reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja z racji tego, ze naprawdę już ciężko mi stać jak przy kasie jest tabliczka z kobieta w ciąży i informavja, ze obsługiwane są poza kolejnością po prostu podchodzę, omijam wszytskich i mówię, ze przepraszam ale chciałabym skorzystać. Szczerze mam w dalekim poważaniu co sobie ktoś pomyśli, tym bardziej, ze szyjka mi się skraca.
To jakaś nawiedzona baba by Ci powiedziała to lez w domu jak coś się dzieje czy źle się czujesz [emoji23]
Bo do niektórych nie dociera że nie wszystko facet jest w stanie sam ogarnąć żeby kobieta tylko leżała... Tym bardziej jeśli w domu jest jeszcze starsze dziecko..

reklama
Dobrze jej powiedzialas:) ludzie sa okropni. Ja sobie powiedzialam ze poki bede mogła bede stala w kolejkach tylko w laboratorium bede wchodzic bez kolejki. Ale milo jak ktos zauwaza i nie pozostaje obojętnym.

@Migdalove jak to Ci uciekl? Pewno się spoznilas
Autobus przejechał obok mnie dużo za wcześnie... Ponoć to nie pierwszy raz tak jest. Gdyby jechał przepisowo to bym machnela i by się zatrzymał ale ten bus w za Bo budowanym jechał jakieś 90 bo tylko mi smignal ...

Laski rozklada mnie chorobsko jakieś [emoji58] pięknie... jutro musze odwołać operacje mlodego bo nie pojde tam chora ani tuz po chorobie zeby nikogo nie zarazic tym bardziej ze tam same male dzieciaki [emoji20]

Wiesz co wczoraj miałam dziwne zawroty głowy ale nie wiem czym mogą być spowodowane, może ciśnienie jakieś było wahajace się. Po za tym czuje się dobrze. W ogóle koleżanka z byłej pracy do mnie zadzwoniła i mówi, że ta cała koordynatorka co przyczyniła się do mojego zwolnienia z takim dziwnym uśmiechem na twarzy do niej "a ty słyszałaś, że Gosia poroniła?" i dzwoni do mnie zapytać się czy to prawda bo ta franca tak gada tam a ona pewnie od kierowników wie. Ogólnie to ta kobieta jest jakaś nienormalna i zawistna, koleżanka mówiła, że jedna dziewczyna z kas już powiadomiła kierownika o ciąży i nagle zaczęła krwawić, zawiezli ja do szpitala, na szczęście zdążyli i nic się nie stało, ale ta franca na drugi dzień "noo i co poroniła?" tak na info na głos z taką beką i zawiścią... Masakra.
Zgłosić mobbing! Co za człowiek z niej...

Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?

Dodam ze podaje jej wtedy nurofen niie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym.

Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?
Mam tak samo, tak samo mi się zaczyna od oka / zatok i potem na całe czoło i głowę, dodatkowo chce mi się wymiotować od razu. Możliwe, że to migrena.

Mam tak samo, tak samo mi się zaczyna od oka / zatok i potem na całe czoło i głowę, dodatkowo chce mi się wymiotować od razu. Możliwe, że to migrena.
Tak mi sie wykonczyla ze zasnela.. Ciekawe czy do rana czy jeszcze ja zbudzi i bezsennosc zaliczy a potem rano do szkoly nie będzie mogla wstać :(

Załączniki

• IMG_20181011_185706.jpg
    IMG_20181011_185706.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 113
Eh dziewczyny normalnie siedzę i płacze jak dziecko. Nie mam w nikim oparcia. Napisałam grzecznie do siostry mojego, że mnie nie będzie po prostu na Roczku jej dziecka to do mnie, że co ja myślałam, że ona mnie zaprasza i że chyba jestem żałosna i niepoważna. Masakra zaczęłam płakać. Mam już dość

Dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Kurczę od dawna mam umówiona wizytę u mojej fryzjerki na koloryzację...

reklama
Dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Kurczę od dawna mam umówiona wizytę u mojej fryzjerki na koloryzację...
ja farbowalam pierwszej ciazy i teraz tez farbuje.
umowwiona jestem tez na henne.
teraz farby nie maja juz amoniaku i nie sa szkodliwe tak jak kiedys... jak sobie przypomne smród farb kiedys fuuuj. z tym ze ja nigdy nie farbuje calosciowo tylko pasemka wiec do skory tez nie dotyka. ale na blogu mamyginekolog jest to ladnie wyjasnione.

Do góry