reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie. [emoji846] chciaz pytałam. Powiedział mi, ze jeszcze nic nie widzi, ale ja prenatalne miałam na początku 12 tyg. W 15+1 powiedział ni wstępnie, ze dziewczynka, w 17+4 podtrzymał a na 100% potwierdzi mi 27.09 i będę wtedy 20+2 wg OM
Ja też będę miała na początku 12 tygodnia. [emoji17] Bo słyszałam, że widać już cokolwiek i mam znajomą co na prenatalnych się dowiedziała i wyszło, że chłopczyk i tak zostało

reklama
Dziewczyny a na prenatalnych dowiedziałyście się wstępnie jaka płeć?
Na pierwszych prenatalnych (a mam lekarza z certyfikatem fmf) jak pytałam to powiedział że noooo moooooze jest szansa na dziewczynkę. Ale on mi nie powie bo co stanowczo za wcześnie. Wiec ja uważałam że płci nie znam.
W 19 tc na połowkowych powiedział że na 1000% BABA. W 21 tc na patologii też przez innego lekarza dziewczynka potwierdzona

Tak :) A później w 15 tygodniu potwierdzone na 100% synek :)
Oojejku ale radość musiała być [emoji7] Tak bym chciała wiedzieć, jestem tak strasznie ciekawa [emoji7] Już mamy wybrane imiona. Dla dziewczynusi Maja, kocham to imię od małego, miałam kiedyś w dzieciństwie koleżanke o imieniu Maja taka malutka słodka blondyneczka [emoji7] I w sumie każde imię mi się z czymś złym kojarzy. A to jest wyjątkowe. A dla chłopczyka albo Filipek albo Kacperek. Wpadliśmy ostatnio na imię Kacper i takie słodkie [emoji7][emoji23]

Na pierwszych prenatalnych (a mam lekarza z certyfikatem fmf) jak pytałam to powiedział że noooo moooooze jest szansa na dziewczynkę. Ale on mi nie powie bo co stanowczo za wcześnie. Wiec ja uważałam że płci nie znam.
W 19 tc na połowkowych powiedział że na 1000% BABA. W 21 tc na patologii też przez innego lekarza dziewczynka potwierdzona
Moja też z certyfikatem, no zobaczymy jak to będzie [emoji17]

U mnie nigdy tak wczesnie nie badaja płci bo maja jak to mowia zbyt kiepski sprzet.
ale zaraz zadzwonie sie umowic na prenatalne na 2gi tydzien pazdziernika i bede je robic w Gorzowie tam juz inna klasa sprzetu. Moze cos się dowiem :p

Haha nic właśnie [emoji23][emoji64]no ale to co ja tego brzucha miałam [emoji23] tyle co nic. Bo z Om 35tc a z wieku ciąży 36. Tak w sobotę 8 tygodni :) a dwa kalendarzowe miesiące 28 września :)
Rośnie jak na drożdżach. Przybiera średnio dziennie tyle co dzieci urodzone z większą masa ciała :) więc na nią to bardzo dużo 40-50 g. Tym bardziej że 28 lipca urodzona z waga 2450. Wypisowa 30 lipca 2280. A 17 września miała już 3980g :) Klocek się robi, coraz więcej wszystkiego ciekawa :) Zobacz załącznik 899462

Aż mi łezki dochodzą do oczu na ten słodki rozowy widok [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Chłonę ją i pożyczam fluidy [emoji177]

A ja nie znalam płci cala ciążę [emoji3] wolalam niespodzianke i następnym razem tez licze na niespodziankę przy porodzie [emoji3]

U mnie nigdy tak wczesnie nie badaja płci bo maja jak to mowia zbyt kiepski sprzet.
ale zaraz zadzwonie sie umowic na prenatalne na 2gi tydzien pazdziernika i bede je robic w Gorzowie tam juz inna klasa sprzetu. Moze cos się dowiem :p
U mojego też dobry sprzęt. Tylko na tym etapie ciąży narządu rozrodcze są do siebie bardzo podobne. Dlatego mój lekarz mimo że bardzo dobry, certyfikaty ma to jest bardzo ostrożny jeśli chodzi o płeć i mówi wtedy kiedy jest pewien a nie ze się mu wydaje.

reklama
Ja też będę miała na początku 12 tygodnia. [emoji17] Bo słyszałam, że widać już cokolwiek i mam znajomą co na prenatalnych się dowiedziała i wyszło, że chłopczyk i tak zostało

To zależy jak się maluch ułoży. U mnie nic nic widział. Poza tym mała ciagle skakała i fikala, ale tak jak @raz_dwa_trzy toniesz jak najbardziej możliwe. Niektóre z dziewczyn na naszym wątku lutowych mam poznały płeć na prenatalnych [emoji846] ja musiałam czekać do 15 tyg

Do góry