reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A wiecie że ja w tym miesiącu wyluzowałam, co ma być to będzie ale pewnie będę świrować tuż przed @ [emoji23] szczerze to nawet nie wiem który mam DC. Pewnie ok 17dc jest. .
Jak mam pierwsze zmiany to jestem tak po pracy wykończona że wszystko mi jedno ;)

Malaga tak Zarażaj, marzy mi się dziewczynka więc różowe fluidki potrzebne ;) zresztą nawet i chłopczyka przyjmę z radością ;)

Edit jestem w 20dc, sprawdziłam w flo. Więc gruubo po ovu wg apki

reklama
@Ilma Gratuluję !!! Takie wiadomości poprawiają mi mega humor:) pozwalają wierzyć, że i dla mnie jest jeszcze nadzieja;):) Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się rozwijało ✊✊✊:tak:

@Magda 2791 będziecie robić badania na miejscu czy z dowozem? ;) jak na miejscu to ciekawa jestem jak tam to wygląda od strony technicznej. I co robicie rozszerzone?? A co do choroby się nie przejmuj. Nawet jak coś się zaczyna z przeziębieniem to i tak te plemniki do badania to powstały już jakiś czas temu więc nie będzie miało to wpływu na wynik badania:) trzymam kciuki za dobry wynik✊✊✊

@Malaga00 piękna ta Twoja kruszynka♥️ rośnijcie zdrowo:tak:

Cześć Dziewczyny, nie odzywam się ostatnio, bo myślałam trochę przewietrzyć głowę, ale podczytuję. Przede wszystkim gratuluję II kreseczek i udanych wizyt [emoji4] Migdalove, ogromnie mi przykro [emoji17]

Dziewczyny wierzę w waszą pomoc. Zastanawiam się nad zrobieniem pappa. Bo to pełny wgląd. Ale nie jestem przekonana. Wiele osób odradza. [emoji17] a ja już sama nie wiem czy robić czy nie. Jakie są plusy a jakie minusy. [emoji17] Jeżeli chce wykonać badanie tak dla siebie to mam możliwość do tygodnia czasu. Mimo, że nie dostałam obowiązkowo do zrobienia bo usg wyszło bardzo dobrze to jednak przez waszą dyskusje teraz mam mętlik

Dziewczyny wierzę w waszą pomoc. Zastanawiam się nad zrobieniem pappa. Bo to pełny wgląd. Ale nie jestem przekonana. Wiele osób odradza. [emoji17] a ja już sama nie wiem czy robić czy nie. Jakie są plusy a jakie minusy. [emoji17] Jeżeli chce wykonać badanie tak dla siebie to mam możliwość do tygodnia czasu. Mimo, że nie dostałam obowiązkowo do zrobienia bo usg wyszło bardzo dobrze to jednak przez waszą dyskusje teraz mam mętlik
Ja nie robiłam, bo dla mnie to tylko statystyka. Skoro USG mi wyszło dobrze,to nie chciałem sobie zakłócać spokoju jakimiś tam wyliczeniami. Chodziłam na USG co dwa tygodnie i mi to wystarczyło. I każda może mieć inne zdanie i ja szanuję,ze ktoś może sobie nie wyobrażać ciazy bez tego badania. Każdy niech robi co uważa :) Ja byłam bardzo zadowolona z Usg prenatalnego i rozwialo moje watpliwosci

Ja nie robiłam, bo dla mnie to tylko statystyka. Skoro USG mi wyszło dobrze,to nie chciałem sobie zakłócać spokoju jakimiś tam wyliczeniami. Chodziłam na USG co dwa tygodnie i mi to wystarczyło. I każda może mieć inne zdanie i ja szanuję,ze ktoś może sobie nie wyobrażać ciazy bez tego badania. Każdy niech robi co uważa :) Ja byłam bardzo zadowolona z Usg prenatalnego i rozwialo moje watpliwosci
Ja nie zrobiłam bo po prostu nie miałam też takiej dużej kwoty przy sobie, żeby od razu zrobić. Ja od początku mówiłam, że nie. Bo wiem, że to statystyki. Jednym wychodzi prawda a inne kobiety do końca ciąży płaczą. Po prostu się bałam. Z jednej strony chce z drugiej nie. Są dokładniejsze badania. Ja uważam, że to każdego indywidualna decyzja. Znam kobiety które mówią stanowcze nie. I są to też bliższe mi osoby które nie robiły. I wszystko wyszło dobrze. U mnie też jest dobrze wszystko i też nie chce płakać całą ciążę. Ja też jestem zadowolona z usg prenatalnego dużo się dowiedziałam naprawdę.

Wszystko wyszło u mnie dobrze, wielkość główki, kość nosowa, przezierność jeżeli dobrze pisze. I po usg naprawdę jestem spokojna [emoji17] Lekarka nie miała podstaw żeby mi zlecić to badanie. Jedynie, że to daje lepszy wgląd. Ale co później jak wyjdą mi jaja a się okaże, że niepotrzebnie? Ja od początku się przejmowałam ciąża i nie zniosę kolejnego stresu. Dlatego odpuszczam. Teraz jestem spokojna i chce się w końcu cieszyć ciążą. Przeżywałam strasznie prenatalne czy będzie dobrze co usłyszę.

Ja robiłam Pappe. Mój gin mi tłumaczył, ze namawiać nie będzie ale rekomenduje ponieważ u 20% płodów z zespołem downa markery wad chromosomalnych w obrazie usg są zupełnie prawidłowe. Robienie Pappy po złym usg nie ma już sensu.
Zreszta mama ginekolog o tym pisała i bardzo dobrze to wytłumaczyła.
Poza tym białko Pappa diagnozuje tez problemy z łożyskiem, których usg nt nie pokaże.
Uważam tez, ze lepiej jest wiedzieć nawet jeśli zakłada się, ze bez względu na wynik podejmie się decyzje o urodzeniu dziecka dlatego, ze taka ciaza jest ciaza podwyższonego ryzyka i inaczej się ja prowadzi. A cześć wad można leczyć jeszcze w życiu płodowym, oczywiście tych niechromosomalnych.
Ja widzę więcej zalet niz was wykonania pappy z wolna podjednostka hcg, zawsze potem w razie złych wyników są dodatkowe badania.
Aaa i Pappa owszem czasem daje wynik fałszywie dodatni, ale nigdy fałszywie ujemny.

Tu masz link
Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

reklama
Cześć dziewczyny chyba czas dołączyć do wspieraczy starań bo samemu smutno z tym wszystkim [emoji3] Ja w czerwcu po dwóch miesiącach starań zobaczyłam upragnione dwie kreski radość trwała dwa tygodnie bo okazało się że ciąża pozamaciczna na szczęście poronienie było samoistne nie musiałam mieć zabiegu. Teraz we wrześniu w trakcie owulacji byliśmy na urlopie i tak liczyłam że będzie dobrze A tu dzisiaj termin @ A test negatywny[emoji23] No nic trzeba próbować dalej

Do góry