reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Malaga00 dziewczyno aż mi łezki poleciał jak przeczytałam twoja historię...
Pokonalas to..już jestes wielka! Brawo ty.
Gratuluję odwagi wyrzucenia tego
Trzymaj się mocno i nie poddawaj.[emoji110]
[emoji17] Ja nigdy tak nie mówiłam otwarcie o tym. Bardzo mało osób wie o czymkolwiek. Ale wam ufam bardzo mimo, że Was tak naprawdę nie znam. [emoji8]

reklama
Szybkie pytanie do naszej niezastąpione @Dagaa11 :)
Lekarce coś tam się nie podobało w moim moczu delikatnie i kazała brać urosept ale na ulotce jest napisane,ze kobiety w ciazy nie powinny brać. I co robić brać czy nie? I czy w takiej dawce jak na opakowaniu 3x2?

Bardzo współczuję naprawdę [emoji17] Wiem co to jest depresja i ktoś kto tego nie doświadczył nie ma pojęcia co taki człowiek przechodzi i nigdy nie zrozumie takiej osoby. Bo to jest walka z samym sobą, z własnymi myślami, uczuciami.
Ja staram się tłumaczyć i nie rozczulać nad sobą, że są ludzie co naprawdę mają gorzej. Ja stałam się taka, że bardzo biorę do siebie to co ktoś przeżywa z czym się zmaga i utożsamiam się z czyimiś problemami i potrafię bardziej pomoc drugiej osobie niż sobie samej. Myślałam, że jestem słaba [emoji17] Wierze, że będzie lepiej naprawdę [emoji17]
I kochana mam prośbę. Uważaj na siebie po porodzie. Niestety ale to okres gdzie będziesz bardziej narażona. Jak tylko będziesz czuła że coś się dzieje nie wstydź się w szpitalu żądać psychologa!!
Mi całe szczęście po porodzie z Mają mimo że za wcześnie i stres o nią był ogromny udało się ominąć depresję. Ale też ta ciąże miałam spokojna, okres po porodzie też spokojniejszy, wsparcie i większą świadomość.

Hej Dziewczyny❤️ Witam się w 23dc.
A tak poza tym to...
Zdałam prawo jazdy dzisiaj!!! Nareszcie! Jestem w takim szoku ze nie mogę uwierzyć ha ha❤️:-D takie szczęście :-D:-D A przyznam ze bardzo negatywnie byłam nastawiona, bo byłam po nocce spałam tylko 1,5h i na egzamin - totalna olewka...
A tu niespodzianka❤️❤️❤️

Szybkie pytanie do naszej niezastąpione @Dagaa11 :)
Lekarce coś tam się nie podobało w moim moczu delikatnie i kazała brać urosept ale na ulotce jest napisane,ze kobiety w ciazy nie powinny brać. I co robić brać czy nie? I czy w takiej dawce jak na opakowaniu 3x2?
W ciąży można brać urosept, to ziołowy preparat, sama brałam w ciąży, właśnie 3x2. Oczywiście z zalecenia lekarza

I kochana mam prośbę. Uważaj na siebie po porodzie. Niestety ale to okres gdzie będziesz bardziej narażona. Jak tylko będziesz czuła że coś się dzieje nie wstydź się w szpitalu żądać psychologa!!
Mi całe szczęście po porodzie z Mają mimo że za wcześnie i stres o nią był ogromny udało się ominąć depresję. Ale też ta ciąże miałam spokojna, okres po porodzie też spokojniejszy, wsparcie i większą świadomość.
Wiem, zdaje sobie z tego sprawę właśnie [emoji17] Napewno jak będzie się coś działo to skorzystam z pomocy [emoji8]

Maliina u mnie dzis 8+5 dopiero. Tak ze wszystko sie moze zdarzyc. Maz mnie pyta kiedy minie ten najgorszy okres a prawda jest taka ze po porodzie... nie ma sie co oszukiwac stac sie moze cos zawsze :( z malenka tez sie cieszylismy ze wojowniczka i sie urodzi, termin mialam na za 2 tyg a 14 tyg serce przestalo bic i to bylo 5 poronienie juz, drugie w 2 trymestrze ale pierwszy raz dziecko mialo rozmiar 14 tyg bo wczesniej dowiedzialam sie w 14 tyg ale ciaza obumarla 2mies wczesniej.
I taka jest prawda, zycie dotyka tych co nie powinno ale ja mysle ze tak musi byc. Ta patologia nie dala by sobie rady z czyms takim.

A co do doswiadczen zyciowych to od lat zmagam sie z depresja/nerwica i fobia od dziecinstwa. Napady paniki to dla mnie chleb powszedni ale musialam sie nauczyc z nimi radzic bez lekow zeby zajsc w ciaze. W wieku 20 lat urodzilam niepelnosprawnego synka i musialam stawic temu czola, dojrzalam w 5 minut. Teraz mam 29 lat a czuje sie jak 50 latka.

reklama
Hej Dziewczyny[emoji173]️ Witam się w 23dc.
A tak poza tym to...
Zdałam prawo jazdy dzisiaj!!! Nareszcie! Jestem w takim szoku ze nie mogę uwierzyć ha ha[emoji173]️:-D takie szczęście :-D:-D A przyznam ze bardzo negatywnie byłam nastawiona, bo byłam po nocce spałam tylko 1,5h i na egzamin - totalna olewka...
A tu niespodzianka[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Gratulacje[emoji4]

Dziewczyny takie historie tylko was umacniaja jeśli z nich wychodzicie obronną ręką. Brawo dla Was!

Do góry