reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mam to samo. Po prostu źle bym sie czuła z nadwagą no i musialabym wymienić całą garderobę. Nie jestem jakaś przewrażliwiona czy bardzo chuda, ale waga 57 kg przy 165 to chyba tak ok i tak też chciałabym ważyć

reklama
Co do wagi po ciazy ja mam ambitny plan w jakis rok wrocic do wagi sprzed pierwszej ciąży czyli 50kg [emoji123]obecnie mam +1kg od poczatku tej ciąży czyli 66 [emoji57]

Cześć Wam ;)! Jakoś ostatnio mało tu zaglądam, ale to przez brak czasu i kiepskie samopoczucie ostatnio, chyba jakaś jelitowka mnie wczoraj dopadła naszczescie dziś już spokój...
A ja pomimo, że nie wymiotuje, mdłości mega wielkich nie mam to na minusie 2 kg ważyłam 54, a teraz ważę 52 myślę, że to kwestia niestety stresu ;) w czwartek wizyta zleciały te 4 tyg :)

Na 10 stycznia mam wizytę więc będziemy szukać przyczyny na pewno. Wczoraj byłam w szpitalu bo okropnie bolały mnie pachwiny, spojenie łonowe ale w usg czysciutko, nic nie ma ani ciąży ani torbieli. Prawdopodobnie to wina nie dostosowania się do zaleceń jeśli chodzi o moją dietę... No i pewnie za mała dawka euthyroxu... Ale całe szczęście, że nie mam okropnego pmsa jak kiedyś przy takich cyklach.
Po poronieniu tarczyca lubi żyć swoim życiem więc powtórz sobie najlepiej badania ja gdybym to zrobiła od razu może teraz byłabym na końcówce ciąży, a tak za późno się za to wszystko zabrałam ;)
Pewnie, że bez spiny. Ja to się nie martwię waga. Ja zwyczajnie nie lubię być duża. To nie moje ciało [emoji6] myślę że wiecie co mam na myśli [emoji4]
Taaaak też nie dobrze bym się czuła jako mały słonik :p nie zamierzam w żaden sposób się na siłę w ciąży ograniczać, ale postaram się jeść z umiarem, narazie max co jestem w stanie zjeść to 3 posiłki i co najgorsze jak kiedyś owoce jadłam kilka razy dziennie tak teraz nie ruszę :(
Mam to samo. Po prostu źle bym sie czuła z nadwagą no i musialabym wymienić całą garderobę. Nie jestem jakaś przewrażliwiona czy bardzo chuda, ale waga 57 kg przy 165 to chyba tak ok i tak też chciałabym ważyć
Pewnie w dużej mierze zależy od budowy ciała ;) ja mam 164 i zazwyczaj ważyłam 54 kg i taka waga była dla mnie idealna, ale bądź co bądź nogi mam takie bardzo galaretkowate pewnie wiesz o co mi chodzi więc jak widać nie ma reguły czasami ważymy 60 kg a lepiej ktoś wygląda niż np ta która waży 50 ;)

10 idę do lekarza i teraz nie, że ja już sama z siebie z pakietem badań przyjdę tylko niech on mnie w końcu sam pokieruje. Jeśli oleje sprawę to zmieniam lekarza. Po prostu zawsze szłam ze swoimi badaniami zanim on mi je zalecił.
Miejmy nadzieję, że jednak zajmie się szukaniem przyczyny, a nie stwierdzi jak większość "zdarza się"

A ja zrobiłam test. Głupia ja bo za.szybko. 11dpo i teraz oczywiście będę się zastanawiać czy biel z tego powodu że za szybko ehh

U mnie w 18dpo jeszcze biel [emoji23][emoji23][emoji23] wiec dziewczyny, luzujemy!!!

Teraz to luzujemy a jeszcze cykl temu co było? [emoji6]
Może nie komentujemy się w ten sposób! Bo komuś przykro może być, a to przecież niepotrzebne.

W 11dpo mało komu wychodzi choćby cień, wiec nie ma co się załamywać tylko mieć nadzieje, ze za dzień, dwa pojawi się wyczekana kreseczka. Czego wszystkim nam życzę [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Teraz to luzujemy a jeszcze cykl temu co było? [emoji6]
Może nie komentujemy się w ten sposób! Bo komuś przykro może być, a to przecież niepotrzebne.

W 11dpo mało komu wychodzi choćby cień, wiec nie ma co się załamywać tylko mieć nadzieje, ze za dzień, dwa pojawi się wyczekana kreseczka. Czego wszystkim nam życzę [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Dlatego właśnie mówię, żeby dziewczyny się nie poddawały. W 10 dpo to rzadko co widać. Jak i u mnie nawet w 18 dpo biel wychodzi. :*

Do góry