reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Malaga00 super ze juz poczulas ruchu:) ty taki chudzielec to sie nie dziwie.
Ja sie nie nastawiam za szybko.. Nadmiar tluszczyku jest i te lozysko z przodu. Ale co sie odwlecze to nie uciecze.

W pierwszej ciąży na początku nie wiedzialam ze to ruchy tak od razu. Czasami mialam takie uczucie jakby jakas pileczka mi sie od sciany brzucha odbila.. Smieszne to było.

reklama
[emoji23] Czyli nie oszalałam, ja nawet nie umiem tego opisać, tak jakby mi rybka pływała [emoji23] i otarła się tak bardzo delikatnie [emoji23] Jestem w szoku, ale naprawdę się wystraszyłam [emoji23] Ja bardzo często trzymam rączkę na brzuszku i wcześniej też tak bardzo bardzo delikatnie coś poczułam ale nie wiedziałam co to więc to zignorowałam a mała jest już tak duża, że nie dziwię się, że mogłam poczuć [emoji173] Ale się cieszę [emoji173] Jeszcze pewnie miesiąc spokojnego spania i potem będę miała w środku zespół niespokojnych nóg haha [emoji23][emoji173]
Ogólnie 5 miesiąc zaczynam jakoś chyba 9 listopada, a 10 każdego miesiąca spędzamy razem czas jakoś fajnie, wyjątkowo,raz ja coś organizuje, raz mój [emoji173] kolacja, coś fajnego ponieważ od 10 września x roku zaczęliśmy być razem i tak zostało więc będziemy świętować 5 miesiąc i nasze małe święto [emoji16]
Ruchy Maleństwa piękna sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwalam i jak się cieszyłam jak pierwsze poczułam chociaż nie byłam pewna czy to to :) zazdroszczę Ci. Korzystaj z tych przeżyć. Jeszcze trochę i będziesz próbowała pewnie filmiki nagrać jak Ci będzie brzuszek tańczył :) super pamiątka.

Ja też tak leżałam [emoji23] Ja dalej potem próbowałam ale już później nie czułam nic takiego. To jest takie nieregularne i rzadkie, jeszcze troszkę pewnie i będę czuć częściej [emoji7] a Ty kiedy poczułaś takie delikatne muskania?
Niestety nie pamiętam już. Żałuję, że tego nigdzie wtedy nie napisałam. Na pewno zanotowane ma to moja ginka w swoich papierach.

Ja w 18 tygodniu zaczęłam czuć z tego co pamiętam. Na początku mega delikatne. Pamiętał że czekałam na wieczór jak wszyscy zasną i się cicho zrobi. Wtedy sobie leżałam i delektowalam się tymi delikatnymi smyrnieciami :)

@Malaga00 super ze juz poczulas ruchu:) ty taki chudzielec to sie nie dziwie.
Ja sie nie nastawiam za szybko.. Nadmiar tluszczyku jest i te lozysko z przodu. Ale co sie odwlecze to nie uciecze.

W pierwszej ciąży na początku nie wiedzialam ze to ruchy tak od razu. Czasami mialam takie uczucie jakby jakas pileczka mi sie od sciany brzucha odbila.. Smieszne to było.
[emoji7][emoji8] Mam nadzieję, że to jest to, ale jelita inaczej czuć naprawdę [emoji23] No ja jestem chudziutka ale mam nadzieję, że troszkę nabiorę krągłości [emoji28] Ja jeszcze mam malusi brzuszek więc może dlatego wyczułam, ale jestem w szoku [emoji23]
No dla mnie to było dziwne i aż zabrałam rękę bo się wystraszyłam ;o Potem próbowałam na spokojnie znowu ale nic nie czułam już.

Ruchy Maleństwa piękna sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwalam i jak się cieszyłam jak pierwsze poczułam chociaż nie byłam pewna czy to to :) zazdroszczę Ci. Korzystaj z tych przeżyć. Jeszcze trochę i będziesz próbowała pewnie filmiki nagrać jak Ci będzie brzuszek tańczył :) super pamiątka.
[emoji8][emoji8] Ja już bym chciała kopniaki [emoji23] Jestem ciekawa jakie to uczucie bo na razie tak się śmiesznie czuje jak zaczynam myśleć, że w brzuszku ktoś jest. I śmiać mi się chce, chyba jestem nienormalna [emoji23] Ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie zaskakuje [emoji23]
Jeszcze troszkę, zawsze chciałam taki filmik nagrać [emoji7]

Niestety nie pamiętam już. Żałuję, że tego nigdzie wtedy nie napisałam. Na pewno zanotowane ma to moja ginka w swoich papierach.
[emoji17] No mi mówią, że 18 tydzień czuć dopiero. Więc siedziałam chwile i myślę sobie, że nie będę robić z siebie wariatki jakiejś, że poczułam tak szybko coś ;o Ale mała jest tak ruchliwa, a ja jem dużo słodyczy więc pewnie to potęguje ruchy

[emoji8][emoji8] Ja już bym chciała kopniaki [emoji23] Jestem ciekawa jakie to uczucie bo na razie tak się śmiesznie czuje jak zaczynam myśleć, że w brzuszku ktoś jest. I śmiać mi się chce, chyba jestem nienormalna [emoji23] Ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie zaskakuje [emoji23]
Jeszcze troszkę, zawsze chciałam taki filmik nagrać [emoji7]
Niedługo się doczekasz. U każdej jest inaczej. Może u Ciebie wcześniej będzie wszystko wyczuwalne bo jesteś bardzo szczupła. Później takie fajne przeciąganie, przemieszczanie się i kopniaczki które mogą być nawet bolesne. Ale to wszystko takie piękne jest. Jak sobie teraz przypomniałam to aż mi się łezka w oku zakrecila :)

reklama
Do góry