reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Właśnie wróciłam od lekarza. Mam 6dc i nie widzi żadnego jajeczka. Za tydzień mam kolejną wizytę żeby zaobserwować czy pojawił się gdzieś pecherzyk. Jestem strasznie przygnebiona ;-(

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza. Mam 6dc i nie widzi żadnego jajeczka. Za tydzień mam kolejną wizytę żeby zaobserwować czy pojawił się gdzieś pecherzyk. Jestem strasznie przygnebiona ;-(
Spokojnie. Moze zaczna rosnac a Ty nie potrzebnie sie smucisz. Za tydzien wszystko sie okaze. 3 mam kciuki by pecherzyki jednak ladnie rosly✊✊

Zrobilam moj pierwszy pomiar cukru 1 godz po obiedzie i 125. Mieszcze się w normie. Zobaczymy jeszcze jutro rano na czczo.
Czyli dosc ładnie, oby na czczo było jutro dobrze [emoji110]
U mnie na czczo dzis bylo juz tylko 90 wiec chyba jogurt naturalny poltorej godziny przed snem byl strzalem prawie w dziesiątkę [emoji6]

Mowisz ze jogurt naturalny ci reguluje? Ja nie lubie naturalnych ale skyry moge jesc ale on ma 4g cukru. W porownaniu do innych to prawie nic.

Mowisz ze jogurt naturalny ci reguluje? Ja nie lubie naturalnych ale skyry moge jesc ale on ma 4g cukru. W porownaniu do innych to prawie nic.
Tak, naturalny 0% tluszczu ma niski ig wiec jak jak dla mnie jest ok [emoji6] jutro spróbuje z jakąś warzywną sałatką z mozzarellą [emoji6]
Na necie mozesz znaleźć tabelki z produktami o niskim indeksie glikemicznym [emoji6] warto poczytac zeby wiedziec czego unikać [emoji6]

Grejfruty dziewczyny wcinajcie, pomagają obniżać cukier! :)

U mnie działały cuda. Ja brałam insulinę przed każdym posiłkiem 3 razy dziennie bo inaczej to mi w kosmos wywalało po wszystkim. Więc trochę mam wprawy z tym :p

Grejfruty dziewczyny wcinajcie, pomagają obniżać cukier! :)

U mnie działały cuda. Ja brałam insulinę przed każdym posiłkiem 3 razy dziennie bo inaczej to mi w kosmos wywalało po wszystkim. Więc trochę mam wprawy z tym :p
A ja uwielbiam grejpfruty:) machne zaraz skyra i zobaczymy rano. Tylko tez glukometry maja jakis procent przeklamania. Czytalam o tym moim to pisali ze z jednego palca wynik byl rozny o 20 a nawet 30 jednostek niz z kolejnego. Mi szkoda marnować paskow by to sprawdzać. A ręką drzala mi strasznie jak mialam zrobic naklucie. Ale ustawilam glukometr na 1 i bylo calkiem delikatnie.

Zjadlam 2 landrynki. Po jakim czasie zbadac cukier by wiedzieć czy coś się dzieje..

Dziewczynki ile dni po zabiegu czekaliście na okres? Dzisiaj 32dc i ani wody ani słuchu. 2lata temu czekałam bite 6tyg na @. Cycki bolą, brzuch Ćmi od kilku dni a tu nic :( już zaczynam wariować i powoli wierzyć w niepokalane poczęcie i chęć lecenia po test ale to niemozliwe bo seks bez zabezpieczenia był dopiero ok 24dc więc niemożliwa jest ciąża. Jak tak dalej pójdzie to naprawdę starania rozpoczniemy po nowym roku :(
Ja dostałam po 47 dniach

reklama
Boże, dziewczyny... ja to chyba mam już jakąś schizę. Jestem dziś na 3 dni przed @ ale od 2-3 dni przy dotyku kłuje mnie po prawej stronie podbrzusza. I jakby jakieś niewielkie jajko tam było. Oczywiście już się naczytałam, że to torbiel, rak, zapalenie tego i owego, masakra.
Czy któraś z Was miała takie dolegliwości?

Do góry