reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Cześć dziewczyny. Podglądam was już od dawna ale jeszcze nic nie pisałam. Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach, ale ostatnio chyba świruje i bardzo się zaangażowałam w to co tu piszecie. Pierwszy raz tak bardzo zapragnelam dziecka. Mam już córkę, która ma 10 lat, ale to była inna sytuacja- nie planowałam, wpadliśmy. Nie żałowałam nigdy. Jesteśmy z mężem szczęśliwi. Ciesze się ze zostałam wtedy postawiona w takiej sytuacji. Gdyby nie to nie miałabym takiej cudownej rodziny, bo sama długo pewnie bym się nie zdecydowała. Teraz kiedy mam 33 lata pierwszy raz poczułam ze marze o kolejnym dziecku. Wtedy się pojawiło i byłam szczęśliwa. Teraz byłabym szczęśliwa gdyby się pojawiło.
No więc jestem tu, podczytuje was, każdej szczerze kibicuje. Ja sama po 2 cyklach zawieszam starania ze względów zawodowych i finansowych. Postanowiłam odpuścić. Staram się jeszcze nie stresować, możliwe że w tych 2 cyklach mogłam mieć przesuniętą owulacje, bo jak narazie bez spiny tylko patrzyłam w kalendarzyk, a też pierwszy raz mi się rozlegulowal cykl wiec moje obliczenia mogą nie być wiarygodne. Mimo to gdzieś w tyle głowy mam te niepewność ze za pierwszym razem zaciazylam od tak niby przypadkiem, a teraz nic. Starania wznowie ok sierpnia, ale mając gdzieś w tyle głowy te 2 niepowodzenia podczytuje was i staram się jak najbardziej przygotować dzięki waszej wiedzy. 3 miesiące przed zacznę obserwować swój organizm (temp, śluz, testy owulacyjne), bo zależy mi żeby poznać swój organizm, i żeby jak najszybciej się udało (zegar biologiczny tyka). Jestem tu z wami całym serduchem. Migdalove jeśli mimo zawieszonych starań zechcesz mnie wpisać w tabelkę to podaje swoje dane:

1. An-Dzia
Ania, 33 lata, Wielkopolska
Nast. @- będę aktualizować jak wznowienie starania
Cykl starań -2 za mną, ale kolejne zawieszam do sierpnia
Dzieci - 1 córka- 10 lat

Uff sorry ze tak długo, ale to tak dla zapoznania.
Witaj w naszym gronie :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się wahalam, ale w końcu jednak poproszę o dołączenie mnie do grupy :)
Chyba jestem najstarsza z Was, bo mam 41 lat skończone (rocznikiem już 42), ale nieważne :) zaczynam swoją historię pisać trochę od nowa. Jestem po rozwodzie, z poprzedniego związku mam 7 letnią córkę. Teraz jestem świeżo po zareczynach (prawie 1,5 roku w nowym zwiazku) i zaczynamy na poważnie starania o dziecko :) od prawie roku się nie zabezpieczamy, i już wiemy, że potrzebujemy leczenia specjalistycznego. Na szczęście trafiliśmy na Program diagnostyczny w klinice i jesteśmy po pierwszych badaniach: hormony w normie, jeszcze progesteron do zrobienia i czekam niecierpliwie na wynik AMH, czy coś jeszcze ze mnie będzie. Niby pęcherzyki na usg są widoczne, ale testy owulacyjne milczą :(
W sumie do tabelki możecie wpisać 1 cykl starań tak na poważnie :) następna @ ok.31.03.

I z gory przepraszam, ze pewnie trochę mi zajmie, zanim zacznę kojarzyć kto jest kto :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

No i mój plan na jutrzejszy testowanie nie wypali. Zero objawów- czyli u mnie standardowo na chwilę przed @, a na wkładce śluz coraz ciemniejszy więc do rana @ się rozkręci

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się wahalam, ale w końcu jednak poproszę o dołączenie mnie do grupy :)
Chyba jestem najstarsza z Was, bo mam 41 lat skończone (rocznikiem już 42), ale nieważne :) zaczynam swoją historię pisać trochę od nowa. Jestem po rozwodzie, z poprzedniego związku mam 7 letnią córkę. Teraz jestem świeżo po zareczynach (prawie 1,5 roku w nowym zwiazku) i zaczynamy na poważnie starania o dziecko :) od prawie roku się nie zabezpieczamy, i już wiemy, że potrzebujemy leczenia specjalistycznego. Na szczęście trafiliśmy na Program diagnostyczny w klinice i jesteśmy po pierwszych badaniach: hormony w normie, jeszcze progesteron do zrobienia i czekam niecierpliwie na wynik AMH, czy coś jeszcze ze mnie będzie. Niby pęcherzyki na usg są widoczne, ale testy owulacyjne milczą :(
W sumie do tabelki możecie wpisać 1 cykl starań tak na poważnie :) następna @ ok.31.03.

I z gory przepraszam, ze pewnie trochę mi zajmie, zanim zacznę kojarzyć kto jest kto :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez jestem nowa tu na forum. Zanim zaczęłam starać się o 2 dziecko myślałam że skoro mamy juz jedno tzn. że z nie będzie problemów z drugą ciąża. Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu, w którym się nie zabezpieczlismy-można powiedzieć że przypadkiem. Teraz 2 cykle z próbami w niby płodnym okresie i nic. Zaczynam się zastanawiac czy to wiek, czy jakies pozostałości po cesarce czy jednak nie panikować. Z tego co widzę po ankiecie również u dziewczyn, które mają już dzieci, nie zawsze od razu udaje się zajść w kolejną ciążę. Naprawdę myślałam że jak już ma się jedno dziecko to znaczy ze z nami wszytko ok o nie będzie problemu, gdybyśmy chcieli następne

29 kwiecień, wiem końcówka ale to nie istotne. Grunt, że kwiecień.

Kwiecień to dla mnie ważny miesiąc dużo ważnych dat w nim :) ale jednak Twój ślub nie trafił w żadną z nich :D
Ps końcówka kwietnia fajnie bo już cieplutko :) my kościelny planujemy w ciepłe miesiące konieca maja - poczeątek września :)
A najlepiej to czerwiec :) i to jeszcze okolice 22 :)

hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????

Termin do gina mam na poniedziałek jak zdążę bo mi wyciągała na 10 a do 12 jestem w pracy ale mi powiedziała żeby była do 13 to mnie przyjmie. Dziewczyny życzę wam by na teście też pokazały się wam 2 kreski.

hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????
Brzmi obiecująco :) podbarwiony sluz to moglo byc zagniezdzenie.

reklama
Zrobilam test i lipa... Ani sladu drugiej kreski. A jestem w 28 dc. Nie wiem, jak dlugie mam cykle, bo to pierwszy pelny cykl po wyjeciu spirali, ale mialam plamienia 6 grudnia, 6 stycznia i okres 9 lutego. Troche dziwnie, bo mam wszelkie mozliwe objawy, choc piersi mniej mnie bola niz kilka dni temu.

Do góry