reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
My w tym miesiącu tez poszalelismy mimo że starania miały być odłożone. ..
Nie wiem czy w czasie @ czy nie bo nie liczę dni.
Dziewczyny tyle miało być dziś testujscych i co ?!

Witam nowe koleżanki, zapraszamy w grupie siła ;)
Ja tez jestem nowa tu na forum. Zanim zaczęłam starać się o 2 dziecko myślałam że skoro mamy juz jedno tzn. że z nie będzie problemów z drugą ciąża. Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu, w którym się nie zabezpieczlismy-można powiedzieć że przypadkiem. Teraz 2 cykle z próbami w niby płodnym okresie i nic. Zaczynam się zastanawiac czy to wiek, czy jakies pozostałości po cesarce czy jednak nie panikować. Z tego co widzę po ankiecie również u dziewczyn, które mają już dzieci, nie zawsze od razu udaje się zajść w kolejną ciążę. Naprawdę myślałam że jak już ma się jedno dziecko to znaczy ze z nami wszytko ok o nie będzie problemu, gdybyśmy chcieli następne
Ja myślałam podobnie , z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę od razu po ślubie, nawet nie zaczęliśmy się poważnie starać, a teraz już leci 8 cykl plus dwie ostatnie ciążę biochemiczne .
Teraz pytanie czym to jest spowodowane, idę do lekarza porobie badania i zobaczymy co dalej, walczymy dalej !
Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie !!

I wszystkiego dobrego kobietki :)

@Migdalove poproszę o zmianę dzisiaj 1 dc kolejna @ 5.04

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My w tym miesiącu tez poszalelismy mimo że starania miały być odłożone. ..
Nie wiem czy w czasie @ czy nie bo nie liczę dni.
Dziewczyny tyle miało być dziś testujscych i co ?!
Dokładnie . Gdzie te testujace ?

ny0z5ax.png

Ja w teorii miałam testować, ale w poniedziałek miałam negatywny wynik bety... Więc raczej nie ma sensu testować... Czekam na @ ... Niech już przyjdzie... Choć narazie kompletnie nic nie czuje żeby się zbliżała... Niech zacznie się ten nowy cykl, bo to nowe nadzieje... ;)

reklama
@monia-t, @An-Dzia witamy! Ja też jestem nowa na forum   :) ale łatwo się tu zaklimatyzować, wszystkie dziewczyny są przekochane:)
U mnie niestety beta tylko 7 wg tabelki to ewentualnie początek 3 tyg więc niestety historia się powtarza ze stycznia. Może któraś wie jakie wyniki powinnam porobić? Miałam wysokie TSH w styczniu (4,99) ale od półtora miesiąca biorę authyrox 50 i wg mojej dr miałam nie czekać jak spadnie tylko starać się dalej, teraz moje pytanie do dziewczyn które mają problemy z tarczyca jakie jeszcze badania porobić bo chciałabym już z wynikami pojsc do endokrynologa po jakies konkrety

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana zrób ft3, ft4, anty Tpo, no i tsh oczywiście, dobrze byłoby zrobić też usg tarczycy. Przed zajściem w ciążę Tsh powinno być poniżej 1, wbrew obiegowej opini żeby było poniżej 2 - to za wysoko, bo w momencie zapłodnienia od razu zaczyna wzrastać i wtedy łatwo przekroczyć normę, a to już nie jest dobre dla dzidziusia. No i lekarze uważają, że anty tpo nie mają znaczenia, ale to świadczy o nasileniu choroby autoimmunologicznej, ja mam wysokie anty tpo i lekarz już mi powiedział, że w razie ciąży mój układ immunologiczny może atakować dzidzie ... Ale na wszystko są sposoby, tylko trzeba mieć świadomość tych nieprawidłowości i lekarza, który się na tym zna.

Do góry