Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moim zdaniem nie powinno dziecko mieć aż tak silnych boli. Rodzinna powinna wysłać Was do neurologa. A ten na rezonans magnetyczny i tomograf komputerowy. Licho nie śpi. Z głową przelewek nie ma. A nie ze ona z góry zakłada że to normalne bez żadnych badań i konsultacji specjalistycznych. Bo to tylko lekarz rodzinny. Nie ma ani rentgena w oczach ani nie jest jasnowidzemDziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?
Dodam ze podaje jej wtedy nurofen niie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym.
Nawet nie wnikając w to jakie od początku mieliście relacje i co im byś nie zrobiła, to uważam, że powinni brać pod uwagę to, że spodziewasz się dziecka z ich ukochanym mężczyzną i chociaż nauczyć się wzajemnie tolerować. A zachowanie jego siostry jest poniżej krytyki...Eh dziewczyny normalnie siedzę i płacze jak dziecko. Nie mam w nikim oparcia. Napisałam grzecznie do siostry mojego, że mnie nie będzie po prostu na Roczku jej dziecka to do mnie, że co ja myślałam, że ona mnie zaprasza i że chyba jestem żałosna i niepoważna. Masakra zaczęłam płakać. Mam już dość
A to ja dostałam właśnie po d*pie. Że jak JA się zachowuje. Nikt za mną się nigdy nie wstawi. Po prostu ja już mam dość szczerze.Nawet nie wnikając w to jakie od początku mieliście relacje i co im byś nie zrobiła, to uważam, że powinni brać pod uwagę to, że spodziewasz się dziecka z ich ukochanym mężczyzną i chociaż nauczyć się wzajemnie tolerować. A zachowanie jego siostry jest poniżej krytyki...
Biedna dziewczynka, ale pamiętam, że mój brat już od zerówki cierpiał na bóle głowy i to aż wymiotowal. Przeszło mu dopiero jakoś w gimnazjum więc dzieci niestety też cierpią na migrenęTak mi sie wykonczyla ze zasnela.. Ciekawe czy do rana czy jeszcze ja zbudzi i bezsennosc zaliczy a potem rano do szkoly nie będzie mogla wstać
Teraz większość farb jest bez amoniaku oczywiście na początku wizyty zgłoś że jesteś w ciążyDziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Kurczę od dawna mam umówiona wizytę u mojej fryzjerki na koloryzację...
To prawda, kiedyś smierdzialy strasznie i nawet swedziala cała glowa. Ja nie robię żadnego rozjasniania, zwykle odświeżenie koloruja farbowalam pierwszej ciazy i teraz tez farbuje.
umowwiona jestem tez na henne.
teraz farby nie maja juz amoniaku i nie sa szkodliwe tak jak kiedys... jak sobie przypomne smród farb kiedys fuuuj. z tym ze ja nigdy nie farbuje calosciowo tylko pasemka wiec do skory tez nie dotyka. ale na blogu mamyginekolog jest to ladnie wyjasnione.
Eh [emoji17]@Malaga00 przykra sytuacja i trudna rodzina. jako ze kochasz narzeczonego i chcecie tworzyc razem rodzine musisz nauczyc sie z nimi zyc. przestac tym przejmowac bo tu chyba poprawy nie bedzie i olac ich. nie licza sie z Toba wiec albo przywykniesz albo bedziesz ciagle plakac.
Ostatnio w śniadaniówce oglądałam jak w ogóle rozpoznać migrenę u dzieci. Może być migrena po konkretnych produktach o tutaj chyba o tym mówiliDziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.
Bylam juz z tym u rodzinnej to stwierdzila ze dziecko moze tez bolec glowa tak jak i doroslego. Poszlam jeszcze do okulisty miala zbadane dno oka, ciśnienie wszystko prawidlowe wiec bol od oczu nie pochodzi. I mysle czy to nie sa migreny i jak je potwierdzić?
Dodam ze podaje jej wtedy nurofen niie zawsze moze zasnac i naturalnie zwalczyc bol i 20min wystarczy by poczula sie jak nowo narodzona. Po calym tym bolu robi sie senna i zazwyczaj konczy sie juz snem konkretnym.
Do neurologa z córką idźDziewczyny jak można zbadac czy corka cierpi na migrene? Co jakis czas ma bole głowy. Bol zaczyna sie zawsze wokolo lewego oka i rozprzestrzenia na cala glowe po czasie. Do tego oblewaja ją zimne poty i dzis mowila ze ma wrazenie ze chce jej się beknac i zwymiotowac.