reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tez nadal czekam na ten cudowny dzień i dwie kreski. Byłam dziś w aptece i pytałam o testy i pani powiedziała ze niema testów czulszych ze jest jedna firma która sprzedaje paski i wszyscy do to samo kupują [emoji848] nie zaglebialam się w temat także nie wiem jaka prawda ale testu nie kupiłam wstrzymam się do spodziewanej @.
Wiesz co mi bardzo spodobały się testy z Rossmana te quick&go czy jakoś tak. Są dwa w paczce i są strumieniowe. Jak nie było ciąży to była biel. Nigdy nie kłamały jak np te z facelle

reklama
Hej dziewczyny ja kolejny cykl staran z olejkiem z Wiesiolka +folik, cykle 31 dniowe, obecnie 12 dc.starania pierwszy raz wczoraj w tym cyklu i myślę że nic z tego cyklu nie będzie bo tych staran też się nie zanosi na wiele.mój w delegacje jedzie a owu przewidywana za 4 dni wdl kalendarza flo i kalkulatora. Gratuluję kreseczek:-*:-*!! I starającym życzę upragnionych ||

Hej dziewczyny ja kolejny cykl staran z olejkiem z Wiesiolka +folik, cykle 31 dniowe, obecnie 12 dc.starania pierwszy raz wczoraj w tym cyklu i myślę że nic z tego cyklu nie będzie bo tych staran też się nie zanosi na wiele.mój w delegacje jedzie a owu przewidywana za 4 dni wdl kalendarza flo i kalkulatora. Gratuluję kreseczek:-*:-*!! I starającym życzę upragnionych ||
Ja mam dzisiaj 11 dc wiec jesteśmy na podobnym etapie. Długo już bierzesz wiesiolek? Zauważasz efekty? Ja trzeci cykl i szału nie ma, a wiem że wiele osób sobie chwali.

Szczerze to właśnie dzięki wam się uspokoiłam i te ciśnienie zeszło.
Unas laboratorium Diagnostyka to te właśnie przyszpitalne, to właśnie tam są przewożone te wszystkie probówki z pobraną krwią i inne pobrania z wszystkich przychodni które mają umowę z diagnostyką. Ta piątkowa beta była właśnie pobierana w przychodni i wysyłana do labo przy szpitalu więc normy takie same. Tylko pytanie cZy lepiej jak jest 48h roZnicy czy 72h

Unas laboratorium Diagnostyka to te właśnie przyszpitalne, to właśnie tam są przewożone te wszystkie probówki z pobraną krwią i inne pobrania z wszystkich przychodni które mają umowę z diagnostyką. Ta piątkowa beta była właśnie pobierana w przychodni i wysyłana do labo przy szpitalu więc normy takie same. Tylko pytanie cZy lepiej jak jest 48h roZnicy czy 72h
ja robilam po 72h bo wypadlo mi swieto w 48h. po 72h przyrost powinien wynosic min 114%

Jeśli tak to może faktycznie zrob jutro.
Ja robilam w czwartek piatek i poniedzialek. Czwartek i piatek byl ładny przyrost, a w poniedziałek już słabo. Natomiast beta zwalnia na pewnym poziomie(co wyjaśniła mi Dagaa) i miała racje

Ja robilam w czwartek piatek i poniedzialek. Czwartek i piatek byl ładny przyrost, a w poniedziałek już słabo. Natomiast beta zwalnia na pewnym poziomie(co wyjaśniła mi Dagaa) i miała racje
znalazlam artykul ze po 6tyg ciazy beta zwalnia
cyt.: " Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż
o 66% w ciągu 48 godzin,
o 114% w ciągu 72 godzin i
o 175% w ciągu 96 godzin.

Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

reklama
Tak, dokładnie, mi też beta zwolniła, a jestem w 35 tc już ;) lekarz mi wytlumaczyl, ze to normalnie i zeby tylko dwa razy sprawdzac przyrost na samym poczatku, bo pozniej niepotrzebnie sie stresujemy :)

Do góry