justyna90m
Zaangażowana w BB
Kto dzis testuje?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Ilma u mnie śluz prawie wcale nie występuje zawsze pojawia się tylko na"chwile" i tak wystąpił w sobotę i wieczorem w niedzielę teraz jest już bardzo gesty i biały. ...
Ja myślałam podobnie , z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę od razu po ślubie, nawet nie zaczęliśmy się poważnie starać, a teraz już leci 8 cykl plus dwie ostatnie ciążę biochemiczne .Ja tez jestem nowa tu na forum. Zanim zaczęłam starać się o 2 dziecko myślałam że skoro mamy juz jedno tzn. że z nie będzie problemów z drugą ciąża. Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu, w którym się nie zabezpieczlismy-można powiedzieć że przypadkiem. Teraz 2 cykle z próbami w niby płodnym okresie i nic. Zaczynam się zastanawiac czy to wiek, czy jakies pozostałości po cesarce czy jednak nie panikować. Z tego co widzę po ankiecie również u dziewczyn, które mają już dzieci, nie zawsze od razu udaje się zajść w kolejną ciążę. Naprawdę myślałam że jak już ma się jedno dziecko to znaczy ze z nami wszytko ok o nie będzie problemu, gdybyśmy chcieli następne
Dokładnie . Gdzie te testujace ?My w tym miesiącu tez poszalelismy mimo że starania miały być odłożone. ..
Nie wiem czy w czasie @ czy nie bo nie liczę dni.
Dziewczyny tyle miało być dziś testujscych i co ?!
Kochana zrób ft3, ft4, anty Tpo, no i tsh oczywiście, dobrze byłoby zrobić też usg tarczycy. Przed zajściem w ciążę Tsh powinno być poniżej 1, wbrew obiegowej opini żeby było poniżej 2 - to za wysoko, bo w momencie zapłodnienia od razu zaczyna wzrastać i wtedy łatwo przekroczyć normę, a to już nie jest dobre dla dzidziusia. No i lekarze uważają, że anty tpo nie mają znaczenia, ale to świadczy o nasileniu choroby autoimmunologicznej, ja mam wysokie anty tpo i lekarz już mi powiedział, że w razie ciąży mój układ immunologiczny może atakować dzidzie ... Ale na wszystko są sposoby, tylko trzeba mieć świadomość tych nieprawidłowości i lekarza, który się na tym zna.U mnie niestety beta tylko 7 wg tabelki to ewentualnie początek 3 tyg więc niestety historia się powtarza ze stycznia. Może któraś wie jakie wyniki powinnam porobić? Miałam wysokie TSH w styczniu (4,99) ale od półtora miesiąca biorę authyrox 50 i wg mojej dr miałam nie czekać jak spadnie tylko starać się dalej, teraz moje pytanie do dziewczyn które mają problemy z tarczyca jakie jeszcze badania porobić bo chciałabym już z wynikami pojsc do endokrynologa po jakies konkrety
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom