reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Czekam na wynik bety, zlecenie już się pojawiło na stronie diagnostyki. Migdalove kochana napisz mi jak to było u Ciebie, wiem że też to przeżyłaś :( Jestem w totalnej rozsypce, a tu na drugą do pracy muszę iść :(

reklama
Czekam na wynik bety, zlecenie już się pojawiło na stronie diagnostyki. Migdalove kochana napisz mi jak to było u Ciebie, wiem że też to przeżyłaś :( Jestem w totalnej rozsypce, a tu na drugą do pracy muszę iść :(
U mnie beta rozjeżdżała się z tygodniami wg @, tzn byłam w 7tc a pokazywało mi 4-5tc wg bety. Przyrost bety jest mniejszy, słabszy, aczkolwiek no ja robiłam betę dopiero w 7tc bo dopiero wtedy lekarz to zlecił a ja nie miałam pojęcia, że można samemu pójść do laboratorium. Jeśli chodzi o objawy to początki były normalne, dopiero od 8tc zaczęłam plamić i bolał mnie bardzo brzuch z lewej strony bo tam była ciąża, tzn w jajowodzie. Niech Cię obserwują kochana, póki co to tylko podejrzenie, wcale tak być nie musi, ale na jedno dobrze, że tak wcześnie to podejrzewają, bo u mnie kiedy ona faktycznie była lekarz nawet nie brał tego pod uwagę i krótko mówiąc byłam na skraju śmierci. Bądź dobrej myśli kochana! <3

Dziewczyny chciałabym pójść na regulacje brwi bo przed ciąża zawsze chodziłam i nakładałam też hennę. I nie wiem czy w ciąży można, a mam już tak straszne brwi [emoji23] Ostatnio robiłam hennę przed ciąża;/
Napewno włosów nie mam zamiaru farbować, farbowałam też przed ciąża i mam teraz tak fajny kolor, nie widać odrostów.

Dziewczyny chciałabym pójść na regulacje brwi bo przed ciąża zawsze chodziłam i nakładałam też hennę. I nie wiem czy w ciąży można, a mam już tak straszne brwi [emoji23] Ostatnio robiłam hennę przed ciąża;/
Napewno włosów nie mam zamiaru farbować, farbowałam też przed ciąża i mam teraz tak fajny kolor, nie widać odrostów.
Można, aczkolwiek wiadomo, u profesjonalisty, który dba o higienę salonu. No i kosmetyk czyli henna musi być wiadomego pochodzenia. Można też farbować włosy, ważne tylko jest to, aby nie robić tego w zamkniętym pomieszczeniu, musi być dobra wentylacja, chodzi, że np w małej łazience lepiej tego nie robić, żeby nie wdychać oparów, ale w salonie na spokojnie można. :)
Co do regulacji brwi to ponoć nie zaleca się w ciąży używać wosku na gorąco, lepiej pęsetą lub jak to robią w salonach tymi nitkami czy co to tam jest. :D

Pytalam lekarza, sama farbowalam w ciazy wlosy juz 2 razy, wiec z henna nie powinno byc problemu.

reklama
Do góry