reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Cześć dziewczyny. Podglądam was już od dawna ale jeszcze nic nie pisałam. Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach, ale ostatnio chyba świruje i bardzo się zaangażowałam w to co tu piszecie. Pierwszy raz tak bardzo zapragnelam dziecka. Mam już córkę, która ma 10 lat, ale to była inna sytuacja- nie planowałam, wpadliśmy. Nie żałowałam nigdy. Jesteśmy z mężem szczęśliwi. Ciesze się ze zostałam wtedy postawiona w takiej sytuacji. Gdyby nie to nie miałabym takiej cudownej rodziny, bo sama długo pewnie bym się nie zdecydowała. Teraz kiedy mam 33 lata pierwszy raz poczułam ze marze o kolejnym dziecku. Wtedy się pojawiło i byłam szczęśliwa. Teraz byłabym szczęśliwa gdyby się pojawiło.
No więc jestem tu, podczytuje was, każdej szczerze kibicuje. Ja sama po 2 cyklach zawieszam starania ze względów zawodowych i finansowych. Postanowiłam odpuścić. Staram się jeszcze nie stresować, możliwe że w tych 2 cyklach mogłam mieć przesuniętą owulacje, bo jak narazie bez spiny tylko patrzyłam w kalendarzyk, a też pierwszy raz mi się rozlegulowal cykl wiec moje obliczenia mogą nie być wiarygodne. Mimo to gdzieś w tyle głowy mam te niepewność ze za pierwszym razem zaciazylam od tak niby przypadkiem, a teraz nic. Starania wznowie ok sierpnia, ale mając gdzieś w tyle głowy te 2 niepowodzenia podczytuje was i staram się jak najbardziej przygotować dzięki waszej wiedzy. 3 miesiące przed zacznę obserwować swój organizm (temp, śluz, testy owulacyjne), bo zależy mi żeby poznać swój organizm, i żeby jak najszybciej się udało (zegar biologiczny tyka). Jestem tu z wami całym serduchem. Migdalove jeśli mimo zawieszonych starań zechcesz mnie wpisać w tabelkę to podaje swoje dane:

1. An-Dzia
Ania, 33 lata, Wielkopolska
Nast. @- będę aktualizować jak wznowienie starania
Cykl starań -2 za mną, ale kolejne zawieszam do sierpnia
Dzieci - 1 córka- 10 lat

Uff sorry ze tak długo, ale to tak dla zapoznania.
Witaj w naszym gronie :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się wahalam, ale w końcu jednak poproszę o dołączenie mnie do grupy :)
Chyba jestem najstarsza z Was, bo mam 41 lat skończone (rocznikiem już 42), ale nieważne :) zaczynam swoją historię pisać trochę od nowa. Jestem po rozwodzie, z poprzedniego związku mam 7 letnią córkę. Teraz jestem świeżo po zareczynach (prawie 1,5 roku w nowym zwiazku) i zaczynamy na poważnie starania o dziecko :) od prawie roku się nie zabezpieczamy, i już wiemy, że potrzebujemy leczenia specjalistycznego. Na szczęście trafiliśmy na Program diagnostyczny w klinice i jesteśmy po pierwszych badaniach: hormony w normie, jeszcze progesteron do zrobienia i czekam niecierpliwie na wynik AMH, czy coś jeszcze ze mnie będzie. Niby pęcherzyki na usg są widoczne, ale testy owulacyjne milczą :(
W sumie do tabelki możecie wpisać 1 cykl starań tak na poważnie :) następna @ ok.31.03.

I z gory przepraszam, ze pewnie trochę mi zajmie, zanim zacznę kojarzyć kto jest kto :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

No i mój plan na jutrzejszy testowanie nie wypali. Zero objawów- czyli u mnie standardowo na chwilę przed @, a na wkładce śluz coraz ciemniejszy więc do rana @ się rozkręci

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak się wahalam, ale w końcu jednak poproszę o dołączenie mnie do grupy :)
Chyba jestem najstarsza z Was, bo mam 41 lat skończone (rocznikiem już 42), ale nieważne :) zaczynam swoją historię pisać trochę od nowa. Jestem po rozwodzie, z poprzedniego związku mam 7 letnią córkę. Teraz jestem świeżo po zareczynach (prawie 1,5 roku w nowym zwiazku) i zaczynamy na poważnie starania o dziecko :) od prawie roku się nie zabezpieczamy, i już wiemy, że potrzebujemy leczenia specjalistycznego. Na szczęście trafiliśmy na Program diagnostyczny w klinice i jesteśmy po pierwszych badaniach: hormony w normie, jeszcze progesteron do zrobienia i czekam niecierpliwie na wynik AMH, czy coś jeszcze ze mnie będzie. Niby pęcherzyki na usg są widoczne, ale testy owulacyjne milczą :(
W sumie do tabelki możecie wpisać 1 cykl starań tak na poważnie :) następna @ ok.31.03.

I z gory przepraszam, ze pewnie trochę mi zajmie, zanim zacznę kojarzyć kto jest kto :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez jestem nowa tu na forum. Zanim zaczęłam starać się o 2 dziecko myślałam że skoro mamy juz jedno tzn. że z nie będzie problemów z drugą ciąża. Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu, w którym się nie zabezpieczlismy-można powiedzieć że przypadkiem. Teraz 2 cykle z próbami w niby płodnym okresie i nic. Zaczynam się zastanawiac czy to wiek, czy jakies pozostałości po cesarce czy jednak nie panikować. Z tego co widzę po ankiecie również u dziewczyn, które mają już dzieci, nie zawsze od razu udaje się zajść w kolejną ciążę. Naprawdę myślałam że jak już ma się jedno dziecko to znaczy ze z nami wszytko ok o nie będzie problemu, gdybyśmy chcieli następne

29 kwiecień, wiem końcówka ale to nie istotne. Grunt, że kwiecień.

Kwiecień to dla mnie ważny miesiąc dużo ważnych dat w nim :) ale jednak Twój ślub nie trafił w żadną z nich :D
Ps końcówka kwietnia fajnie bo już cieplutko :) my kościelny planujemy w ciepłe miesiące konieca maja - poczeątek września :)
A najlepiej to czerwiec :) i to jeszcze okolice 22 :)

hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????

Termin do gina mam na poniedziałek jak zdążę bo mi wyciągała na 10 a do 12 jestem w pracy ale mi powiedziała żeby była do 13 to mnie przyjmie. Dziewczyny życzę wam by na teście też pokazały się wam 2 kreski.

hej dziewczyny dziś mamy 26dc czyli jutro powinna być @ a tymczasem zero oznak wczoraj bolało mnie w pachwinadzis widze lekkie plamienie a wlasciwie to sluz podbarwiony nigdy tak nie miałam nawet jak @ się zaczynala miałam krew zywa i strasznie boloal mnie brzuch przez 2 pierwsze dni a teraz cisza dalwj wstaje na siku dziś 0 3 rano i od tej pory niespie mam potwornie duzy apetyt gdzie zawsze bylam niejadkiem powiedzcie mi co o tym sadzicie?????
Brzmi obiecująco :) podbarwiony sluz to moglo byc zagniezdzenie.

reklama
Zrobilam test i lipa... Ani sladu drugiej kreski. A jestem w 28 dc. Nie wiem, jak dlugie mam cykle, bo to pierwszy pelny cykl po wyjeciu spirali, ale mialam plamienia 6 grudnia, 6 stycznia i okres 9 lutego. Troche dziwnie, bo mam wszelkie mozliwe objawy, choc piersi mniej mnie bola niz kilka dni temu.

Do góry