Ann89
Fanka BB :)
Daj spokój wydaje mi się że właśnie najgorsze są te stare baby co naprawdę mnie dziwi bo miały dzieci, były w ciąży i w tamtych czasach nawet piątkę dzieci o tak się zachowują. Ja mam kartę honorowego dawcy krwi i użyłam jej może z dwa razy i nie nie chce mi się słuchać tego jazgotania ludzi :/Ja potem już nie pytałam czy mogę. Tzn jak się dobrze czułam to czekałam. A jak nie to mówię nie pytałam. Informowałam po prostu ze jestem w ciąży i idę poza kolejnością (służba zdrowia) bo to mi gwarantuje ustawa. I tyle. Raz w laboratorium się pokłóciłam że stara baba.
Dwie ciężarne weszły poza kolejnością. A babka fuczy. No nie wytrzymałam i mówię jej ze weszły bo miały do tego prawo i tyle. A ta do mnie: a Pani jakoś stoi i czeka. A ja mówię, ale tamte Panie może nie czuły się tak dobrze jak ja. A ona ze jakoś na złe się czujące nie wyglądały i że ciąża to nie choroba. To już nie wytrzymał am i pysk na nią otworzyłam. Ze to że nie wyglądały że się źle czują to nie znaczy że tak było. Ze to moja druga ciąża i szlak mnie trafia jak ktoś mówi że ciąża to nie choroba. Bo w obu ciążach pierwszy trymestr to tylko kibel niemalże 24/7, cała ciąże skoki tętna, słabo. I że może fakt ciąża to nie choroba. Ale ciężarna czasem gorzej się czuję niż chory... I że ciężarna nie ma obowiązku się tłumaczyć obcym że wchodzi poza kolejnością bo zaraz na środku zemdleje czy zwymiotije. Wchodzi i tyle. Czy się dobrze czuje czy nie ustawa zapewnia jej w służbie zdrowia wejście poza kolejnością!!!!
Nic się starucha już nie odezwała..
U mnie 27dc, 3-4dni do @. Póki co brak objawów na okres, nawet piersi nie bolą po bokach. Czuję tylko takie mrowienie calych piersi, i jajniki co jakiś czas się odzywają
Ostatnia edycja: