reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Malaga00 przykra sytuacja i trudna rodzina. jako ze kochasz narzeczonego i chcecie tworzyc razem rodzine musisz nauczyc sie z nimi zyc. przestac tym przejmowac bo tu chyba poprawy nie bedzie i olac ich. nie licza sie z Toba wiec albo przywykniesz albo bedziesz ciagle plakac.

reklama
Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?

Dodam ze podaje jej wtedy nurofen niie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym.
Moim zdaniem nie powinno dziecko mieć aż tak silnych boli. Rodzinna powinna wysłać Was do neurologa. A ten na rezonans magnetyczny i tomograf komputerowy. Licho nie śpi. Z głową przelewek nie ma. A nie ze ona z góry zakłada że to normalne bez żadnych badań i konsultacji specjalistycznych. Bo to tylko lekarz rodzinny. Nie ma ani rentgena w oczach ani nie jest jasnowidzem

Eh dziewczyny normalnie siedzę i płacze jak dziecko. Nie mam w nikim oparcia. Napisałam grzecznie do siostry mojego, że mnie nie będzie po prostu na Roczku jej dziecka to do mnie, że co ja myślałam, że ona mnie zaprasza i że chyba jestem żałosna i niepoważna. Masakra zaczęłam płakać. Mam już dość
Nawet nie wnikając w to jakie od początku mieliście relacje i co im byś nie zrobiła, to uważam, że powinni brać pod uwagę to, że spodziewasz się dziecka z ich ukochanym mężczyzną i chociaż nauczyć się wzajemnie tolerować. A zachowanie jego siostry jest poniżej krytyki...

Nawet nie wnikając w to jakie od początku mieliście relacje i co im byś nie zrobiła, to uważam, że powinni brać pod uwagę to, że spodziewasz się dziecka z ich ukochanym mężczyzną i chociaż nauczyć się wzajemnie tolerować. A zachowanie jego siostry jest poniżej krytyki...
A to ja dostałam właśnie po d*pie. Że jak JA się zachowuje. Nikt za mną się nigdy nie wstawi. Po prostu ja już mam dość szczerze.

Tak mi sie wykonczyla ze zasnela.. Ciekawe czy do rana czy jeszcze ja zbudzi i bezsennosc zaliczy a potem rano do szkoly nie będzie mogla wstać :(
Biedna dziewczynka, ale pamiętam, że mój brat już od zerówki cierpiał na bóle głowy i to aż wymiotowal. Przeszło mu dopiero jakoś w gimnazjum więc dzieci niestety też cierpią na migrenę :(

ja farbowalam pierwszej ciazy i teraz tez farbuje.
umowwiona jestem tez na henne.
teraz farby nie maja juz amoniaku i nie sa szkodliwe tak jak kiedys... jak sobie przypomne smród farb kiedys fuuuj. z tym ze ja nigdy nie farbuje calosciowo tylko pasemka wiec do skory tez nie dotyka. ale na blogu mamyginekolog jest to ladnie wyjasnione.
To prawda, kiedyś smierdzialy strasznie i nawet swedziala cała glowa. Ja nie robię żadnego rozjasniania, zwykle odświeżenie koloru :)

Dziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?

Dodam ze podaje jej wtedy nurofen niie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym.
Ostatnio w śniadaniówce oglądałam jak w ogóle rozpoznać migrenę u dzieci. Może być migrena po konkretnych produktach o tutaj chyba o tym mówili :)
Link do: CIERPISZ NA MIGRENĘ? TO, JAK SIĘ ODŻYWIASZ MOŻE MIEĆ WPŁYW NA BÓL GŁOWY

reklama

Do neurologa z córką idź

Do góry