reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
No kochane my po wizycie z miesiączki 7 tydzień 3 dzień z fasolki 7 tydzień. Ładna kijanka nam się pokazała. Z bijacym serduszkiem. Już wiem że mam drugie bijące serduszko. Troszkę mam podwyższone tsh. Ale moja lekarka powiedziała że z związku ze strasznie wymiotuję i mam mdłości mam nasilony hormon beta hcg a one mogą falszowac wyniki mam powtórzyć badania. Gdyby nie spadło to do endokrynologa po tabletki. A i małe ilości piasku w moczu i żurawine w tabletkach. Bardzo się cieszymy. Miejmy nadzieję że będzie wszystko dobrze do końca tego 1 trymestru. Jak samopoczucie hu... Nie będę się brzydko wyrażać hehe zygam mam takie mdłości że się wykończe. Na wędline mnie odrzucilo. Jak otwieram lodówkę to lecę do WC. A jak czuje jakieś zapachy jak gotuję to też biegnę... Mam nadzieję że wy chociaż lepiej to przechodzicie. A oto i nasza 1 cm kijanka

Załączniki

• IMG_20181011_171334.jpg
    IMG_20181011_171334.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 106
No kochane my po wizycie z miesiączki 7 tydzień 3 dzień z fasolki 7 tydzień. Ładna kijanka nam się pokazała. Z bijacym serduszkiem. Już wiem że mam drugie bijące serduszko. Troszkę mam podwyższone tsh. Ale moja lekarka powiedziała że z związku ze strasznie wymiotuję i mam mdłości mam nasilony hormon beta hcg a one mogą falszowac wyniki mam powtórzyć badania. Gdyby nie spadło to do endokrynologa po tabletki. A i małe ilości piasku w moczu i żurawine w tabletkach. Bardzo się cieszymy. Miejmy nadzieję że będzie wszystko dobrze do końca tego 1 trymestru. Jak samopoczucie hu... Nie będę się brzydko wyrażać hehe zygam mam takie mdłości że się wykończe. Na wędline mnie odrzucilo. Jak otwieram lodówkę to lecę do WC. A jak czuje jakieś zapachy jak gotuję to też biegnę... Mam nadzieję że wy chociaż lepiej to przechodzicie. A oto i nasza 1 cm kijanka
U mnie w pierwszej ciąży do 16tc. Przez te 16 tygodni Zero mięsa i wszystkiego co smażone. Nawet nie mogłam poczuć jak ktoś gotuje. Bo w WC kończyłam. Leki przeciwwymiotne na receptę dostałam.
Teraz w ciąży drugiej wymioty do 12 tc. Lodówkę otwarta czułam aż w salonie i leciałam do kibla. Znów leki przeciwwymiotne i mięsa całą ciąże przełknąć nie mogłam. I w jednej 8 drugiej póki wymiotowalam mogłam tylko ser biały jeść którego normalnie nienawidzę. A w lodówce miałam 5 pochłaniaczy zapachów

Najpierw do rodzinnego po skierowanie do neurologa
to bedzie tralo zbyt dlugo. prywatnie pojde szybciej. rodzinny tez moze nie chciec dac skierowania. nawet okuliste ogarnialam sama we wlasnym zakresie szukajac przyczyny ze boli wokol oczka.
ogolnie przespala sie 20 min i teraz tak szaleje jakby nic jej nie dolegalo.
moze sie oszukuje ale staram sie myslec ze gdyby to bylo cos powaznego to taki nurofen az tak by nie dzialal i bol by sie utrzymywal.

super! gratuluje :)
niestety wcale lepiej nie przechodzimy. ja mialam mdlosci i wymioty raz ustaly na kilka dni i wrocily ze zdwojona sila. teraz mialam spokoj z 1.5tyg i dzis znow sie fatalnie czuje, ciagle mi sie odbija i zaliczam cofki ale nie zwymiotowalam. na szczescie jedna noga juz w 2 trymestrze i nawet udalo sie nie chorowac a te drobnostki jakie mnie spotykaly udalo sie wylezec i herbatka zaspokoic.

U mnie w pierwszej ciąży do 16tc. Przez te 16 tygodni Zero mięsa i wszystkiego co smażone. Nawet nie mogłam poczuć jak ktoś gotuje. Bo w WC kończyłam. Leki przeciwwymiotne na receptę dostałam.
Teraz w ciąży drugiej wymioty do 12 tc. Lodówkę otwarta czułam aż w salonie i leciałam do kibla. Znów leki przeciwwymiotne i mięsa całą ciąże przełknąć nie mogłam. I w jednej 8 drugiej póki wymiotowalam mogłam tylko ser biały jeść którego normalnie nienawidzę. A w lodówce miałam 5 pochłaniaczy zapachów
O kurcze to ja nie wiedziałam, że to aż tak można odczuwać. Już nie dziwię się, że niektóre kobiety mdłości wręcz wybudzają w nocy :(

O kurcze to ja nie wiedziałam, że to aż tak można odczuwać. Już nie dziwię się, że niektóre kobiety mdłości wręcz wybudzają w nocy :(
Ale warto [emoji173]️ i mimo że wiem że w trzeciej ciąży będzie to samo. ze znów polecę 5-6kg w dół na początku, że znów każde otworzenie lodówki będzie powodowało rajd do łazienki to i tak chce jeszcze to trzeci i oststni raz przejść [emoji173]️[emoji173]️

Gratulacje [emoji1][emoji173]

Ja dzis zaliczylam jedno przytulanie z wc.[emoji57] bardzo na to czekałam bo do tej pory brak objawow u mnie no ale i tak przeszło wiec ciągle nie czuje sie jak w ciąży [emoji57]

reklama
Ale warto [emoji173]️ i mimo że wiem że w trzeciej ciąży będzie to samo. ze znów polecę 5-6kg w dół na początku, że znów każde otworzenie lodówki będzie powodowało rajd do łazienki to i tak chce jeszcze to trzeci i oststni raz przejść [emoji173]️[emoji173]️
No i niech mi ktoś powie, że kobiety nie są silne [emoji173][emoji173] tyle jest się w stanie przetrwać dla dziecka. I mimo, że wiesz co Cię czeka, to wchodzisz w to bez zawahania [emoji4]

Do góry