reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wlasnie za badania mam sie wziąć i chce to zrobić teraz. Nowy cykl sie zacznie to jest okazja.

To jest dobry plan kochana, zwłaszcza przy tych Twoich ciągle pozytywnych testach owu. Porobisz i będziesz wiedziała co i jak, może to faktycznie blahostka do szybkiego podleczeczenia :)

Powiedz jeszcze na kiedy powinnaś mieć @ ?

reklama
Martosia, a robiłaś te podstawowe TSH, FT3, FT4, prolaktyne?? U mnie zaskoczyło po niecałych 2 misivach brania leków, a byłam przekonana, ze tarczyce mam na pewno ok bo pol roku wcześniej tez ja miałam badana, tzn samo TSH i miałam 1,6, jakie było moje zdziwienie jak okazało się, ze jest na Gorce normy i wg mojego gin za wysoko na starania i ciąże, potem usg tarczycy u endo u wyszła wczesna faza AITD,
Głowa do góry, czasem to naprawdę jest mała rzecz. Poza tym @ jeszcze nie ma a te Twoje testy owu długo wychodziły ciemne. Może to warto sprawdzić
Co to jest AITD ? Ja miałam USG i mam jakiś mały torbiel ale powiedziała że do obserwacji i 5% uszkodzonej tarczycy, ale że część już się zregenerowała czy coś

Cześć dziewczyny :) ja dziś od rana gonię. Na 15 impreza a córka się kiepsko czuje :( okresu brak , może przy tej gonitwie wreszcie przyjdzie. A jak nie to jutro ostatni test mam nadzieję że coś pokarze. Rano nie robiłam testu. Ale wieczorem nie było nic. Jakby coś było to raczej wieczorem też by coś pokazal . Miłej niedzieli :*

Pat
Cześć dziewczyny :) ja dziś od rana gonię. Na 15 impreza a córka się kiepsko czuje :( okresu brak , może przy tej gonitwie wreszcie przyjdzie. A jak nie to jutro ostatni test mam nadzieję że coś pokarze. Rano nie robiłam testu. Ale wieczorem nie było nic. Jakby coś było to raczej wieczorem też by coś pokazal . Miłej niedzieli :*
To będziemy testować razem jutro :)
To będziemy razem jutro testować :) Wszystkiego Najlepszego dla córeczki . przede wszystkim dużo zdrówkaaaaa Szczęścia, spełnienia wszystkich marzeń i dużo buziaków :):):)

Wlasnie za badania mam sie wziąć i chce to zrobić teraz. Nowy cykl sie zacznie to jest okazja.
Nie załamuj się kochana! Nie ty... lubię twoja walkę. Nie teraz to kolejny cykl..może i faktycznie teraz warto porobić badania i zobaczysz na czym stoisz. Powodzenia ✊ :)
Co do zawirowań na wątku to nie róbcie tego dziewczynki..wracajcie i się udzielajcie. Ja z cichacza was podczytuje..często się nie udzielam Ale uwielbiam was czytać.
Pozdrawiam i miłej niedzieli.:oops:

Co to jest AITD ? Ja miałam USG i mam jakiś mały torbiel ale powiedziała że do obserwacji i 5% uszkodzonej tarczycy, ale że część już się zregenerowała czy coś

Autoimmunologiczna choroba tarczycy, są dwie. Hashimoto oraz Gravesa-Basedova. Narazie jestem na euthyroxie i tsh idealne. FT4 tez a miałam i FT4 i FT3 podwyzszone. Zanim zaszłam w ciąże toboprocz euthyroxu brałam jeszcze Jodid 200. Po pozytywnym teście lekarz kazał odstawić Jodid

Udanej imprezy.
Udanej imprezy. Dużo zdrówka dla córeczki.
Pieklas torcik? Ja do ciast i tortów mam dwie lewe ręce.. :p mogę gotować Ale nie piec hihi.

reklama
Ja nie wiem ja nie umiem się nastawić na dziewczynkę [emoji17] Dla mnie to nierealne. Nie wiem dlaczego. Ale tak patrząc, to małe szanse na dziewczynusie [emoji17] Zawsze pragnęłam córeczki. Ale nie ważne co będzie, ważne żeby było wszystko dobrze. U mnie każdy mówi, że będzie dziureczka [emoji17] Nie wiem skąd to wnioskują [emoji848]

Mi się śnią dziwne sny o ciąży. Na samym początku miałam sen, że karmię piersią. Raz mam tak przykre sny, że krwawię [emoji17] Może dlatego, że miałam obawy i się bałam.
Ale jestem ciekawa kto siedzi w brzuszku[emoji17]
Ja zanim poprzednio zrobiłam test tez miałam sen ze jestem w ciąży i krwawię...
chyba coś w tym było - bo zaszłam, a w 8 tyg. niestety strata :( ale nie poddaje się, nie można ❤️

Do góry