz poprawisz lekami. Teraz do sklepu po buraki i wcinaj i pij ;)

Ja juz czulam jakis czas ze u mnie jest zle [emoji57] jak zaczela mi po kilka razy dziennie krew z nosa leciec to juz wiedziałam ze anemia sie zaczyna [emoji57] w pierwszej ciazy mialam tak samo [emoji6]
A magnez mam zwykły, w jednej kapsulce jest 60mg [emoji57] no i w witaminach mam 100mg wiec wtedy jest w miare odpowiednia dawka [emoji57]
Ostatnio tak mi sie brzuch spinal, jedna strona byla wypchana do góry i jak skała to juz wole brac te leki niż żeby to sie mialo powtarzac [emoji57]
Ten co ja biore nazywa sie magnezin i dzienna dawka to 3x1 dla mnie lepiej niz 6x1 :p
Mi krew poleciala w ciąży 2 razy ale zawsze w nosie mam ja gdzies zaschnieta.. Zreszta moj katar "ciazowy" ktory mam od poczatku chyba zostanie ze mna do konca.

A ja po wizycie nadal nic nie wiem. Nie zbadał mnie, spojrzał na wyniki bety, na 6testow ciążowych i złapał się za głowę [emoji23] powiedział że widać że beta ładnie rośnie i na razie nie będzie mi tam drażnił bo to zawsze jakaś ingerencja jest a wszystko tam delikatne w tym momencie. Zapisał mnie na środę na USG ale od razu zaznaczył że możemy jeszcze nic nie widzieć. Przypisał leki, zwiększył luteinę dowcipną do 2x1, dalej dupaston. I na środę mam zrobić morfologię, mocz, gluzkoze i jakiś zespół anty coś tam. TzN jutro mam iść na pobranie, ale kurcze nie kupiłam kubeczka na siku??!
Kochana chcesz luteine dowcipna? Mam cale 2 opakowania tej 100mg. U mnie leza sie marnuja wykupilam recepte ale mialam nuz odstawic także sa nowe i nie otwarte :) oczywisciw nic za nia nie chce jedynie koszta wysylki :)

Dziękuję za słowa otuchy. No bardzo zdziwiło mnie to, że test z krwi mógłby aż tak kłamać... Wiadomo, że zwykle testy maja różne opinie, ale krew?
Nie możliwe jest by beta wydziła się z powodu opóźnionej @. Dużo za wcześnie na wizytę. Bądź dobrej myśli zrób bete za 48 h i zmień lekarza.

Ja naprawde podziwiam tego lekarza. Przy becie 4 cyfrowej dopiero mozna dostrzec pecherzyk. Jestes na etapie bardzo wczesnej ciąży nie slyszalam zeby beta byla pozytywna bo przesunal sie cykl.. Wiem ze bardzo wysokie wartości hcg bez ciazy moga swiadczyc o nowotworze ale u Ciebie to odpada.
On zaczął wyliczać wiek ciąży od poprzedniej @, która była 25 listopada. Wg tego ciaza powinna mieć 6 tyg i być widoczna, ale prawda jest taka, że cykl się tak rozregulowal, że owu nie była w 14 dniu jakby sobie tego życzył tylko prawdopodobnie około 2 tyg temu. I stąd właśnie może niskie hcg, bo wszystko nastąpiło dużo później.

Dobrze widzę że beta 22?
Ja mialam ponad 600 i nic nie było widać..
Tak, beta 22 z kawałkiem. Ale tak jak pisałam wcześniej On zaczął wyliczać wiek ciąży od poprzedniej @, która była 25 listopada. Wg tego ciaza powinna mieć 6 tyg i być widoczna, ale prawda jest taka, że cykl się tak rozregulowal, że owu nie była w 14 dniu jakby sobie tego życzył tylko prawdopodobnie około 2 tyg temu. I stąd właśnie może niskie hcg, bo wszystko nastąpiło dużo później.

Tak, beta 22 z kawałkiem. Ale tak jak pisałam wcześniej On zaczął wyliczać wiek ciąży od poprzedniej @, która była 25 listopada. Wg tego ciaza powinna mieć 6 tyg i być widoczna, ale prawda jest taka, że cykl się tak rozregulowal, że owu nie była w 14 dniu jakby sobie tego życzył tylko prawdopodobnie około 2 tyg temu. I stąd właśnie może niskie hcg, bo wszystko nastąpiło dużo później.
Mnie skierowali na łyżeczkowanie bo ciąża niby obumarła bo serduszka nie bylo i wiek z usg 5 tyg, a powinno być 7.... nie poszłam. Poczekałam aż mój gin wróci ze szpitala i serduszko pięknie biło. Sam był w szoku, że doświadczeni lekarze tak szybko zawyrokowali. Już wielokrotnie pisałam, że organizm to nie matematyka i nie każda kobieta ma owulację 14 dnia. Na prawde zmien lekarza bo ten jakiś niedouczony. Tylko cię zestresował. Wiadomo może być różnie, ale w ciąży jesteś i teraz trzeba czekać.

reklama
On zaczął wyliczać wiek ciąży od poprzedniej @, która była 25 listopada. Wg tego ciaza powinna mieć 6 tyg i być widoczna, ale prawda jest taka, że cykl się tak rozregulowal, że owu nie była w 14 dniu jakby sobie tego życzył tylko prawdopodobnie około 2 tyg temu. I stąd właśnie może niskie hcg, bo wszystko nastąpiło dużo później.
Nawet 6 tyg ciaza nieraz z pozoru trudna jest do dostrzezenia. Jesli owu byla 2 tyg temu, plus zagniezdzanie moglo u Ciebie trwac tez dluzej te 9 dni to jak najbardziej wszystko jest ok tylko poprostu świeże. Tak jak dziewczyny pisaly zrob sobie przyrost bety, zmien lekarza a tamtemu sie pokazesz jak urodzisz swoj przesunięty cykl.

Do góry