reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja wczoraj weszlam do biedronki po wode bo umieralam z pragnienia.. Serio wzięłam tylko 1 butelkę wody, jula zostala przed sklepem bo nie chcialo jej sie wchodzic i tylko 2 kasy czynne.. tasmy wyłożone zakupami po brzegi i 1 Pani taka mloda, starsza ode mnie dalabym jej z 36 lat przepuscila mnie bo co z 1 woda będę stać a przed nią byl jeszcze starszy mężczyzna ktory słyszał to i w momencie jak jej podziekowalam i przeszlam blizej stanal twardo plecami udając ze nic nie widzi i nie slyszy a sam pol taśmy zakupow.. A ta moja 1 woda opoznilaby jego wyjście ze sklepu o 20sekund. Na odchodne kobiecie podziekowalam jeszcze raz jej reakcja byla tak miła ze to oczywiste i niepotrzebne w ogole dziekuje.. Ale jaki wniosek? Ci starsi oczekują od nas mlodych niebywalej kultury i ustepstwa np. siedzenia w komunikacji miejskiej a sami sa znieczuleni i udaja ze nic nie widza myśląc ze sa Bogami i im nalezy sie caly szacunek a reszta to bydlo ktore sie nie liczy.

w biedrze to normalne :D

reklama
To ja wam powiem, że mimo, że jestem w ciąży i mi wybije brzuszek to boję się korzystać z przywileju tego bo boje się właśnie, że będą spojrzenia, że jak to, że przecież każdy czeka.
W szpitalu weszłam poza kolejnością na badania a inni musieli czekać mimo, że to jest początek ciąży i wszyscy w szoku takie spojrzenia, że dopiero przyszłam a ludzie po 3 h czekają.
Mi teraz się ciężko stoi bo czuje normalnie macice jak mnie ciągnie tam nawet jak stoje po prostu. A jak stoje za długo albo chodzę to tak mnie rwie już i od razu słabo, zawroty głowy i muszę usiąść. Wiadomo jak tak będzie a będę w zaawansowanej ciąży to mogę się nawet kłócić żeby mieć ten przywilej.

Ale te babska naprawdę są bezczelne. Zapier do laboratorium przed 7 już i stoją i czekają na badania, stoją i plotkują sobie a ciężko im postać. Ja miałam raz tak że ustąpiłam miejsca bo babsko aż wymusiło i wiecie co, postawiła sobie zakupki na to miejsce w autobusie. Także no

Ale mi to szybko leci. A dopiero co był 6 tydzień [emoji15]
20181011_132030.jpg

Załączniki

• 20181011_132030.jpg
    20181011_132030.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 321
To ja wam powiem, że mimo, że jestem w ciąży i mi wybije brzuszek to boję się korzystać z przywileju tego bo boje się właśnie, że będą spojrzenia, że jak to, że przecież każdy czeka.
W szpitalu weszłam poza kolejnością na badania a inni musieli czekać mimo, że to jest początek ciąży i wszyscy w szoku takie spojrzenia, że dopiero przyszłam a ludzie po 3 h czekają.
Mi teraz się ciężko stoi bo czuje normalnie macice jak mnie ciągnie tam nawet jak stoje po prostu. A jak stoje za długo albo chodzę to tak mnie rwie już i od razu słabo, zawroty głowy i muszę usiąść. Wiadomo jak tak będzie a będę w zaawansowanej ciąży to mogę się nawet kłócić żeby mieć ten przywilej.
Ja potem już nie pytałam czy mogę. Tzn jak się dobrze czułam to czekałam. A jak nie to mówię nie pytałam. Informowałam po prostu ze jestem w ciąży i idę poza kolejnością (służba zdrowia) bo to mi gwarantuje ustawa. I tyle. Raz w laboratorium się pokłóciłam że stara baba.
Dwie ciężarne weszły poza kolejnością. A babka fuczy. No nie wytrzymałam i mówię jej ze weszły bo miały do tego prawo i tyle. A ta do mnie: a Pani jakoś stoi i czeka. A ja mówię, ale tamte Panie może nie czuły się tak dobrze jak ja. A ona ze jakoś na złe się czujące nie wyglądały i że ciąża to nie choroba. To już nie wytrzymał am i pysk na nią otworzyłam. Ze to że nie wyglądały że się źle czują to nie znaczy że tak było. Ze to moja druga ciąża i szlak mnie trafia jak ktoś mówi że ciąża to nie choroba. Bo w obu ciążach pierwszy trymestr to tylko kibel niemalże 24/7, cała ciąże skoki tętna, słabo. I że może fakt ciąża to nie choroba. Ale ciężarna czasem gorzej się czuję niż chory... I że ciężarna nie ma obowiązku się tłumaczyć obcym że wchodzi poza kolejnością bo zaraz na środku zemdleje czy zwymiotije. Wchodzi i tyle. Czy się dobrze czuje czy nie ustawa zapewnia jej w służbie zdrowia wejście poza kolejnością!!!!
Nic się starucha już nie odezwała..

Ja mam juz spory brzuszek i w kolejce jak stoje to tez nikt mnie nie przepusci, ale co mam sie z koniem kopac

A ja z racji tego, ze naprawdę już ciężko mi stać jak przy kasie jest tabliczka z kobieta w ciąży i informavja, ze obsługiwane są poza kolejnością po prostu podchodzę, omijam wszytskich i mówię, ze przepraszam ale chciałabym skorzystać. Szczerze mam w dalekim poważaniu co sobie ktoś pomyśli, tym bardziej, ze szyjka mi się skraca.

reklama
A ja z racji tego, ze naprawdę już ciężko mi stać jak przy kasie jest tabliczka z kobieta w ciąży i informavja, ze obsługiwane są poza kolejnością po prostu podchodzę, omijam wszytskich i mówię, ze przepraszam ale chciałabym skorzystać. Szczerze mam w dalekim poważaniu co sobie ktoś pomyśli, tym bardziej, ze szyjka mi się skraca.
u mnie te kasy sa najczesciej zamkniete i uzywane inne.

Do góry