reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Malaga00 dziewczyno aż mi łezki poleciał jak przeczytałam twoja historię...
Pokonalas to..już jestes wielka! Brawo ty.
Gratuluję odwagi wyrzucenia tego
Trzymaj się mocno i nie poddawaj.[emoji110]
[emoji17] Ja nigdy tak nie mówiłam otwarcie o tym. Bardzo mało osób wie o czymkolwiek. Ale wam ufam bardzo mimo, że Was tak naprawdę nie znam. [emoji8]

reklama
Szybkie pytanie do naszej niezastąpione @Dagaa11 :)
Lekarce coś tam się nie podobało w moim moczu delikatnie i kazała brać urosept ale na ulotce jest napisane,ze kobiety w ciazy nie powinny brać. I co robić brać czy nie? I czy w takiej dawce jak na opakowaniu 3x2?

Bardzo współczuję naprawdę [emoji17] Wiem co to jest depresja i ktoś kto tego nie doświadczył nie ma pojęcia co taki człowiek przechodzi i nigdy nie zrozumie takiej osoby. Bo to jest walka z samym sobą, z własnymi myślami, uczuciami.
Ja staram się tłumaczyć i nie rozczulać nad sobą, że są ludzie co naprawdę mają gorzej. Ja stałam się taka, że bardzo biorę do siebie to co ktoś przeżywa z czym się zmaga i utożsamiam się z czyimiś problemami i potrafię bardziej pomoc drugiej osobie niż sobie samej. Myślałam, że jestem słaba [emoji17] Wierze, że będzie lepiej naprawdę [emoji17]
I kochana mam prośbę. Uważaj na siebie po porodzie. Niestety ale to okres gdzie będziesz bardziej narażona. Jak tylko będziesz czuła że coś się dzieje nie wstydź się w szpitalu żądać psychologa!!
Mi całe szczęście po porodzie z Mają mimo że za wcześnie i stres o nią był ogromny udało się ominąć depresję. Ale też ta ciąże miałam spokojna, okres po porodzie też spokojniejszy, wsparcie i większą świadomość.

Hej Dziewczyny❤️ Witam się w 23dc.
A tak poza tym to...
Zdałam prawo jazdy dzisiaj!!! Nareszcie! Jestem w takim szoku ze nie mogę uwierzyć ha ha❤️:-D takie szczęście :-D:-D A przyznam ze bardzo negatywnie byłam nastawiona, bo byłam po nocce spałam tylko 1,5h i na egzamin - totalna olewka...
A tu niespodzianka❤️❤️❤️

Szybkie pytanie do naszej niezastąpione @Dagaa11 :)
Lekarce coś tam się nie podobało w moim moczu delikatnie i kazała brać urosept ale na ulotce jest napisane,ze kobiety w ciazy nie powinny brać. I co robić brać czy nie? I czy w takiej dawce jak na opakowaniu 3x2?
W ciąży można brać urosept, to ziołowy preparat, sama brałam w ciąży, właśnie 3x2. Oczywiście z zalecenia lekarza

I kochana mam prośbę. Uważaj na siebie po porodzie. Niestety ale to okres gdzie będziesz bardziej narażona. Jak tylko będziesz czuła że coś się dzieje nie wstydź się w szpitalu żądać psychologa!!
Mi całe szczęście po porodzie z Mają mimo że za wcześnie i stres o nią był ogromny udało się ominąć depresję. Ale też ta ciąże miałam spokojna, okres po porodzie też spokojniejszy, wsparcie i większą świadomość.
Wiem, zdaje sobie z tego sprawę właśnie [emoji17] Napewno jak będzie się coś działo to skorzystam z pomocy [emoji8]

Maliina u mnie dzis 8+5 dopiero. Tak ze wszystko sie moze zdarzyc. Maz mnie pyta kiedy minie ten najgorszy okres a prawda jest taka ze po porodzie... nie ma sie co oszukiwac stac sie moze cos zawsze :( z malenka tez sie cieszylismy ze wojowniczka i sie urodzi, termin mialam na za 2 tyg a 14 tyg serce przestalo bic i to bylo 5 poronienie juz, drugie w 2 trymestrze ale pierwszy raz dziecko mialo rozmiar 14 tyg bo wczesniej dowiedzialam sie w 14 tyg ale ciaza obumarla 2mies wczesniej.
I taka jest prawda, zycie dotyka tych co nie powinno ale ja mysle ze tak musi byc. Ta patologia nie dala by sobie rady z czyms takim.

A co do doswiadczen zyciowych to od lat zmagam sie z depresja/nerwica i fobia od dziecinstwa. Napady paniki to dla mnie chleb powszedni ale musialam sie nauczyc z nimi radzic bez lekow zeby zajsc w ciaze. W wieku 20 lat urodzilam niepelnosprawnego synka i musialam stawic temu czola, dojrzalam w 5 minut. Teraz mam 29 lat a czuje sie jak 50 latka.

reklama
Hej Dziewczyny[emoji173]️ Witam się w 23dc.
A tak poza tym to...
Zdałam prawo jazdy dzisiaj!!! Nareszcie! Jestem w takim szoku ze nie mogę uwierzyć ha ha[emoji173]️:-D takie szczęście :-D:-D A przyznam ze bardzo negatywnie byłam nastawiona, bo byłam po nocce spałam tylko 1,5h i na egzamin - totalna olewka...
A tu niespodzianka[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Gratulacje[emoji4]

Dziewczyny takie historie tylko was umacniaja jeśli z nich wychodzicie obronną ręką. Brawo dla Was!

Do góry