reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@monia-t, @An-Dzia witamy! Ja też jestem nowa na forum   :) ale łatwo się tu zaklimatyzować, wszystkie dziewczyny są przekochane:)

Kochana zrób ft3, ft4, anty Tpo, no i tsh oczywiście, dobrze byłoby zrobić też usg tarczycy. Przed zajściem w ciążę Tsh powinno być poniżej 1, wbrew obiegowej opini żeby było poniżej 2 - to za wysoko, bo w momencie zapłodnienia od razu zaczyna wzrastać i wtedy łatwo przekroczyć normę, a to już nie jest dobre dla dzidziusia. No i lekarze uważają, że anty tpo nie mają znaczenia, ale to świadczy o nasileniu choroby autoimmunologicznej, ja mam wysokie anty tpo i lekarz już mi powiedział, że w razie ciąży mój układ immunologiczny może atakować dzidzie ... Ale na wszystko są sposoby, tylko trzeba mieć świadomość tych nieprawidłowości i lekarza, który się na tym zna.
Dzięki Kochana taki jest plan endo i gin umówiony :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Kobitki, najlepszego z okazji naszego święta :)

Ja dziś zatestowałam i niestety tylko jedna kreseczka. Co prawda @ nadal nie ma, ale pewnie to zwykłe opóźnienie, bo cykle mam nieregularne. Liczyłam na to, że coś z tego będzie ale nie ma się chyba co zrażać, to dopiero 2 cykl starań.
Teraz czekam już z niecierpliwością na @, żeby spróbować kolejny raz :)

Hej Kobitki, najlepszego z okazji naszego święta :)

Ja dziś zatestowałam i niestety tylko jedna kreseczka. Co prawda @ nadal nie ma, ale pewnie to zwykłe opóźnienie, bo cykle mam nieregularne. Liczyłam na to, że coś z tego będzie ale nie ma się chyba co zrażać, to dopiero 2 cykl starań.
Teraz czekam już z niecierpliwością na @, żeby spróbować kolejny raz :)
Jak nie ten to następny cykl :*
Ja z synem w ciążę zaszłam dopiero w 13cs. A teraz w 3cs. Długo długo nie wierzyłam, że może udać się tak szybko [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

hmm, ja mam troszkę podobnie, 26dc, pierwszy cykl po odstawieniu tabletek... korci zrobić test, ale powstrzymuję się ze wszystkich sił bo podejrzewam że ten cykl się sporo wydłuzy, a nie chcę zobaczyć jednej krechy :( no i u mnie zero jakichkolwiek objawów, ani na @ ani ciązowych ehh
Po odstawieniu anty pierwszy normalny okres dostałam w 50 dc wiec bym się nie nakrecala no ale u Ciebie moze byc inaczej :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

An-dzia podobno niestety dość często się zdarza, że pomimo jednego dziecka potem sa problemy. U mnie to jeszcze wiek :(
hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????
Trzymam kciuki żeby to jednak było zagniezdzenie :)

A czy któreś z Was sa już pod opieką specjalistów, tzn diagnozuja jakieś przeszkody w staraniach?

reklama
NO I ZGLUPIALAM JUZ :) odebrałam wyniki kolo południa i beta odskoczyla w poniedzalek było 2 dziś było 4.65 :) norma dla nieciezarnych 0-3
ucieszona wrocilam do domu ale.... o 14 poczolam ogromny bol w dole brzucha i krzyżu i z mojego sluzu zabarwionego krwia zrobila się krwawa masakra ze skrzepem oczywiście z wynikami do szpitala popedzilam. zbadali mnie i nic nie stwierdzili tylko może było ale poleciało:( dostałam jakiś zastrzyk w tylek i kazali isc do domu :( dobrze ze w poniedziałek mam wizyte u swojego gina .

Do góry