reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Malaga00 super ze juz poczulas ruchu:) ty taki chudzielec to sie nie dziwie.
Ja sie nie nastawiam za szybko.. Nadmiar tluszczyku jest i te lozysko z przodu. Ale co sie odwlecze to nie uciecze.

W pierwszej ciąży na początku nie wiedzialam ze to ruchy tak od razu. Czasami mialam takie uczucie jakby jakas pileczka mi sie od sciany brzucha odbila.. Smieszne to było.

reklama
[emoji23] Czyli nie oszalałam, ja nawet nie umiem tego opisać, tak jakby mi rybka pływała [emoji23] i otarła się tak bardzo delikatnie [emoji23] Jestem w szoku, ale naprawdę się wystraszyłam [emoji23] Ja bardzo często trzymam rączkę na brzuszku i wcześniej też tak bardzo bardzo delikatnie coś poczułam ale nie wiedziałam co to więc to zignorowałam a mała jest już tak duża, że nie dziwię się, że mogłam poczuć [emoji173] Ale się cieszę [emoji173] Jeszcze pewnie miesiąc spokojnego spania i potem będę miała w środku zespół niespokojnych nóg haha [emoji23][emoji173]
Ogólnie 5 miesiąc zaczynam jakoś chyba 9 listopada, a 10 każdego miesiąca spędzamy razem czas jakoś fajnie, wyjątkowo,raz ja coś organizuje, raz mój [emoji173] kolacja, coś fajnego ponieważ od 10 września x roku zaczęliśmy być razem i tak zostało więc będziemy świętować 5 miesiąc i nasze małe święto [emoji16]
Ruchy Maleństwa piękna sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwalam i jak się cieszyłam jak pierwsze poczułam chociaż nie byłam pewna czy to to :) zazdroszczę Ci. Korzystaj z tych przeżyć. Jeszcze trochę i będziesz próbowała pewnie filmiki nagrać jak Ci będzie brzuszek tańczył :) super pamiątka.

Ja też tak leżałam [emoji23] Ja dalej potem próbowałam ale już później nie czułam nic takiego. To jest takie nieregularne i rzadkie, jeszcze troszkę pewnie i będę czuć częściej [emoji7] a Ty kiedy poczułaś takie delikatne muskania?
Niestety nie pamiętam już. Żałuję, że tego nigdzie wtedy nie napisałam. Na pewno zanotowane ma to moja ginka w swoich papierach.

Ja w 18 tygodniu zaczęłam czuć z tego co pamiętam. Na początku mega delikatne. Pamiętał że czekałam na wieczór jak wszyscy zasną i się cicho zrobi. Wtedy sobie leżałam i delektowalam się tymi delikatnymi smyrnieciami :)

@Malaga00 super ze juz poczulas ruchu:) ty taki chudzielec to sie nie dziwie.
Ja sie nie nastawiam za szybko.. Nadmiar tluszczyku jest i te lozysko z przodu. Ale co sie odwlecze to nie uciecze.

W pierwszej ciąży na początku nie wiedzialam ze to ruchy tak od razu. Czasami mialam takie uczucie jakby jakas pileczka mi sie od sciany brzucha odbila.. Smieszne to było.
[emoji7][emoji8] Mam nadzieję, że to jest to, ale jelita inaczej czuć naprawdę [emoji23] No ja jestem chudziutka ale mam nadzieję, że troszkę nabiorę krągłości [emoji28] Ja jeszcze mam malusi brzuszek więc może dlatego wyczułam, ale jestem w szoku [emoji23]
No dla mnie to było dziwne i aż zabrałam rękę bo się wystraszyłam ;o Potem próbowałam na spokojnie znowu ale nic nie czułam już.

Ruchy Maleństwa piękna sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwalam i jak się cieszyłam jak pierwsze poczułam chociaż nie byłam pewna czy to to :) zazdroszczę Ci. Korzystaj z tych przeżyć. Jeszcze trochę i będziesz próbowała pewnie filmiki nagrać jak Ci będzie brzuszek tańczył :) super pamiątka.
[emoji8][emoji8] Ja już bym chciała kopniaki [emoji23] Jestem ciekawa jakie to uczucie bo na razie tak się śmiesznie czuje jak zaczynam myśleć, że w brzuszku ktoś jest. I śmiać mi się chce, chyba jestem nienormalna [emoji23] Ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie zaskakuje [emoji23]
Jeszcze troszkę, zawsze chciałam taki filmik nagrać [emoji7]

Niestety nie pamiętam już. Żałuję, że tego nigdzie wtedy nie napisałam. Na pewno zanotowane ma to moja ginka w swoich papierach.
[emoji17] No mi mówią, że 18 tydzień czuć dopiero. Więc siedziałam chwile i myślę sobie, że nie będę robić z siebie wariatki jakiejś, że poczułam tak szybko coś ;o Ale mała jest tak ruchliwa, a ja jem dużo słodyczy więc pewnie to potęguje ruchy

[emoji8][emoji8] Ja już bym chciała kopniaki [emoji23] Jestem ciekawa jakie to uczucie bo na razie tak się śmiesznie czuje jak zaczynam myśleć, że w brzuszku ktoś jest. I śmiać mi się chce, chyba jestem nienormalna [emoji23] Ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie zaskakuje [emoji23]
Jeszcze troszkę, zawsze chciałam taki filmik nagrać [emoji7]
Niedługo się doczekasz. U każdej jest inaczej. Może u Ciebie wcześniej będzie wszystko wyczuwalne bo jesteś bardzo szczupła. Później takie fajne przeciąganie, przemieszczanie się i kopniaczki które mogą być nawet bolesne. Ale to wszystko takie piękne jest. Jak sobie teraz przypomniałam to aż mi się łezka w oku zakrecila :)

reklama
Do góry