reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@monia-t, @An-Dzia witamy! Ja też jestem nowa na forum   :) ale łatwo się tu zaklimatyzować, wszystkie dziewczyny są przekochane:)

Kochana zrób ft3, ft4, anty Tpo, no i tsh oczywiście, dobrze byłoby zrobić też usg tarczycy. Przed zajściem w ciążę Tsh powinno być poniżej 1, wbrew obiegowej opini żeby było poniżej 2 - to za wysoko, bo w momencie zapłodnienia od razu zaczyna wzrastać i wtedy łatwo przekroczyć normę, a to już nie jest dobre dla dzidziusia. No i lekarze uważają, że anty tpo nie mają znaczenia, ale to świadczy o nasileniu choroby autoimmunologicznej, ja mam wysokie anty tpo i lekarz już mi powiedział, że w razie ciąży mój układ immunologiczny może atakować dzidzie ... Ale na wszystko są sposoby, tylko trzeba mieć świadomość tych nieprawidłowości i lekarza, który się na tym zna.
Dzięki Kochana taki jest plan endo i gin umówiony :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Kobitki, najlepszego z okazji naszego święta :)

Ja dziś zatestowałam i niestety tylko jedna kreseczka. Co prawda @ nadal nie ma, ale pewnie to zwykłe opóźnienie, bo cykle mam nieregularne. Liczyłam na to, że coś z tego będzie ale nie ma się chyba co zrażać, to dopiero 2 cykl starań.
Teraz czekam już z niecierpliwością na @, żeby spróbować kolejny raz :)

Hej Kobitki, najlepszego z okazji naszego święta :)

Ja dziś zatestowałam i niestety tylko jedna kreseczka. Co prawda @ nadal nie ma, ale pewnie to zwykłe opóźnienie, bo cykle mam nieregularne. Liczyłam na to, że coś z tego będzie ale nie ma się chyba co zrażać, to dopiero 2 cykl starań.
Teraz czekam już z niecierpliwością na @, żeby spróbować kolejny raz :)
Jak nie ten to następny cykl :*
Ja z synem w ciążę zaszłam dopiero w 13cs. A teraz w 3cs. Długo długo nie wierzyłam, że może udać się tak szybko [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

hmm, ja mam troszkę podobnie, 26dc, pierwszy cykl po odstawieniu tabletek... korci zrobić test, ale powstrzymuję się ze wszystkich sił bo podejrzewam że ten cykl się sporo wydłuzy, a nie chcę zobaczyć jednej krechy :( no i u mnie zero jakichkolwiek objawów, ani na @ ani ciązowych ehh
Po odstawieniu anty pierwszy normalny okres dostałam w 50 dc wiec bym się nie nakrecala no ale u Ciebie moze byc inaczej :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

An-dzia podobno niestety dość często się zdarza, że pomimo jednego dziecka potem sa problemy. U mnie to jeszcze wiek :(
hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????
Trzymam kciuki żeby to jednak było zagniezdzenie :)

A czy któreś z Was sa już pod opieką specjalistów, tzn diagnozuja jakieś przeszkody w staraniach?

reklama
NO I ZGLUPIALAM JUZ :) odebrałam wyniki kolo południa i beta odskoczyla w poniedzalek było 2 dziś było 4.65 :) norma dla nieciezarnych 0-3
ucieszona wrocilam do domu ale.... o 14 poczolam ogromny bol w dole brzucha i krzyżu i z mojego sluzu zabarwionego krwia zrobila się krwawa masakra ze skrzepem oczywiście z wynikami do szpitala popedzilam. zbadali mnie i nic nie stwierdzili tylko może było ale poleciało:( dostałam jakiś zastrzyk w tylek i kazali isc do domu :( dobrze ze w poniedziałek mam wizyte u swojego gina .

Do góry