reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
wwidzisz to jest monitoring miejski ze skrzyzowwania obok. jest szansa ze ujał sprawce ale kolega mi napisal ze nic nie zrobia, nikt tego nie sprawdzi o ile zgloszenie w ogole przyjma.. a jesli przyjma to po 3 dniach umorzą bez kiwniecia palcem w tej sprawie.
Kurcze myślałam, że to na waszym podwórku.. A wtej sytuacji to faktycznie palcem nie kiwną:(

Wiecie co sie stalo ? Jechalismy wczoraj do sklepu meblowego szukajac stolu z krzeslami... Cos nam w aucie zaczelo lekko pukac. Moj jest z zawodu i pasji mechankiem.. Dlubie w wolnych chwilach i wyczulony na kazde stukniecie pukniecie. Dzis jechalismy znow bo zdecydowalismy sie co kupujemy.. I te auto strasznie trzeslo i pukalo az mi nogi podskakiwaly. Moj sie zalamal ze kolejne koszty.. Wiecie co sie okazalo?? Ze jedno kolo jest odkrecone?? Tak nagle z dnia na dzien samo sie odkrecilo? Mysle czy jest sens jechać na policje czy moga sprawdzic monitoring.. Ciezka sprawa bo w Polsce reaguje sie dopiero jak cos sie stanie nie za wczasu. I albo to jakas lobuzerka albo syn tej babki co wam kiedys pisalam ze mam z nia klopot krzyczy na nasze dzieci i zmusza do zabaw z jej corka.
Nie mieści mi się to w glowie. Jechalismy wszyscy razem...cale szczęście ze M ostrozny i zaraz zareagowal.
Jak masz możliwość sprawdź monitoring. Jeśli tam zauważysz że ktoś majstrował przy aucie masz podstawy do złożenia zawiadomienia o przestępstwie na policji.
Inaczej są to tylko twoje przypuszczenia więc żaden organ ścigania nie ma podstaw do podjęcia interwencji.
A niestety na podstawie przypuszczeń możesz kogoś osadzić niesłusznie, a wtedy ta osoba może na drodze cywilno-prawnej wnieść o odszkodowanie za oszczerstwa.... Itd.
Tak już to nasze prawo jest skonstruowane, że jeśli nie jest widoczne czarne na białym to za wiele nie wskórasz. Cieszę się, że Wam się nic nie stało, dobrze że masz czujnego męża...

Jak masz możliwość sprawdź monitoring. Jeśli tam zauważysz że ktoś majstrował przy aucie masz podstawy do złożenia zawiadomienia o przestępstwie na policji.
Inaczej są to tylko twoje przypuszczenia więc żaden organ ścigania nie ma podstaw do podjęcia interwencji.
A niestety na podstawie przypuszczeń możesz kogoś osadzić niesłusznie, a wtedy ta osoba może na drodze cywilno-prawnej wnieść o odszkodowanie za oszczerstwa.... Itd.
Tak już to nasze prawo jest skonstruowane, że jeśli nie jest widoczne czarne na białym to za wiele nie wskórasz. Cieszę się, że Wam się nic nie stało, dobrze że masz czujnego męża...
ja bym na policji nie podala ze kogos podejrzewam.
to jest takie niesprawiedliwe bo za probe kradziezy karaja... a to jet proba narazenia na utrate zdrowia a nawet zycia i to sie nie liczy a jedynym dowodem na to jest monitoring miejski a zeby sie do niego dostac musze isc na policje ktora nas oleje. mozliwe ze to byl nawet jakis zlodziej ktory chcial ukrasc i sprzedac na zlomie... a ktos go sploszyl.

to jest takie niesprawiedliwe bo za probe kradziezy karaja... a to jet proba narazenia na utrate zdrowia a nawet zycia i to sie nie liczy a jedynym dowodem na to jest monitoring miejski a zeby sie do niego dostac musze isc na policje ktora nas oleje. mozliwe ze to byl nawet jakis zlodziej ktory chcial ukrasc i sprzedac na zlomie... a ktos go sploszyl.
Idź zgłosić, że ktoś odkręcił wam koło w pojeździe i chcesz by sprawdzili monitoring miejski w tym miejscu. Zgłoszenie muszą przyjąć! Nie mogą odmówić...
Podejrzewasz, że chciał was narazić na utratę zdrowia/życia lub ukraść koło, a co...masz dwa argumenty.
Powiedzmy że pracuje trochę w tej branży i zgodnie z prawem nie mogą odmówić przyjęcia zgłoszenia.

U nas nie trzeba mieć zezwolenia/nakazu policji na wgląd w monitoring miejski, idzie się normalnie do nich i prosi o materiał i jedyna opłata to za nagranie płyty. Po stłuczce poszliśmy po materiał z kamery.

A ja dziś trafiłam do szpitala. Ok 13 wyleciało ze mnie coś jakby galaretka w większej ilości i zaczął mnie bolec brzuch. Napisałam do lekarza. Kazał mi jechać na izbę przyjęć. Okazało się, ze szyjka skróciła się w ciągu dwóch dni o ponad 1 cm i stała się miękka. Tera ma 2,3 cm. Pobrali krew na badania. Jutro mocz i wymaz i pokj co to kwalifikują mnie do pessara. [emoji853][emoji853]

A ja dziś trafiłam do szpitala. Ok 13 wyleciało ze mnie coś jakby galaretka w większej ilości i zaczął mnie bolec brzuch. Napisałam do lekarza. Kazał mi jechać na izbę przyjęć. Okazało się, ze szyjka skróciła się w ciągu dwóch dni o ponad 1 cm i stała się miękka. Tera ma 2,3 cm. Pobrali krew na badania. Jutro mocz i wymaz i pokj co to kwalifikują mnie do pessara. [emoji853][emoji853]
Kochana 3 maj sie i oszczedzaj. Jak bedzie potrzebny ten pessar to trudno. Wazne by Majeczka zdrowo sie rozwijala a Ty bys byla spokojna.

reklama
U mnie dzisiaj 23dc i już męczą mnie gazy jak zwykle na @ ... Jeszcze dzisiaj ciągnęło mnie po lewej stronie podbrzusza więc pewnie to ten jajowod po CP. Ciekawe jak długo będzie ten cykl trwał.

Do góry