reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A to ty wysoką jesteś, więc waga faktycznie mocno spadła.. ale raz dwa wrócisz do formy [emoji4] najważniejsze żeby dzidzia była w formie [emoji6]
Zobaczymy jak to będzie u mnie... Póki co ciąża praktycznie bez objawów [emoji6]
No wysoka troszkę [emoji23] Akurat mój najgorszy kompleks to wzrost [emoji28][emoji57]
Już powoli tyję, ja i tak nie mam tendencji do tycia, u nas tak genetycznie jest.
Dokładnie to jest najważniejsze i mam nadzieję, że jest w porządku wszystko [emoji57] Powiem wam, że po luteinie bóle przechodzą o_O i nie ma plamień. Nie wiem czy ma to wpływ ale ja się cieszę, bo czas bez luteiny dopochwowej to była męka. Bóle tak nieprzyjemne... Nie mogłam leżeć, stać, nic tak naprawdę. I wszystko się uspokaja.
Ja też tak mówiłam! I każdemu, że czuję sie rewelacyjnie [emoji23] a potem tego pożałowałam szybko jak wyszły wszystkie objawy na raz w tym wymioty [emoji23][emoji23]

reklama
Dobrze kojarzysz:) dzisiaj 26dc i jest 10dpo tzn. po pozytywnym tescie owulacyjnym, ale wydaje mi się że pęcherzyk nie pękł, bo jako taki skok temperatury miałam dopiero w 23dc.... Także mega dziwny ten cykl, pierwszy taki a mam już 7albo 8 cykli mierzonych. No i ja skrupulatna jestem, bo robię to codziennie i zawsze o tej samej porze. Mam nadzieję, że doktorek przyjmie mnie pomiędzy pacjentkami na monitoring w przyszłym cyklu, bo na tą umówiona wizytę 30. 10 to na bank będę miała okres8-);)

@Malaga00 masz śliczny mały brzusio:tak: malutka ma tam śliczny domek:tak:
ja też ważę tyle, co ty tylko ja w ciąży nie jestem;) ;)
Dziękuję dziewczyny [emoji173][emoji8][emoji8] mi się w ogóle nie wyświetla jak ktoś mnie oznacza i komentuje na forum [emoji17][emoji45]

@ilonaz zaszła po ovitrelle, ja też ;) ja miałam monitoring 3 miesiące, niby pęcherzyki pedały, niby owulacja była, ale jednak dopiero po podaniu tego zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka się udało ;) warto spróbować
A powiedz mi Kochana, ten zastrzyk robi ginekolog? I gdzie:) bo jestem kompletnie zielona w tym temacie...
jeśli bym poprosiła gina o ten zastrzyk, np. pomimo pękającego pęcherzyka mógłby odnowić ? Czy jak to jest??

Ale się wystraszyłam [emoji23] Nie uznajcie mnie za wariatkę. Trzymam sobie rączkę na brzuszku ( nie wiem nie były to raczej jelita, bo jelita czuję inaczej ) i poczułam ale tak naprawdę naprawdę minimalnie delikatnie jakby coś ( nie wiem jak to opisać bo aż się wystraszyłam ;o ) ale jakby delikatne muśniecie, jakby taka rybka się otarła delikatnie, tak naprawdę delikatnie. Pewnie niemożliwe ale i tak się wystraszyłam. Mała ma już około 9 cm w tym tygodniu pewnie.

A powiedz mi Kochana, ten zastrzyk robi ginekolog? I gdzie:) bo jestem kompletnie zielona w tym temacie...
jeśli bym poprosiła gina o ten zastrzyk, np. pomimo pękającego pęcherzyka mógłby odnowić ? Czy jak to jest??
Nie wiem, czy można lekarza "poprosić", bo to zależy czy nie urazisz tym jego lekarskiej dumy ;) (wiesz jak to z nimi jest...) CLO to tabletki na stymulacje pęcherzyków, wspomagają ich wzrost i dojrzewanie, stosuje się je najczęściej 5-9dc z tego co pamiętam, później jest monitoring i jak jajeczko lub jajeczka (po stymulacji CLO nierzadko się zdarza,że są ciąże mnogie,bo dojrzewa więcej niż jedno jajeczko;) ) już dojrzeje i jest gotowe do pęknięcia, podaje się zastrzyk ovitrelle po którym w ciagu 24h (Z tego co dobrze pamietam) powinna wystąpić owulacja. Mnie na wizycie po prostu lekarz zapytał czy zrobię sobie sama zastrzyk w brzuch :D spojrzałam z przerażeniem, powiedziałam,że nigdy tego nie robiłam to powiedział,żebym przeszła się do pielęgniarek do pokoju obok i one mi zrobią. :) pamiętam,że bolały mnie jajniki po tym zastrzyku (zapewni owu ) a 12dpo pozytywny test :)

Aaaaa, i ja też miałam rzekomo pękające pęcherzyki, które pięknie rosły, owulacja książkowo, 14 lub 15 dc,zawsze czułam dokładnie. A mimo to lekarz zdecydował się z jakiegoś powodu na ten krok :)

Poszlam do labo oddac krople krwi na badanie cukru i Pani po cichu powiedziala mi zebym poszla do przychodni do zabiegowego tam zrobia mi glukometrem i bede miala wynik od razu. I dzis wynik 87..
Troche czuje sie rozbita bo mam 2 rozne wyniki ale wobec tego musze i tak isc za tydz do przychodni to podejdę i zrobie jeszcze raz.

reklama
Do góry