reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dostałam duphaston. Powiedział, że albo po określonym terminie dostanę @, tzn za 5 dni, a jak nie to ewentualnej ciąży nie zaszkodzi. Czytałam teraz właśnie ulotkę, że jest to lek podtrzymujacy ciążę więc faktycznie, może nic straconego. :)

Jasne, bierze sie go czasem juz po owulacji, ja tez lykalam, teraz zamiana na luteina. Trzymam kciuki i mam jednak nadzieje, ze bedzie dzidzius ;)

reklama
Dziękuję. Oby tak było. W wigilię - czyli równe 2 tygodnie temu odczulam ogromny ból jajnika, może to wtedy pojawiła się owu?
Ja też bym nie przekreślała szans, a lekarz jakiś dziwny na USG cokolwiek widać przy becie 1000-1500 u mnie to był pęcherzyk 5 mm przy czym ciąża o 8 dni młodsza, teraz brzdąc ma 2 cm i serduszko i jest młodszy tylko o 3 dni, beta od czegoś zaczyna rosnąć więc chyba coś gada głupoty ten lekarz co ma wspólnego betaHCG z zaburzeniami cyklu ?

Ja juz po wizycie, wyniki mi sie zepsuly [emoji52] mam brac zelazo i antybiotyk bo wyszly mi liczne bakterie w moczu [emoji52] dalej duphaston 3x1, magnez 6x1 + nospa jak znow bolesnie bedzie mi sie brzuch spinal i mam wiecej leżeć wtedy.

A tak oglonie reszta ok, dzidzia ma juz 16,4cm i wazy 260g [emoji7] no i doktorek nie potwierdził mi dzis corki bo teraz juz sam nie byl pewny [emoji52]

Ojej :/ współczuje kiepskich wyników. Oby leki szybko wyprostowały. Dobrze, że z dzidzią ok. Fajny ciężar już tam masz [emoji173]️

Dziękuję za słowa otuchy. No bardzo zdziwiło mnie to, że test z krwi mógłby aż tak kłamać... Wiadomo, że zwykle testy maja różne opinie, ale krew?
Ja naprawde podziwiam tego lekarza. Przy becie 4 cyfrowej dopiero mozna dostrzec pecherzyk. Jestes na etapie bardzo wczesnej ciąży nie slyszalam zeby beta byla pozytywna bo przesunal sie cykl.. Wiem ze bardzo wysokie wartości hcg bez ciazy moga swiadczyc o nowotworze ale u Ciebie to odpada.

Ja juz po wizycie, wyniki mi sie zepsuly [emoji52] mam brac zelazo i antybiotyk bo wyszly mi liczne bakterie w moczu [emoji52] dalej duphaston 3x1, magnez 6x1 + nospa jak znow bolesnie bedzie mi sie brzuch spinal i mam wiecej leżeć wtedy.

A tak oglonie reszta ok, dzidzia ma juz 16,4cm i wazy 260g [emoji7] no i doktorek nie potwierdził mi dzis corki bo teraz juz sam nie byl pewny [emoji52]
Ojej a jaki masz magnez ze az 6x1?? Ja swoje 4 tabsy ledwo lykam. Widze ze te wyniki w nowym roku lubia sie psuc a po świętach powinny byc soczyste :D

Ojej a jaki masz magnez ze az 6x1?? Ja swoje 4 tabsy ledwo lykam. Widze ze te wyniki w nowym roku lubia sie psuc a po świętach powinny byc soczyste :D
Ja juz czulam jakis czas ze u mnie jest zle [emoji57] jak zaczela mi po kilka razy dziennie krew z nosa leciec to juz wiedziałam ze anemia sie zaczyna [emoji57] w pierwszej ciazy mialam tak samo [emoji6]
A magnez mam zwykły, w jednej kapsulce jest 60mg [emoji57] no i w witaminach mam 100mg wiec wtedy jest w miare odpowiednia dawka [emoji57]
Ostatnio tak mi sie brzuch spinal, jedna strona byla wypchana do góry i jak skała to juz wole brac te leki niż żeby to sie mialo powtarzac [emoji57]

reklama
Dżasta tak jak dziewczyny piszą weź głęboki oddech i dupaston i odpoczywaj ;) jest ciąża kochanie, bardzo bardzo wczesna i to normalne że przy takiej becie nic nie widac. U mnie w październiku przy poziomie 800 coś tam ten nic nie było na USG. Taki więc głowa do góry i nie martw się ;)

Do góry