reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No to pierwsze ruchy były kochana! Zanotuj, bo będą lekarze o to pytać ;)
[emoji23] Czyli nie oszalałam, ja nawet nie umiem tego opisać, tak jakby mi rybka pływała [emoji23] i otarła się tak bardzo delikatnie [emoji23] Jestem w szoku, ale naprawdę się wystraszyłam [emoji23] Ja bardzo często trzymam rączkę na brzuszku i wcześniej też tak bardzo bardzo delikatnie coś poczułam ale nie wiedziałam co to więc to zignorowałam a mała jest już tak duża, że nie dziwię się, że mogłam poczuć [emoji173] Ale się cieszę [emoji173] Jeszcze pewnie miesiąc spokojnego spania i potem będę miała w środku zespół niespokojnych nóg haha [emoji23][emoji173]
Ogólnie 5 miesiąc zaczynam jakoś chyba 9 listopada, a 10 każdego miesiąca spędzamy razem czas jakoś fajnie, wyjątkowo,raz ja coś organizuje, raz mój [emoji173] kolacja, coś fajnego ponieważ od 10 września x roku zaczęliśmy być razem i tak zostało więc będziemy świętować 5 miesiąc i nasze małe święto [emoji16]

reklama
Nie, norma na czczo jest do 90. Od 90 stwierdzają cukrzyce ciążową... Sama chciałabym to wiedzieć i uwierz, zw ułatwiłoby mi to zycie, bo gdy lekarze brali pod uwage tylko wynik z glukometra przy badaniu na czczo, to nie miałabym stwierdzonej cukrzycy i nie musiałabym się męczyć, bo cukry po posilkach mam jak i z krzywej 1h i 2h po są dobre u mnie...
Cały twmat cukrzycy ciazowej to dla m ie do teraz jedna wielka zagadka i smieszy mnie to troche, zw mając np 89 nie masz cukrzycy i mozesz jesc normalnie, a mając 90 stwierdzaja cukrzyce, jestes do konca ciazy pod opieką diabetologa, kłujesz sie 4 razy dziennie i masz diete...
Ufff to dobrze, ciekawe jak mi wyjdzie krzywa cukrowa, o ile dobrze pisze nazwę [emoji28]

[emoji23] Czyli nie oszalałam, ja nawet nie umiem tego opisać, tak jakby mi rybka pływała [emoji23] i otarła się tak bardzo delikatnie [emoji23] Jestem w szoku, ale naprawdę się wystraszyłam [emoji23] Ja bardzo często trzymam rączkę na brzuszku i wcześniej też tak bardzo bardzo delikatnie coś poczułam ale nie wiedziałam co to więc to zignorowałam a mała jest już tak duża, że nie dziwię się, że mogłam poczuć [emoji173] Ale się cieszę [emoji173] Jeszcze pewnie miesiąc spokojnego spania i potem będę miała w środku zespół niespokojnych nóg haha [emoji23][emoji173]
Ogólnie 5 miesiąc zaczynam jakoś chyba 9 listopada, a 10 każdego miesiąca spędzamy razem czas jakoś fajnie, wyjątkowo,raz ja coś organizuje, raz mój [emoji173] kolacja, coś fajnego ponieważ od 10 września x roku zaczęliśmy być razem i tak zostało więc będziemy świętować 5 miesiąc i nasze małe święto [emoji16]
Super! Podwójne świętowanie ;) Gratuluję pierwszych poważnych ruchów.

Dziękuję [emoji7] ale ruchami bym jeszcze tego tak nie nazwała haha [emoji28] Mam małą rybkę w brzuszku [emoji23]
Na początku się to tak czuje. Ale warto sobie gdzieś w karcie ciąży zanotować tydzień, w którym poczułaś to bulgotanie, bo mnie choćby o to pytała lekarka i zaś doktor przy przyjęciu do szpitala.

U Was też dziś tak wieje? Dosłownie głowę urywa.
W naszym przedszkolu, grupa mojego młodszego idzie dziś na wycieczkę do weterynarza. Mają takie miesiąc nauki o zwierzętach domowych i idą zobaczyć gabinet i pogadać z lekarzem. Kazali zabrać peleryny i kalosze - mam nadzieję, że nie będą musieli ich zakładać i nie będzie padać.

No i pochwalę się, bo starszak z dyktanda dostał 4+! Tylko dwa błędy <3 Ufff!
Zdolny chłopak [emoji5]
A u mnie dziś wieje tragicznie i wczoraj też... I niestety wczoraj chyba mnie troszkę przewiało, dziś wolne od pracy i leżę w łóżku bo czuję lekkie drapanie w gardle [emoji24] może doradzi któraś z was czy mogę cokolwiek łagodzącego przeziębienie i ból gardła wziąć?

Na początku się to tak czuje. Ale warto sobie gdzieś w karcie ciąży zanotować tydzień, w którym poczułaś to bulgotanie, bo mnie choćby o to pytała lekarka i zaś doktor przy przyjęciu do szpitala.
Tak ja wiem. Już przyszłej babci się chwaliłam a ona potwierdziła, że już można czuć takie minimalne delikatne nieregularne. W końcu była w ciąży kilka razy [emoji2] Ale mówią, że czuć dopiero w 18 tygodniu, ale to chodzi chyba o takie ruchy bardziej czulsze, bezpośrednio w brzuchu tak? Czy kopniaki? Bo gdybym nie wsłuchała się i dłużej nie trzymała rączki, bo leżałam spokojnie dłuższy czas i tylko chwilowo poczułam to bym pewnie nie zwróciła uwagi. Ale tam gdzie miałam rękę tam jest ona umiejscowiona bo na USG właśnie była w tamtych okolicach.
Zapisałam sobie
20181024_083121.jpg

Załączniki

• 20181024_083121.jpg
    20181024_083121.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 237
reklama
Ja się czułam jak pijana ze szczęścia, jak już poczułam pierwsze ruchy i najchętniej bym leżała wtedy plackiem na łóżku i tylko czekała na to smeranie od środka :D
Ja też tak leżałam [emoji23] Ja dalej potem próbowałam ale już później nie czułam nic takiego. To jest takie nieregularne i rzadkie, jeszcze troszkę pewnie i będę czuć częściej [emoji7] a Ty kiedy poczułaś takie delikatne muskania?

Do góry